Skocz do zawartości
IGNORED

Metody nauki - SITA

Wajman

Rekomendowane odpowiedzi

Był to Hit na początku lat 60-tych wtedy usłyszałem o niej po raz pierwszy, metoda jest bardzo dobra i dla wnuka

i dla pradziadka pod jednym jedynym warunkiem koniecznym i całkowicie wystarczającym, ŻE CHCE IM SIĘ CHCIEĆ , wymaga bowiem jakiej takiej aktywności ze strony uczącego się.

Pozdrawiam

Piotr

PS Jest to metoda bezpieczna nie ciągnie się za nią żadna smuga cienia.

metoda Callana jest dobra jak chcesz nauczyć kogoś szybko języka a ta osoba go jeszcze nie zna - opiera się głównie na gadaniu i powtarzaniu pewnych sformułowań - jak już umiesz angielski i chcesz się podszkolić to i tak musisz chwycić za książki z gramatyką

Do JOSEF-a

A ja polecam metodę Heinricha Schliemanna [pod koniec swojego życia władał biegle 14 językami]

polega ona na bezustannym porównywaniu orginału z doskonałym przekładem przy jednoczesnym wkuwaniu słówek i opanowywania gramatyki. Najlepsza do tego jest poezja np mojego ulubieńca Ezry Pounda, dzięki niej jako tako podstawy podstaw opanowałem ale żargon techniczny jakoś do głowy nie chce mi wchodzić i zawsze robię notatki na świstkach chociaż pamięć mam wręcz fotograficzną

pozdrawiam

Życzę Pogodnych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku

Zbyszek.

NLP ---->

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wajman, 23 Gru 2005, 21:44

hehehe - kolejny przykład zawiedzinych nadziei. Jesli chcesz się dowiedziec na czym polego NLP wystarczy kupic ksiażkę Andrzeja Batko "Sztuka Perswazji". Mnie ona raczej rozbawiła bo w tekście wykorzystuje wszystkie techniki jezyka perswazji których działanie wczesniej opisuje. Nie wiem jednak kto jest na tyle głupi żeby płacić za takie treningi z własnej kieszeni. To jest ćwiczenie umiejętności przydatnych sprzedawcom, a nie jakias terapia antydepresyjna.

Do QUBRIC-a i Wajmana .

Stary odpuść sobie zajmij się ubieraniem drzewka. Ze swej strony obiecuję że Wajman nie dostanie ode mnie

pod choinkę gotowanego rozwiązania w marmurkowym papierku [wstążeczka czerwona a kokardka pśliczna].

Pozdrawiam

Piotr.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.