Skocz do zawartości
IGNORED

połączenie TV-DVD Euro-Euro - zakłócenia

Bricktop

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dylemat:

przy podłączeniu odtwarzacza DVD (Panasonic S29) do TV 29" Samsung za pomocą kabla Euro-Euro (kabel jest bodajże firmy Thomson, w każdym razie nic specjalnego) na ekranie pojawiają się 2 lub 3 ciemne pionowe pasy - jest to szczególnie zauważalne na ciemnym tle;

efekt ten występuje przy podłaczaniu do obu wejść Euro w telewizorze... natomiast efekt ten nie występuje w przypadku połączenia S-video ani composite...

czy jest to związane z jakością kabla Euro np jego ekranowaniem i stąd zakłócenia? jeśli tak, to byłbym wdzięczny za wskazanie budżetowego-przyzwoitego kabla Scart-Scart, który wyeliminuje tą przypadłość?

a może to przypadłość odtwarzacza DVD?

Dzięki :)

• 2 tygodnie później...

Pożycz inny kable Euro..

Ja mam w domu 2 kable. Jeden "na oko" lepiej wyglądał a co się okzało, był gorszy. Miałem mały śnieg jak oglądałem przez niego.

Drugi kabel mam chyba z 7 lat i było już dobrze.

........raczej sprawdzić, czy "masy się nie kłócą".

Poodłączać wszystkie kable (łącznie z anteną) i zaczać tylko od naprostszego połaczenia (czyli Euro- Euro ) i żadnych innych kabli do/ze sprzetu... . ;)

(brak edycji)

..............znajomy na takie "słupy" DVD wymienił (na inny model) i dopiero, gdy na nim to zobaczył... to ......pomogła.....wymiana kabla do amplitunera na ...optyczny ( jakieś masy w sprżecie ....).

Od tej pory nie ma żadnych zakłóceń (ze 2 lata). :)))))

Standardowy problem ;-) Masa kablowki jest inna niz masa jaka masz w domu. Podlacz na kabel z kablowki ktory idzie do TV cos co sie nazywa separator galwaniczny - do kupienia w kazdym sklepie z antenami lub czesciami RTV. ewentualnie przejdz sie do technicznych w kablowce, moze Ci sami dadza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.