Skocz do zawartości
IGNORED

HK 435 czy HK 5550 - który wybrać?

woyt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Stoję przed dylematem, który amplituner wybrać:

Starszy model - Harmana 5550 (tańszy około 800zł)

czy

HK 435 (około 2800).

Parametry mają porównywalne.

Czy maja ten sam procesor dźwięku?

Będą grały z JBL e90 ( na razie), późniek będę kompletował kino dom.

Prosiłbym o opinię osób, które słuchały powyższe modele.

Niestety osobiście nie mogę dokonać odsłuchu.

Prosze o sugestie.

Wojtek

Oba są dobre. Ale avr 435 ma nieporównywalnie nowocześniejszy procesor dzwięku (tj. procesor taki jak w komputerze PC, który zajmuje się uprzestrzennianiem dzwięku). Jeżeli chcesz słuchać muzyki stereo na wielu kanałach - nawet się nie zastanawiaj i wybierz avr 435. Jeżeli natomiast muzyki streo będziesz słuchał przez dwa kanały, a avr będzież w konfiguracji wielokanałowej używał wyłącznie do oglądania filmów wówczas wydatek na avr 435 może się nie zwrócić (moc obliczeniowa procesora w avr 5550 jest wystarczająca dla odtwarzanie dzwięku, który został nagrany wielokanałowo).

Pozdrawiam

KL

PS Mam niejakie doświadczenie w sprawie bo przez moje ręce (jako włąściciela) przewineły się avr 230, avr 430 i avr 635

T+A DAC 8 DSD via Silencable Wizzard XLR do KRELL s550k a ten via Velum LS-G do Audio Physic Cardeas Plus

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.