Skocz do zawartości
IGNORED

Które DVD ma najl. jakość dźwięku MP3?

norwidos

Rekomendowane odpowiedzi

"wierz mi ze 963 brzmi moze niezle w porownaniu z nowymi cdekami w swojej klasie cenowej"

moim zdaniem rotel 02 jest duzo lepszy,inna klasa wógóle brzmienia,no ale to moje zdanie;)

"aha bym zapomniał...od tej pory w stosunku do elfana i disco przyjmuję strategię ignoruj więc nie napiszę ani jednego posta skierowanego do ww. Mam dosyć:("

jesli taka strategie przyjełes to myslałem ze ignorujesz:D ale mniejsza z tym....

Podejmuję wyzwanie i przyznaje się do sporych błędów w kwestii formy jak i treści moich wypowiedzi oraz chciałbym podnieść że zadziwiasz mnie discomaniaku tym że potrafisz się wznieść ponad nasze niesmaczne spory i pokazać że jesteś człowiekiem ode mnie bardziej dojrzałym a co za tym idzie jako pierwszy wyciągnąłeś rękę w kwestii pojednania i tym samym pozwoliłeś mi zastanowić się czy aby na pewno przyjąłem odpowiednią postawę...

Jestem przekonany że wybrałem złą drogę prowadzenia dyskusji...

Jestem otwarty na rzeczowe argumenty i nie jest wykluczone że kiedyś sam się przekonam do słów które poczyniłeś w powyższych postach dotyczących wyższości klasycznego CD...Jestem obecnie bardziej otwarty na argumenty niż wcześniej...chociaż niezależnie od tego czy się przekonam do Twoich poglądów to chciałbym zadeklarować że od tej pory zadbam o znacznie większą tolerancję dla odmienności poglądów...

Mam nadzieję że nie będziemy za sobą palić mostów?

Pozdrawiam

Młodszy i za bardzo kontradyktoryjny:)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

norwidos - po raz pierwszy w tym topiku i mam nadzieje ze nie ostatni - goraco Cie pozdrawiam

gdybys mieszkal gdzies w okolicach Krakowa mozemy razem wypic piwo a tak zupelnie inaczej sie gada - mam nadzieje ze elfan sie do nas dolaczy - prawda?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

elfan chce przy okazji zalagodzic wszelkie nasze spory i przekonac Cie ze sam jestem otwarty na rzeczowe argumenty... aaa bym zapomnial - Avatar poprosil mnie zeby posluchac monitorkow Gamuta - okazalo sie ze ma je moj znajomy z dawnych czasow - i ma tez... Copiego CSA 8... wiesz zagral naprawde dobrze wiec nie dziwie sie ze u Ciebie tez gra niezle - widocznie kiepska byla aplikacja ktorej kiedys sluchalem

a monitorki Gamuta... wybornie tylko niestety dla mnie za drogie choc znajac siebie kupilbym i tak podlogowki:P

pozdrawiam elfan

miliardy ludzi nie słyszą różnicy między mp3 a cd-audio (a nawet jak słyszą to jest im wsio ryba)

mi nie, szczególnie przy niektórych albumach ale często zanim kupię CD ściągam sobie mp3, bo nie wydaję kasy na każdy album, nie tylko nie mam na to kasy ale i ochoty trzymać jedno-utworowego badziewia na półce

a mp3 przydaje się do przenośnego odtw. mp3

ale nie o tym chciałem

ja wiem że przypinanie sobie plakietki "audiofil" jest tutaj modne i nie jeden ma tyle doświadczenia i tak wyrobione ucho żeby o sobie tak mówić ale co po niektórzy zapomnieli że są w części kino domowe i pytanie było o mp3 i dvd

samo posiadanie sprzętu czy wmawianie innym że słuszy się różnice nie nawróci tych "gorszych"

a texty w stylu "słuchają mp3 bo ich nie stać na cd" ... szczyt prostactwa. wlazł nieproszony do czyjegoś mieszkania i jeszcze ma pretensje że na obiad nie jest jego ulubione danie.

to tak jakby se pogadał dresiarz w tuningowanym golfie z posiadaczem mercedesa że ma szybszą furę i lepsze przyspieszenie do "100" na co ten drugi by mu odpowiedział że dla niego ważniejsza jest wszechstronność, nowoczesność i klasa a nie niezauważanle i nie ważne na codzień (dla większości) różnice

ktoś inny napisze szpan bo przecierz gorsze, droższe i ładniej wyglądające...

