Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Czwarty wyścig i czwarty dzwon,szkoda słów....

Nieprawda. Po pierwsze to nie wyścig a rajd. Po drugie w Szwecji w jednym rajdzie były dzwony dwa, w Mexico także.

Zatem poprawnie powinno być "Czwarty rajd i szósty dzwon".

Złam sobie łape i spróbuj pojechać w rajdzie.Co ja pisze,pojedź bez złamania i pokaż co potrafisz,bo na razie umiesz liczyć ...do sześciu.

Kurde chyba jednak umiesz więcej...do siedmiu.

Bo mógł mieć gorzej...

Alex Zanardi w 2001r. stracił obie nogi startując w wyścigach Champ Car.

" W 2003 roku wystartował w ostatnim wyścigu sezonu Europejskich Mistrzostw Samochodów Turystycznych na torze Monza w specjalnie przygotowanym BMW. Zajął w nim siódme miejsce i od tego czasu regularnie startował w wyścigach samochodów turystycznych. Od 2005 roku startował w Mistrzostwach Świata Samochodów Turystycznych (WTCC) jako kierowca fabrycznego zespołu BMW, odnosząc w tym okresie cztery zwycięstwa. Po zakończeniu sezonu 2009 wycofał się z rywalizacji w tej serii wyścigowej."

Edytowane przez netboy
Gość

(Konto usunięte)

Po pierwsze Zanardi jeździł na torze a nie w rajdach (wszelka pomoc w razie wypadku jest pod ręką), po drugie nie woził nikogo na bocznym fotelu, po trzecie nie zmienił wyścigów na rajdy tak jak Kubica.

Pytanie do bardziej siedzących w temacie: czy Raikkonen też zaliczał dzwony tak często jak RK?

Gość rydz

(Konto usunięte)

Skoro ma taki problem z "łapami' to po co tam się pcha??

Dziwne że są piloci którzy się pchają do jazdy z Kubicą , że wylatuje z tras to nic dziwnego....trudno kierować "jedną" ręką ,oby nie skończyło się to tragedią!

Złam sobie łape i spróbuj pojechać w rajdzie.Co ja pisze,pojedź bez złamania i pokaż co potrafisz,bo na razie umiesz liczyć ...do sześciu.

A co niby udowodniła by moja jazda? Że Kubica jednak nie zaliczył siedem dzwonów w czterech rajdach?

Wydaje mi się, że on raczej nie próbuje rywalizować z kompletnymi amatorami - lecz z najlepszymi kierowcami rajdowymi świata.

Jak by i nie było: gdybym w tej kategorii wystartował nawet ja i jechał Matizem zachowawczo wszystkie oesy zwalniając do 10km/h przed czarnym lodem, wyciśniętym z asfaltu olejem i paskudnie krzywo rosnącymi drzewami urywającymi koła - to i tak uzyskał bym przynajmniej w trzech tegorocznych rajdach lepszy rezultat jak on.

Bo nawet ostatnie miejsce z trzema godzinami opóźnienia do przedostatniego jest lepszym wynikiem jak rozwalenie auta i niezaliczenie mety.

A Kubica w rajdach to, że nie jest w stanie na tym poziomie rywalizować potwierdza ostatnio w każdym rajdzie dwukrotnie!

Tutaj nie ma już mowy o "zbieraniu doświadczenia" i "nauce" - tym można było się jako tako bronić przy licznych kraksach w tamtym roku. Nawet najbardziej zagorzali fani widzą, że nie ma w tej nauce żadnego postępu. Nic na tym nie zmieni pyskówka do każdego, kto nie wyraża się o nim z zachwytem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Kubica mógł być wielki, a nawet największy, jako kierowca F1. Przez brak szczęścia albo brak rozumu, tak już nigdy nie będzie.

Teraz jego starty w WRC i WRC 2 przypominają coraz bardziej popisy kaskaderskie lub testowanie samochodów w kraksach. Znowu brakuje mu szczęścia albo rozumu.

Jedną ręką to można bezpiecznie... zagrać na jednorękich bandytach. Dla adrenaliny i dla zarobku.

Przypominam że Robert próbował jazdy w rajdach jeszcze przed swoją przygodą w F1.

Wtedy też miał kolizje , i wstawione śruby w rękę.

Pamiętam tę sytuację jak miał jechać na testy do BMW , to jeszcze nie miał do końca wyleczonej kontuzji ręki.

Mimo wszystko należy mu się szacunek dla jego wytrwałości w pokonywaniu słabości.

