Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner Sony STR-6800 SD

Kasjel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Czy ktos z was spotkał się kiedykolwiek z tym klasycznym amplitunerem ? Czy możecie mi cos powiedziec na jego temat ? Głownie chodzi mi o jakosc dżwięku tego sprzętu.Czy jest on dobrej jakosci ?

W celu łatwiejszej identyfikacji zamieszczam zdjęcie tego modelu.

PS.-Przepraszam za brak niektorych polskich znakow w mojej pisowni.Jest to spowodowane problemem z pewną aplikacją.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/22545-amplituner-sony-str-6800-sd/

Naprawdę nikt, nic mi nie powie o tym amplitunerze ? Własnie kupiłem go na "Allegro" i nie wiem czy dobrze zrobiłem ? Podobno chwalili ten model na jakims amerykańskim forum (tyle tylko znalazłem w "audio-stereo")

Czy dobrze zrobiłeś dowiesz się jak go posłuchasz. Może Cie mile ( lub niemile ) zaskoczyć. Pewnie będziesz musiał od razu nasmarować wszystkie potencjometry i będzie dobrze. Taki amplituner dla fanów zabytków to nie lada gratka. Słuchałem chyba nieco niższego modelu i DOSKONALE SPISYWAŁ SIĘ Z GRAMOFONEM. MIAŁ ŚWIETNY TOR MC. Nie wiem jak ten, ale powinno być jeszcze lepiej. Na wejsciach liniowych juz nie było tak dobrze. Trochę brakowało mu szybkości, a przy dużej głośności przebijało się radio...Mimo to wzmak był dobry i oferował naprawdę niezłe wzmocnienie.

Patrzyłeś to? :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzięki za info ! Myslę że wszystko będzie OK, dzisiaj dopiero wpłaciłem pieniądze (400zł).Ale stan wizualny wygląda na IDEALNY ! Nie wiem jakim cudem zachował się do tej pory w tak dobrym stanie.

Czy myslisz że jest wart tych pieniędzy ? Uwielbiam takie solidne kolosy, dlatego go kupiłem ale nie wiem jak się ma taki klasyczny sprzęt do nowych konstrukcji audiofilskich.Czy tego typu sprzęty dzieli ogromna przepasc ?

A wie ktos może do czego są gniazda typu "chinch" z tyłu tego amplitunera opisane jako EXT ADPT. Czy to gniazda służące do podłączenia korektora ? Na przednim panelu jest przycisk o tej samej nazwie, więc domyslam się że chodzi o opcję wspołpracy z, albo bez eqalizera.Wiecie cos może na ten temat ???

• 1 rok później...

Pozwolę sobie odnowić mój stary wątek.

Ostatnio mam pewien problem z bohaterem tego tematu.Chodzi o to, że radio ma problem z "łapaniem" stereo.

Pomimo bardzo mocnego sygnału "signal" odbiór jest monofoniczny.Wszystko było by jasne, gdyby nie fakt że niektóre stacje radiowe o słabym sygnale odbierane są w stereo.Nawet czeskie stacje może odbierać w stereo.

Trzeba kręcić tam, i z powrotem pokrętłem 'tuning' aby wskoczyło "stereo".Wydaje mi się, że gdyby uszkodzony był detektor stereo to wówczas wcale nie odbierał by w stereo.Zastanawiam się, czy może po ostatniej wichurze nie został uszkodzony przekaźnik radiowy.No, nie wiem.Może macie jakiś pomysł.Będę wdzięczny za pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.