Skocz do zawartości
IGNORED

China-HighEnd-HiFi.com

MariuszJ

Rekomendowane odpowiedzi

Jaro:

1. Door2door oznacza całkowite koszta.

2. Wg moich negocjacji "za pobraniem" jest nierealne. Pełna wpłata na konto i pełne nadziei oczekiwanie na kuriera. I w tym momencie dla Twojego zdrowia psychicznego ważna jest świadomość, że kilka osób, którym z jakichś tam powodów ufasz, zrobiło udany deal z tym Chińczykiem.

Zafop:

Niestety, nie byłbym o tym przekonany. Obstawiam dodatkowe koszta transportu w wysokości circa 3 euro za kg wagi.

Dalej otwarty i nierozwiązany pozostaje problem cła - jeżeli nadawca będzie z EU to ok, jeżeli nie (Kitaj) zaaplikują cło i VAT od zadeklarowanej wartości paczki.

A oto co jest tam napisane na temat transportu, cła i warunków gwarancji(!). Z czego wynika, że MariuszJ nie masz racji. Życzę JARO, żeby mu się udało, czyli, żeby cena Euro 1150,- była ceną oststaeczną.

"Prices

The prices as offered by us on the sub-pages of this page are on door to door basis in EURO and exclusively valid for countries of European Community only. They beside the product include shipping and transport insurance Hong Kong > EU, EU custom and VAT, EU-internal shipping as well as transport insurance to customer's delivery address in any country being member of EU.

They are placed far under the price level for comparable, similar products what might be offered by others. delivery costs to your address.

You don't have to pay any huge transportation costs Hong Kong/CN/USA to Europe, custom duties, fees and VAT additionally as it would be the case when buying from such sources.

Further there you don't receive warranty and if then it is useless without any real value. In case once really should occur a problem, then your suppliers are located in Hong Kong/China/USA, but, we are in Europe just around the next corner ready to help and assist you."

Bardzo ciekawe! ANEW DIGITAL chyba będzie tracić klientów.

Mail od china-highend-hifi.com do mua z 18 listopada 1995:

Hello Mariusz J*****,

Thank you very much for your inquiry and your interest in *****. To your

questions the following:

1. Our delivery to EU countries is on door to door basis. This means that

everything is included, the item, shipping costs and transport insurance

Hong Kong > EU, EU custom and VAT, Shipping and transport insurance from our

EU distribution center located in Germany to your delivery address.

After arrival in Germany first EU custom and VAT clearance takes place on

our account. After we ship the goods quasi as an EU-internal delivery to the

delivery addresses of our customers in the different EU countries, shipping

and insurance paid by us.

This procedure so far has worked well. We have experience with many EU

countries but so far not with Poland. For countries with similar EU history

Hungary for instance it also works fine with no problems at all.

But, your authorities (custom) should be able to inform how it is handled

presently in Poland. I additionally have instructed our people in Germany to

talk with German custom authorities. Perhaps the also can inform on

procedure for your country. But, I need few days for clearance in that way.

I don't know where you are located in Poland. But, since goods would arrive

in Germany and be cleared there at least in theory it also would be possible

to pick them up there and bring them to Poland. What to you think on such

idea? Do you have such opportunity available? If so of course we would

refund or not charge EU-internal freight costs to your delivery address,

meaning ask you for lower payment.

2. Warranty cases with the products we offer are so far very rare. In case

of you just contact our distribution center in Germany. They would then take

care for matter, no need to deal over a distance of nearly 12000 km with us

here in Hong Kong.

3. You can pay via PayPal to us. It is safe and fast. But, also bank

transfer we accept. Beside our Hong Kong bank accounts we also hold one in

Germany. Perhaps that would be more convenient to you.

Cash on delivery is not possible. We only work with full payment in advance.

But, even when there is no information on us in Poland, don't worry. We are

serious people, earnest and extremely reliable. If you pay via PayPal you

also have a very high security level ensuring that your money would not be

lost.

Mariusz J*****, we are not so-called one-day flies. We live from our

customers, we want and do serve them well, we are interested in long term

relation and also bit friendship and we have achieved this goal. That

believe me is only possible when you are serious, earnest and absolutely

clean. We are and we don't indent at all to change that or to disappear with

the money of our customers. So once again, please don't worry.