wiem zakręciłem trochę ale chciałem przedstawić jak ja waszą rozmowę odebrałem (i zapewne nie tylko ja)

możecie się wzajemnie próbować nawracać ale poza kłutniami nic wam tu nie wyjdzie

wymieńcie się poglądami (chociarz nie o tym temat) i tyle a nie jakieś durne wywody co to ja słyszałem a czego nie

mi na ucho słoń nadepnoł i dla mnie słuchanie muzyki z pioneera 585 (czy harmana 22) w zupełności wystarcza. i z mp3 czasem sobie jakiś album przesłucham.

chociarz muzyki słucham codziennie i to godzinami to chyba jestem z tych mało wymagających

i właśnie harmana bym Ci norwidos polecił do przesłuchania

Elfan!

Przyznaje się że nieładnie Cię zaatakowałem i nie rozwlekam czy zrobiłem to z uzasadnionej przyczyny czy nie ale fakt że tak było więc mówię: przepraszam.

Jeśłi będziemy się trzymali zasady że dyskutujemy rzeczowo to nie widzę powodów do powtórki z rozrywki...

Rób co chcesz ale ja musiałem sprawę wyprostować bo jak czytam cały temat to rzucają mi się w oczy moje nieładne wpisy chociaż wystarczyło napisać innymi słowami...ale cóż stało się więc muszę przeprosić...

ogor

Witam!:)

Wreszcie ktoś z KD:)

Właśnie zbieram na H/K 435 albo 635 więc mam jak najlepsze mniemanie o H/K tylko co do DVD to musze się zastanowić czy na razie będę zmieniał bo okazało się (wczoraj) że w tej mancie można przełączyć wyjśćie SPDIF z RAW ( tak było automatycznie ustawione) na LPCM...i okazało się że na tym drugim ustawieniu dźwięk z MP3 jest taki jak oczekiwałem a na pewno o niebo lepszy od tego co wcześniej pisałem...Wiecie dlaczego?

Dziś zniosłem jescze raz komputer żeby znowu porównać i jak dla mnie z komputera nadal grało inaczej ale czy lepiej to już teraz nie powiem:)

Więc czym jest to uzasadnione?

Różnica jest naprawdę kolosalna...:) chociaż audiofile zapewne wyłapią różnicę między MP3 a Audio CD ale ja już mam problemy przy obecnym ustawieniu...( jak dla mnie sporo robi sfera świadomości)...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

przede wszystkim forum jest jedno i nigdzie nie czuje sie nieproszony - milo byloby w praktyce udowodnic norwidosowi ze cdeki graja lepiej od klockow dvd - a co do mp3 to pozwol ze pozostane przy swoim

pamietam jak moja rozglosnia przeszla z Denonow DNC 680 (profesjonalne CD) i orginalnych plyt na komputer i mp3 - zrobilo sie koszmarnie na sluchawkach nie dalo sie konsoli sluchac i antena tez zabrzmiala gorzej jednak dla zwyklego sluchacza nie do odroznienia (ograniczenie zwiazane z przesylem sygnalu) - na dobrym tunerze duza roznica na niekorzysc mp3

discomaniak

Ale proszę nie używaj sobie:) Nikt Ci nie zabroni tu pisać...Ja jestem gotów się przekonać co do tych CD bo jeśli masz szczere intencje to skorzystam...

Co do Mp3 to ja się nie spieram...piszę tylko że jak dla mnie MP3 brzmi wystarczająco przy niektórych moich płytach...

:(

czytnąłem w Twoim o mnie że masz identyczne słuchawki:)

i już wiem że jesteś kablarzem, ale to inny wątek..:)

też jesteś z Krakowa więc prędzej z elfanem się stykniesz...:)

cóż by to było za spotkanie elfan, Ty i ja:))):DDD

Chyba byście zaczęli od tego że mnie na Wawel i do smoka:)

Czasem bywam w Krakowie więc może kiedyś na piwko chociaż?

Może wtedy się jeszcze lepiej dogadamy?

Przed wyjazdem jednak się dobrze ubezpieczę:)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

nr telefonu i adres mailowy masz w moim opisie - do milego zobaczenia:):):) a w miedzyczasie sprobuje sie dowiedziec jakie jeszcze wzmaki moglyby pasowac do JBL-i...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.