Skocz do zawartości
IGNORED

wzmak pomóżcie w rozmieszcz. bebechów

rafikgd

Rekomendowane odpowiedzi

witam ponownie, jakiś czas temu odzywałem się w temacie "gainclone", co też skłoniło mnie do budowy własnej końcówki mocy.

postawiłem na układ LM3886 w typowej dla niego aplikacji oraz załozenie jest takie że będzie to dual mono.

problem jest jednak w tym że obie płytki są jednakowe, czyli nie są swoim lustrzanym odbiciem co przeszkadza mi w prawidłowym umiejscowieniu elementów w obudowie, tzn tak aby kable były równych długości i nie przechodziły obok siebie silne prady obok słabych sygnałowych....macie może jakiś pomysł jak to pogodzić?

przepraszam za niską jakość zdjęć (z telefonu)ale myślę że będzie wiadomo o co chodzi, postawiłem na takie dwie opcje:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ups nie dość że dałem dwa takie same linki to jeszcze miniaturki już się poprawiam:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

ja bym zostawil wszystko tak jest na drugiej fotce, tylko odwrocil o 180 stopni plytki z LM, tak zeby kable byly blizej tylnej scianki (dlugosc przewodow sie minimalizuje) a jednoczesnie radiator spelni role ekranu pomiedzy ukladami a transformatorem, ma to pozytywne skutki czasami.

Przy tych plytkach problemem jest ich symetria a raczej jej brak, wiec aby juz isc droga minimalistyczna na tylnej sciance bym dal chich i dwa gniazda glosnikowego kanalu lewego oraz tak samo dla kanalu prawego, bedzie fajnie symetrycznie i kable nie biegaly po calej obudowie, plytki maksymalnie blisko tylnej scianki, wyjdzie ze przewody beda mialy 2 gora 3 cm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.