Yours truly chh,

Leung Liling

I wszystko niby ok. Rzecz w tym (niestety, nie mogę znaleźć na to stosownego maila) ze kurier Niemcy->Francja jest tańszy o 40% od tego Niemcy->Polska. Jeżeli więc Jaro i tak jedzie do Niemiec (w jakimś innym celu) niech przywiezie go sam. Taka była zresztą propozycja LL dla mnie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) podaje ostatnio ceny "shipped". Pamiętajmy jednak zawsze o tym, że są one "shipped" do bardziej cywilizowanego kraju niż Bolanda. W przypadku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) podstawowym atutem jest owo "centrum dystrybucyjne". Aby nie był to sajgon-bar w Hamburgu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

a mnie zastanawia dlaczego żaden z dystrybutorów w Polsce nie sprowadza takiego sprzętu z Chin ( no może są jakieś CAYIN czy Vincent). Jeśli te urządzenia grają w połowie tak jak są zrobione to przy wsparciu polskiej prasy audio to żyła złota.

Gdzies musi tkwić haczyk. Pytanie gdzie?

Produkty chinskie w percepcji polskiego rynku sa generalnie uwazana za jakosciowo podrzedne. Pomimo, ze rynek wyraza nawet aprobate wyrobu, jednak nadal ma tendencje metodycznego poddawania sie markom globalnie znanym, markom latwo rozpoznawanym i kojarzacym sie z takimi elementami, jak wlasnie jakosc, prestiz, wartosc i w efekcie poczucie mniejszego ryzyka podczas zakupu. Jest oczywiscie w tym duzo swiadomej, ale tez i podswiadomej racji, poniewaz zeby cokolwiek bylo sprzedawane na danym rynku i bylo dostepne, musi byc importowane i logicznie sprzedawane w nominalnie racjonalnych ilosciach, zeby dana nazwa dokonala penetracji rynku i tym samym stworzyla poczucie skladowej wartosci. Zbyt malo osob ma czas, lub sile zainteresowania, zeby dokonac elokwentnej oceny wartosci danego przedmiotu i polega na klimacie rynkowym. Klimat odzwierciedla jednak proznie daneogo przedmiotu, wiec logicznie go nie kupujemy. Podswiadomie i z pewna racja widzimy duza czesc chinskich produktow jako tymczasowych, produkty ktorych firmy przeksztalca sie w inne znaki firmowe, w procesie fuzji, upadkow i wzniesien znikna ze swoimi nazwami i znajda sie pod innym, nowym szyldem. Chinskim firmom brakuje tradycji i sprawdzonych nazw. Nie oznacza to oczywiscie, ze prudukty sa zle, ale sa moze tez jeszcze zbyt nowe. Sam chetnie kupilbym jakis lampowy wzmacniacz do komputera z Chin, cos nie mniej niz 2x15W, ale czy one wszystkie musza przypominac kolejke jarzacych sie chinczykow stojacych przed kwadratowymi budami?

Chińskie brandy się zmieniają (np Korsun ---> Dussun) a wyroby jak były tak są uczciwe jakościowo i cenowo. Jak na dziś CD nie kupiłbym od nich ale wzmacniacz jak najbradziej. Są wykonane solidnie - potężne trafa, ładne i solidne obudowy, przemyślane konstrukcje i są tanie. Nawet jak dają czasem ciała na szczegółach - np ładują kiepskie kondy to co to za problem? Miejsca w obudowach przeważnie jest dużo i montaż przewlekany a nie SMD więc ze zmianami nie ma najmniejszych problemów. Poza tym chinole jak zauważyłem wolą raczej dźwięk potężniejszy, nieco ocieplony z dobrym basem. Ja lubię też osobiście taki i drążnią mnie np europejskie konstrukcje grające bardzo jasno i bardzo ostro. Muszę posłuchać w Polsce gdzieś Dossuna. Na Xindaka i Cayina jestem już umówiony. Swoją drogą rozebrałem Xindaka XA6950V i jestem zaskoczony jakością elementów i montażu. O niebo lepiej od Kody czy nawet Vincenta.

