Skocz do zawartości
IGNORED

Oceńcie konfiguracje + pomocy ;)

Alucard

Rekomendowane odpowiedzi

alucard

1. nie będę chyba oryginalny - zdecydowanie wieksza czesc budżetu przeznaczyłbym na kolumny, a konkretnie używane podstawkowce za ok.1200-1400zł(w zależności od pozostałych elementów)

2. wzmacniacz używany do 300zł. Jeśli śledzisz allegro, to naprawdę trafiają się starsze, ale solidne urządzenia w tej cenie.

Wydaje mi się, że taką proporcją cenową kolumny/ wzmacniacz uzyskacz znacznie lepszy dźwięk niż oszczędzając na pkt.1 a dodając do pkt.2.

3. karta dźwiękowa - to już chyba kwestia czego słuchasz z tego komputera. Jeśli głównie mp3, to chyba nie ma sensu inwestować za dużo w kartę - sondblaster live wystarczy. Jeśli bardziej słuchasz flaców, mp3 w bardzo wysokim bitracie - powyżej 500kbps, etc. to już MOŻE mieć większe znaczenie, ale też trzeba z głową, żeby płacić za jakośc dźwięku a nie 7.1, przestrzenny dźwięk i inne takie - ale to już banał. Nie znam się na kartach dźw. i nie mam pojęcia jaką poprawę dźwięku przynosi np, karta wymieniona przez kolegę bechlera, ale szczerze mówiąc wydaje mi się, że dołożone rozsądnie 200-300zł do kolumn da więcej.

tyle from me- howgh!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.