Skocz do zawartości
IGNORED

jak zrobić pitch w Goldringu GR1.2

Matthew

Rekomendowane odpowiedzi

.......... moim skromnym zdaniem można by zrobić taka regulację - podpiąć potencjometr pod zasilanie silniczka...

Wtedy kręcąc tym potencjometrem sterujemy obrotami - zabieramy lub dodajemy prądu silnikowi.....

Nie wiem tylko w jaki zakresię by to się sprawowało.....

sam potencjometr przed silnikiem nic nie da.

jak się zolni potencjometrem to układ regulujący obroty i tak zwiększy napięcie, żeby utrzymac stałe obroty.

Może jakiś schemat jest dostępny? (w związku ze sprawą S. nie namawiam nikogo do publikacji :) )

Nie wiem jaki tam jest stabilizator ale można dać wyższe napięcie,a regulację zrobić stosując LM317 i regulować bez problemu U w danym zakresie.Wyjdzie chyba najlepiej.

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

czyli tak czy siak, muszę rozkręcić ;) ale i tak gwarancje szlag trafił bo upierdzieliłem ten kabel z rca ;)

ok dzięki, rozkręcę porobię zdjęcia może...

PS. Jaka sprawa S.???

O tak zdjęcia... Lubimy zdjęcia...;-)

Nie znasz tego wątku:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ?

Chodziło w nim o tą dyskusję:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Matthew

a jaki kabel założyłeś do swojego goldringa - pochwalę się że wczoraj odpaliłem swojego świezutko zakupionego, i fakt faktem ten kabelek oryginalny to przypomina raczej kabelek od lampki nocnej. W sumie dzwoniłem do Grobel Audio i rozmawiałem ze sprzedawcą twierdził że tenże kabelek pomimo swojego "banalnego"wyglądu jest dość "uczciwym"kablem-w sensie miedzi-no ale te końcówki RCA to masakra jak w lampkach nocnych...

Jaki ewentualnie kabelek proponujecie?Trudno jest podmienić w goldringu?

ps. sprzedawca Grobel Audio to bardzo życzliwy człowiek, można spokojnie dzwonić i pytać o banalne rzeczy których pewni nie jesteśmy np.antiscating w goldrinu;P

pozdry

Czwkamy na zdjęcia. Jestem ciekaw jak to tam jest zrobione, tym bardziej, że gramofon nie ma z boku stroboskopu do kontroli obrotów. Z gramofonów to znam tylko paskowe foniki, ale tam to regulacja obrotów to była istna masakra.... i wyszystkie próby podrasowania układu sterującego nic nie zmieniały (a przynajmniej nie na tyle, żeby gramofon chodził płynnie). Tak swoją droga to ostatnio się zastanawiam, czy może nie skombinować jakiegoś gramofonu. Jak wychacze coś taniegoi ciekawego w jakimś komisie czy na bazarze to sobie zrobie prezent.

foksik nie znałem tego wątku..

słuchajcie, porobię zdjęcia ... czy napewno jak umieszczę to nikt się nie przyczepi? nastraszyliście mnie ;) pozatym nie jest to w celach zarobkowych ;)

kabelek to ciężka sprawa, jest płyteczka specjalna i na stałe zalanę gumą .. mam zdjęcia w domu....

użyłem z witawy pierwszego i jest super ... plecionka, nawet nie buczy ;) ale czeka mnie porządny kabel phono...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.