Jak wybiorę co mi pasuje wówczas pewnie zamówię od chinola i z dostawą do Niemiec bo podana cena obowiązuje tam. Do Polski jest drożej za przesyłkę.

Mike27:

Alez sprowadzaja. Jezeli jednak ubezpieczenie frachtu, koszty celne i podatkowe, support gwarancyjny, opieka w okresie pogwarancyjnym oraz marketing dorazny i stabilizujacy marke na rynku powoduja wypozycjonowanie w Niemczech Cayina TI-88 (= A-88T) na 2900 euro (teraz chyba troche mniej) ulegamy zludzeniu, ze direct z Chin dostajemy go dwa razy taniej. Zludzeniu, bo rezygnujemy z wielu rzeczy - jezeli tylko swiadomie, to ok.

Nie zapominajmy ze popyt na te produkty - jest zaden w sensie masowosci. Te 100% narzutu wydaje sie calkiem niezbojeckie. A i tak watpie zeby KK Imports, redystrybutor Dareda robil lampowe kokosy na polskim rynku.

Nie dziw sie zatem, ze kroluje import prywatny.

Jazz:

W pelni sie z Toba zgadzam, poza ostatnim zdaniem. W ograniczeniach narzuconych przez konstrukcje design Melody, Cayina czy Opery (no moze nie Shanlinga, Ci to juz naprawde przesadzaja) znajduje lepiej niz co poniektorych pudelek po butach z okienkiem na lampy.

MariuszJ

"Nie zapominajmy ze popyt na te produkty - jest zaden w sensie masowosci. Te 100% narzutu wydaje sie calkiem niezbojeckie. A i tak watpie zeby KK Imports, redystrybutor Dareda robil lampowe kokosy na polskim rynku. "

Masz świętą rację, z tego co mi wiadoma to KK Imports jest w fatalnej kondycji bo Dared sie u nas nie sprzedaję. Jakies 4 miesiące temu wyprzedawal wzmaki w jednym z Gdanskich sklepów za pół ceny, nawet słuchałem w domu jednego preampa, ale nie kupiłem bo był słaby.

Jerzyk, wcale sie nie dziwie. Im tanszy produkt wyjsciowy, tym udzial kosztow dodatkowych rosnie. Dlatego troche dziwie sie ze KKImports zainwestowal w ten akurat brand.

Nie wiem dlaczego przypomnial mi sie malo smieszny i stary dowcip o Ossi: Wessi zaproponowali im kontynuowanie produkcji Trabanta, tyle ze z napedem Polo. Ossi jednak woli Polo z silnikiem trabanta. Sam nie wiem, jak sie to ma do tematu? Cholera, rozmawiam sam ze soba :)

• 2 miesiące później...

Kupiłem Dussuna V6 na Ebayu zapłaciłem Paypalem. Zero problemów, sprzęt dostarczony w 5 dni przez DHL. Jedynie co to musiałem zapłacić cło - na całe szczęście przytomny chińczyk zaniżył znacznie wartość przesyłki na fakturze i wyszły grosze.

Konstrukcja super-solidna, jakość dźwięku cóż nie ma co nawet porównywać ze wzmakami sklepowymi ze tę cenę. Mocny dynamiczny bas (miłe zaskoczenie) i super scena 3D. Polecam.

Moment, jak to bez cła i VAT?

Na stronie "China-HighEnd-HiFi.com" wyraźnie zaznaczają, że różnica pomiedzy importem do EU a importem do "nie EU" przejawia się w tym że do EU jest wszystko "w cenie", a gdzie indziej do ceny doliczasz wszystkie obciążenia.

pozdr.

Nie wiem czemu oni tak piszą. Jak towar idzie spoza UE, zapłacisz cło 6,2% + 22% VAT + opłaty związane z załatwieniem formalności celnych (np. przez DHL jesli nie załatwiasz tego sam) i być może coś jeszcze jest doliczane o czym nie wiem (np. jakaś dodatkowa akcyza - to w końcu tylko Polska). Na zadeklarowaną kwotę na fakturze 300 USD wyszło dodatkowo przy odbiorze 400 zł. I chyba w tej sytuacji warto upewnić się przed zakupem że faktura zostanie wystawiona na mniejszą kwotę żeby nie było niespodzianek.

