Skocz do zawartości
IGNORED

naim cd 5 i a theta ds pro progeny

onkiel

Rekomendowane odpowiedzi

mam male pytanie czy ktos kiedys moze porwnywal odtwarzacz naim cd 5 i a thete ds pro progeny?? zastanawiam sie czy kupic naima czy zostawic thet'e i dokupic powiedzmy cd cambridga jako transport?? nie wiem jaka jest roznica w dzwieku a naima tak wszyscy zachwalaja. osobiscie slucham spokojnej muzyki typu jopkowa i temu podobne klimaty choc zdaza mi sie sluchac czegos bardziej nowoczesnego jak wpadna goscie :) osobiscie posiadam wzmaka copland csa 8 i kolumny naim intro ( niestety kabli do kolum sie jeszcze nie dorobilem i nie wiem co wybrac) jesli znajdzie sie ktos z duzym doswiadczeniem ( osluchaniem ) to chetnie wyslucham opiniii.

https://www.audiostereo.pl/topic/22776-naim-cd-5-i-a-theta-ds-pro-progeny/

Progeny to dość słabe urządzenie. Progeny robiony był jako budżetowa wersja DS Pro Prime II i moim zdaniem to skalowanie w dół wyszło Thecie raczej słabo. Sam Prime II też nie był moim zdaniem nadzwyczajny - prawdziwa Theta zaczyna się od modelu Basic w górę.

To po pierwsze.

Po drugie Theta jest bardzo czuła na transport. Tzn. nie jest może bardziej czuła niż konkurencyjne przetworniki, ale ze względu na ponadprzeciętną rozdzielczość, na Thecie wszelkie ułomności transportu duzo bardziej słychać niż na jakimś przymulonym Musicalu. Tu Cambridge będzie IMO za słaby.

Po trzecie wreszcie miałbym obawy zestawiając Progeny z Coplandem. CSA8 jest raczej jasny i trochę ostrawy, Theta nie jest może jasna ale na pewno też nic nie dosłodzi i nie zmuli. Do CSA8 szukał bym raczej jakiegoś ewidentnie ciepło grającego przetwornika, np. Muse Model 2.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Jeśli masz glośniki Naima to bardzo dobre jak na swoją cenę są kable głośnikowe tejże firmy ok. 50 zł /m.

Sprawdzą się bez większego uszczerbu w dzwięku zanim dopasujesz docelowo coś droższego

wielkie dzieki za wasze opinie. tak sie sklada ze thete mam od dobrych kilku lat. ze zrodlem podlaczylem thete first'em vdh a z coplandem podpieta jest transparentem music link, i jestem jak na razie zadowolony. jedyna rzecz ktora mnie korci to wymiana calosci na naima serii 5i . niestety sprzedac cos na rynku wtornym nie jest latwo a i uzbieranie kasy tez proste nie jest. jak na razie slucham tego co mam i uszy mi jeszcze nie odpadly. ale nadal nie wiem jaka jest roznica w jakosci brzmienia miedzy naim a theta.

I jeszcze jedno pytanie czy gdzies w polsce jest jakis sklep ktory ma zestaw naim 5i i do tego kolumny naim intro credo lub podobne?? ciekaw jestem jak caly zestaw gra ze soba.

Napewno taki zestaw mają w Elektrycznej Pomarańczy na Żelaznej w W-wie. Pojedź, posłuchaj.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.