Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie słuchawki (z wyższej półki)?

Ururam Tururam

Rekomendowane odpowiedzi

Słuchałem tych z "i".

Zobaczymy, czy zbyt małe wypełnienie w Staxach będzie mi przeszkadzać, brzmienie elektrostatów lubię, słuchałem głośników tej konstrukcji. Na Omegi mnie i tak nie stać, w grę wchodzą w zasadzie jedynie 2020 (wychodzą z produkcji, może da się taniej zdobyć), 2050 albo 3010...

Ururam Tururam z całym szacunkiem ale taka selekcja słuchawek to żadna selekcja. Skąd wiesz, że słuchawki, które źle grają z danym wzmacniaczem nie zagrają dobrze z innym wzmacniaczem. Może przeoczyłeś synergiczne zestawienie? Ok. wiem jakie są polskie warunki i trudno odsłuchać wszystkich kombinacji w jednym lub dwóch miejscach. Pewnym kompromisem byłoby zakupienie słuchawek ze wzmacniaczem, na którym brzmienie Ci się spodoba. To tylko takie moje spostrzeżenie.

O, ba!

Ciekawe jak sobie zorganizować odsłuchy krzyżowe wszystkich ciekawych słuchawek ze wszystkimi wzmacniaczami, zwłaszcza u nas? To ja już wolę moją siermiężną żadną selekcję nisz czekanie ad moam defecatem, aż uda mi sie obskoczyć wszystkie kombinacje.

Nie bardzo rozumiem dlaczego skręcany kabel to taki problem, w dłuższym użytkowaniu na pewno byś się z tym oswoił i przestał zwracać uwagę...

Jak wyglądała by punktacja przesłuchanych modeli pod względem wygody i ergonomii?

rzeczywiscie dziwnie masz odczucia z tym kablem,poczatkowo myslałem ze przeszkadza Ci jego spiralny charakter ze wzgledu na długosc kabla,co powoduje opór kiedy staramy sie słuchac dalej od zródła.

Ale zeby jego waga była kłopotliwa,ja praktycznie nawet nie czuje tego kabla,bo ile to wazy,głowy mi nie przechyla od tych paru deko.

Te Grado tez sa bardzo fajne( swietny bas),miałem je nawet przez jakis czas ale opchnałem ostatecznie,a w swoich 880 tez mam zamiar wymienic kabel ale ze wzgledu na poprawienie dzwieku.

ps. sprawdziłem tez jedna rzecz,w Audio Forte naprawde mieli DT 880 z prostym kabelkiem,widac sami to zmajstrowali.

Witam.

Co do spiralnego kabla w DT880: po dluzszym czasie mozna sie przyzwyczaic (mam je 1,5 roku). Odwdzieczaja sie za to godzinami wygodnego sluchania (prawie nieodczuwalne na glowie), walory brzmieniowe oczywiscie pomijam bo to chyba jasne ;) (ale tez i kwestia gustu).

Pozdrawiam

Tadeusz

• 2 tygodnie później...

Piotrze Ryko. Wyczytałem niedawno w otchłaniach moich archiwalnych numerów Audio Video, że słuchawki RS-2 są troche mniej gładkie i bardziej jasne i bardziej "surowe" od RS-1. Czy to prawda? Słuchałeś RS-2 na swoim systemie?

Royber

Osobiście nigdy nie słyszałem. Jak chcesz porozmawiać z kimś, kto słuchał, to tu masz numer

022 624 06 48, prosić pana Darka. Bardzo sympatyczny rozmówca.

Mnie tylko Darek mówił, że "RS-2 to bardzo fajne słuchawki, ale jak się porówna z RS-1, to słychać, że to nie jest to."

Sam nie słyszałem RS-1, ale gość, który je miał (puścił, teraz ma 325i oraz Senki 650) twierdził że "niezłe, ale za bardzo słychać to drewno". (?!) Ponoć go to denerwowało.

Po świetach pojawia sie u mnie w domu Beyery DT 880. Niestety narazie nie bede miec srodkow na kupno wzmaka sluchawkowego, a sluchac przeciez trzeba. Jaka w takiej sytuacji konfiguracje polecacie? Bezposrednio sie wpiac w CDka czy do wzmaka? Czy w ogole Beyery "zagraja" bez wzmaka dedykowanego do sluchawek??? Poradzcie co w takiej sytuacji poczynic??? Moj system jest w "o mnie"

POZDRAWIAM!

->rafko

Ja moje DT990pro wpinam w dopieszczonego Sony CDP-X505ES i jest całkiem fajnie. Z reguły wpina się słuchawki w cd, chociażby dletego, żeby nie uruchamiać całej elektrowni, w celu napędzenia malutkich membranek:D To i tak nie zmienia faktu, że zbieram na wzmak słuchawkowy......

A co sadzicie o AKG K280 Parabolic?? To starszy model, okolo 20 lat, na ebayu.de ceny ksztaltuja sie w granicach 40-60 euro za uzywane. K270 albo K260 jeszcze taniej...uwazam ze ta cene to warto, sluchawki graja bardzo neutralnie, moim zdaniem lepiej niz Beyerdynamiki (ktore tez sa super)...

Rafako

Wyjście wzmacniacza powinno być lepsze, ale Sony ma bardzo dobre słuchawkowe w CD. Ja porównywałem tylko wyjście CD i wzmaka w moich Soniakach i wzmacniaczowe jest wyraźnie lepsze.

> Piotr Ryka

To dobrze, bo ja mam CDka z DACem Stelmacha, ale niestety wyjscie sluchawkowe jest na oryginalnym (Sonowskim DACu) Podpinajac sie pod wzmak bede sluchac z DACa Stelmacha, a na wyjsciu sluchawkowym z CDka na zwyklym... :-((( Ale oczywiscie porownam wszystkie opcje.

• 4 tygodnie później...

Chcąc nie chcąc odświeżę temat... Jakiś czas temu rozmawialiśmy o Beyerach DT 770 Pro...

BRob, 23 Lis 2005, 19:38

>Szlag trafił gorący przewód od kanału lewego, tuż za znajdującym się wewnątrz białym plastikiem

>(elementy z połączeniami są w nim jakby zatopione). Przerwa powstała pewnie na skutek wyginania i

>wcale nie twierdzę, że to nie moja (lub dwóch kobitek również z nich korzystających) wina, ale chyba

>trochę za szybko to padło.

Niestety, ale właśnie w tej chwili przeżyłem dokładnie to samo. Wszystko psieje...

santadog>

Oryginalnej wtycznki chyba nie da się uratować.8-( Narazie działam na prowizorce.8-(

Ktoś wyżej polecał Neutrika i chyba taki wkońcu kupię.

Krzemien>

Mam nadzieję, że nic większego się nam i innym posiadaczom Beyerów nie przytrafi.

Pozdrawiam.

Wahałem się z wyborem, ale w końcu będzie zamontowany duży wtyk Neutrika, taki jak Ci zaprezentowałem parę wpisów wcześniej. Muszę tylko zabrać słuchawki do pracy...

Powiem szczerze, że ubodło mnie to wydarzenie dość mocno. Mam HD 600 prawie 5 lat i nic im się dotychczas nie stało (tfu, tfu)...

• 3 tygodnie później...

Ururam Tururam

Być może coś przeoczyłem, ale na jakie słuchawki się w końcu zdecydowałeś? Pytam, bo właśnie stoję przed podobnym dylematem, a moje preferencje są bardzo zbliżone do Twoich.

Pozdrawiam,

Olo

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.