Skocz do zawartości
IGNORED

CD-player Sony ES 3/30 i 5/50.. kto wie?

joda

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Wlasnie rozwazam znalezienie dla siebie (na rynku wtornym) ktoregos z wymienionych w temacie playerow, mam pytanie do uzytkownikow, jak wyglada wspolpraca tych konkretnych modeli z plytami CDR i CDRW ?!

Dzieki!

https://www.audiostereo.pl/topic/2316-cd-player-sony-es-330-i-550-kto-wie/

Mój 50ES bez problemu odtwarza wszystkie CD-Ry, natomiast nie czyta żadnych CD-RW... Mechanizm musi być bardzo dobrej jakości, bo nigdy nie zdarzyło się, żeby przeskakiwał lub miał problemy z odtwarzaniem płyt.

Bo rozmyslam nad zlozeniem w zestaw ktoregos z tych playerow z wzmacniaczem SONY 3/30 lub 5/50.

Moze ktos z Was uzywa w tej konfiguracji?

Czy sa jakies istotne roznice pomiedzy tymi modelami?

Najlepszy zestaw jaki ci moge W CIEMNO POLECIC bo sam go prze dwa lata uzywałem i sprzedałem tylko z potrzeby srodków na nowe mieszkanie z wielkim zalem to cdp-xa3es jako zródło cd i wzmacniacz ta-fa50 es ..rewelka nie słuchaj tych co sony krytykuja masz dobry basior kontrole nad wiekszoscia normalnych kolumn.. o efektywnosci nie mniejszej niz 75dB.Wzmak jest na toroidzie i na fetach..kondzioiły elna cerafine rex bardzo solidny jak czołg..wszystko pieknie chodzi w pełnej koordynacjiii mam tu na mysli piloty i inne duperele wyglad itd...i wzmak i cd bija dosć mocno rywali w swej klasie..a z drugiej reki całkowicie..bo słuchałem tych róznych nowych marantzów 6000 i td to gra to przy xa3es jak pomyja..wez takiego np denona dcd1450Ar klocek kosztuje ok 1500zł..xa3es bije go na głowe o trzy klasy nic ci nie piszczy nie szelesci itd..a mechanika 3es a mechanika denona to dwa rózne swiaty...zeby za takie pieniadze taki shit upychac..kupuj CDP-XA3ES i TA-FA50ES w ciemno polecam.

Mam sony xa 30es od dwoch lat,czyta wszystko oprocz cdrw,b.dobry naped,nigdy nie zawodzi,solidne wykonanie,nie do zdarcia,warto kupic uzywany

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

CDP-XA3ES na pewno czyta cdry!:):) nawet nie musze sprawdzac bo ma go moj kolega który kocha cos co sie nazywa "kaza" i produkcja cdr-ów to sie masowo zajmuje...widomo kazdy chce z czegoś żyć:):):)

Oczywiscie jezeli trafisz na model CDP-XA5Es to wiadomo ze jest on duzo lepiej wykonany..inowacyjny naped itd dwa trafa stopien wyjsciowy w klasie A na fetach pojemnosc 2x5600uF w czesci analogowej itd tez polecam bo tez z ta-fa 50 Es zagra ci to genialnie..Absolutnie Hi-end..cdp-xa5es to jakby taki wysuwany na kieszeni top-loader obsługa jego dostarcza bardzo miłych wrazen..to jedno..podoba sie kobietom to drugie..i czyta nawet deski to trzecie....tez go miałem...rewelka..

Do pooglądania :) - zdjęcia mechanizmu z serii ES.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.