Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepszy obraz w kat. bezwzględnych

MPB

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni Kinomaniacy. Buduję w chwili obecnej system wizyjny. Ponieważ nie śledzę na bieżąco tematyki video, a dużo i szybko się w niej dzieje, chcę poradzić się fachowców - czyli Was. Chcę kupić TV - możliwie duży 37-50 cali- o bardzo dobrym obrazie. Oglądając w sklepach wpadły mi w oko dwa typy. Pioneer plazma PDP436(506) oraz LCD Philips 37PF9830. Według mnie obraz w tych odbiornikach przewyższał jakością wszystkie inne. Wiem, że ocena dokonana w sklepie nie jest idealna - zazwyczaj kiepski sygnał, a prośby o podłączenie do tv sygnału DVI w moim przypadku były zbywane trudnościami technicznymi. Uprzedzając propozycje - nie chcę kupić projektora. Mam DVD 3910 Denona, oglądam głównie filmy(DVD), a TV wiadomości.

Jak oceniacie moje typy pod względem jak najlepszej jakości obrazu i czy macie inne propozycje?

Art Audio Argento (paralel SET na lampach 300B XLS ) szuka nowego właściciela.

Philips ma większą rozdzielczość 1900x1000 pix, obraz wydaje się bardziej ostry, ale może to "zasługa" Pixel plusa, kolory też są bardziej głębokie( tylko czy naturalne).

Czy wiecie coś może o nowościach, które mogą zaskoczyć. Samsung kombinuje podobno z nowym typem panelu LCD.

Art Audio Argento (paralel SET na lampach 300B XLS ) szuka nowego właściciela.

Philips ma specjalny system naturalizacji koloru. Tylko on jest prawdziwym HDTV.

Nowości zawsze będą zaskakiwały. Na razie właśnie Philips jest taką nowością.

Niech sklep nie zawraca głowy, weź ze sobą swojego Denona i muszą Ci go podpiąć, nie robią łaski.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.