Dzięki za odpowiedź. Kwestia opłat przy imporcie spoza UE jest dla mnie jasna (od czasu do czasu sprowadzam płyty z USA). Tym nie mniej na stronie www.China... jest wyraźnie zaznaczone, że sprzet trafia do Niemiec i tam następuje odprawa celna (pobierane jest cło i VAT). Dalej wysyłka do Polski (innego kraju UE) ma charakter wewnątrzwspólnotowy. Brzmi to sensownie i prowdopodobnie, choć z twojego wpisu (jak i z wpisu vanvideo) wynika, że to bujda na resorach.

Żeby było dla mnie jasne. Rozumiem, że sprowadzaliście przez stronę www.China... i do kwoty tam wskazanej (jako cena dla państw UE - rzekomo all inclusive) należy doliczyć dodatkowe opłaty?

pozdr.

>Żeby było dla mnie jasne. Rozumiem, że sprowadzaliście przez stronę www.China... i do kwoty tam

>wskazanej (jako cena dla państw UE - rzekomo all inclusive) należy doliczyć dodatkowe opłaty?

Ja kupowałem na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) wiem czy to dokładnie ta sama strona, być może jest to jakiś ich sklep na Ebay-u a być może nie. Ceny są podobne co sugeruje że mogą być to ci sami ludzie którzy sprzedają różnymi kanałami, albo i nie a i tak wszyscy pewnie biorą od tego samego producenta. Być może tamci robią to przez Niemcy i tam jest ktoś kto rzeczywiście opłaca cło i VAT (Niemcy VAT mają niższy), ja natomiast dostałem przesyłkę prosto z Chin. Wolałem kupić z Ebay-a gdyż tam można przejrzeć komentarze z transakcji.

Ukryta Zawartość

przepraszam tamten link nie działał, ten jest dobry

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jeszcze jedno

pod drzwi tzn bez opłat za transport, cło i vat bo widzę ze wyżej ten temat jest wałkowany.

w 5 przypadkach, nie czekałem wiecej niż 4 tygodnie, najszybciej 8 dni, to zależy czy maja na stanie element który zamawiasz. W kazdym przypadku nadający paczkę byl inny

Pzdr

Mam pytanie, chcę w firmie, która jest przedmiotem dyskusji kupić ten wzmacniacz, mam pytanie co fachowcy na forum wiedzą o zastosawanych w nim lampach, czy to triody czy nie, czy są dostępne czy nie, czy były (są stosowane w zastosowaniach audio ) wzmak kosztuje 435 € dostarczony

Z góry dzięki

Dane

vacuum tube 6N5x2 6H1x2 6922x2

parameter (Integrated)

output power 13Wx2

signal-to-noise ratio 86dB

output impedance 4¦¸ 8¦¸

input jacks 2 groups

input sensitivity 250mv

output jacks 2 groups

input impedance 100K

frequency respond 18Hz ~ 35KHzˇŔ1dB

total harmonic distortion

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam!

Moge zaproponowac wszysko co tam maja w tym sklepie hi fi China, w dobrej cenie. To znaczy takiej ze u mnie taniej i bezpieczniej, bedzie zamowic towar. Naprzykad jolida 1501 za 2400zl reszta dla zainteresowanych pod mailem [email protected]. Po za tym moge zaoferowac tez wszelkie CEC. Np. cd CEC 51 Xr u mnie za 4600zl.

• 3 miesiące później...

A ja właśnie zakupiłem takiego cudaka lampowego.

Ukryta Zawartość

post-7657-100003243 1170304705_thumb.jpg

post-7657-100003244 1170304704_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i jeszcze...

Ukryta Zawartość

post-7657-100003241 1170304708_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nazywa się to to cudownie - Music Curve (model D-2020A). HEHEHEHE

Jest na chińskich lampkach KT88, pewnie trzeba będzie wymienić na EH.

Jak posłucham z 2 tygodnie to postaram się coś napisać.

Pozdrawiam wszystkich wielbicieli "chińszczyzny"!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.