Skocz do zawartości
IGNORED

Pansonic DVD-S49 czy Pioneer DV-380

Virtus

Rekomendowane odpowiedzi

Zaraz zaraz.... może ustalmy o co nam chodzi:) Ja mam 30 paro calowy tv standard obraz czyli 4:3. Kiedy dibx jest nagrany w tym fomacie to obraz jest pełny. Kiedy panorama, letterbox czy co tam jeszcze to adekwatnie do tego sa mniej lub bardziej szerokie czarne paski u dołu i na górze. I to jest norma i tak ma być. kazdy poprawnie działjący sprzet to zrobi. Byc może mówisz o jakiś przygodach z tv panorama? jesli tak, to nie wiem nic na ten temat, a gdyby tak bylo to kicha!!! Pozdrawiam. M.

Sprawa ratio w (umownie) Divx nie jest taka prosta , jak w DVD. ;(((((((

Dlaczego?.

(skrótowo)

...bo np. z takiego DVD_Video:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , (czy własnego pomysłu), kazdy moze dowolnego Divxa zrobić (ratio = "widzi mi się", jeden pod 4:3 , drugi pod 800*600 itp....).

No i wychodzą filmy z dosć szerokimi pasami (bo prawidłowo skalujący odtwarzacz powinien proporcje, widoczne - trzymać)

@maciuś1 - no i właśnie, to co jest do przyjęcia na np. 4:3 (jeszcze znośna wysokość) , moze być nie do przyjecia w 16:9 , bo praktycznie 1/2 ekranu czarnego ("płaski film").

Teraz kwestie:

- ile potrafi dany odtwarzacza zoomować (najlepiej tylko w pionie)

- jeżeli nie (bo tak często jest) - to , czy to potrafi OTV

Wnioski wiadome - ale sporo osób ogląda na 16:9 takie "placki" :(((((((((((

Ps - kolejna przyczyna , że pozbyłem się stacjonarnego odtwarzacza Divx , bo mam 32' (nawet z zoomem pionowym), ale.....chcę tylko coś obejrzeć bezstresowo (kiedy chcę i jak chcę i żadnej rekompresji, czy dopasowywania się pod odtwarzacz..choćby z napisami) ;)))))))))))))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.