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Przypominam że Robert próbował jazdy w rajdach jeszcze przed swoją przygodą w F1.

Wtedy też miał kolizje , i wstawione śruby w rękę.

Pamiętam tę sytuację jak miał jechać na testy do BMW , to jeszcze nie miał do końca wyleczonej kontuzji ręki.

Mimo wszystko należy mu się szacunek dla jego wytrwałości w pokonywaniu słabości.

Nieprawda

np.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) albo

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Awans do Formuły 3 został opóźniony przez wypadek drogowy, w którym jadący jako pasażer Kubica doznał złamania ręki. W spóźnionym debiucie na torze Norisring, z osiemnastoma śrubami w złamanym dwa miesiące wcześniej ramieniu Robert Kubica odniósł wspaniałe zwycięstwo na oczach 126 tysięcy kibiców."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez mqy

“Kejseren er i garderoben!”

np.

Ukryta Zawartość

"Awans do Formuły 3 został opóźniony przez wypadek drogowy, w którym jadący jako pasażer Kubica doznał złamania ręki. W spóźnionym debiucie na torze Norisring, z osiemnastoma śrubami w złamanym dwa miesiące wcześniej ramieniu Robert Kubica odniósł wspaniałe zwycięstwo na oczach 126 tysięcy kibiców."

Mówisz o wypadku jeszcze przed przygoda z F1.

Ja piszę o wypadku który miał miejsce przed samymi testami w BMW.

To są zupełnie inne wydarzenia.

Ukryta Zawartość

Mówisz o wypadku jeszcze przed przygoda z F1.

Ja piszę o wypadku który miał miejsce przed samymi testami w BMW.

To są zupełnie inne wydarzenia.

Nic nie wiem o tym wypadku. Szukałem przed chwilą i nic nie znalazłem.

Masz jakiegoś linka do info?

“Kejseren er i garderoben!”

Nic nie wiem o tym wypadku. Szukałem przed chwilą i nic nie znalazłem.

Masz jakiegoś linka do info?

Tego nie znajdziesz w internecie :)

Roberta miałem okazję poznać osobiście na torze gokartowym już niestety nie istniejącym przy Ul.Wawrzyńca w Krakowie.

Pozdrawiam

Edytowane przez Tommiashi

Tak czy inaczej należy mu się wielki szacunek za swoją "sportową postawę " i "ducha walki" oraz za to że jest "sobą ".

Opowiem wam jeszcze jedną anegdotę związaną z wcześniejszą karierą RK związaną z krakowskim torem przy Ul.Wawrzyńca.

Na zapleczu w pomieszczeniu technicznym właściciel toru miał zainstalowaną konsolę PlayStation.

Nie powiem wam dokładnie jaka gra była tam zainstalowana , ale oczywiście coś z serii F1.

Rekord przejazdu na konsoli należał do Roberta i nikt nie mógł go pobić.

Robert życzę Ci szybkiego powrotu do pełnej sprawności.

Jeszcze im wszystkim pokażesz

Pozdrawiam

Tak czy inaczej należy mu się wielki szacunek za swoją "sportową postawę " i "ducha walki" oraz za to że jest "sobą ".

Co tym rozumiesz? Szacunek należy się każdemu - o tym nie ma dyskusji. Ale co wyznacza w tym sporcie "bycie sobą?" W tej chwili bycie "Robertem Kubicą" staje się synonimem bycia kierowcą, który wielokrotnie popełnia błędy i nie kończy rajdów. Było by zdecydowanie pozytywne, gdyby przestał być "sobą" i był bardziej Ogierem. Albo przynajmniej Richardem Burnsem - który był na tyle opanowany, że wywalczył mistrzowski tytuł na punkty, nie wygrywając ani jednego rajdu w sezonie!

Wtedy też miał kolizje, i wstawione śruby w rękę.

Jeżeli to jest prawda i nie było to dla niego wystarczającym ostrzeżeniem przed utratą kariery w F1 - nie jest to dla niego zbyt pozytywne świadectwo.

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Na razie jest ok.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

akurat co do tego występu to mam mieszane odczucia - jeździ się po to aby wygrywać a nie dojeżdżać do mety - potrafię występ zrozumieć ale nie ma czego gratulować bo to też żadne osiagnięcie - po komentarzach na końcach etapów o tym że sporo strat było ponieważ trzeba było narzucać samochód do jazdy bokiem a przez ograniczenia to jest to prawie niemożliwe ( bardzo ciężkie ) to ręce mi opadły - wcześniej nie było nigdy mowy o takim temacie - jeżeli spawa tak się ma to nie dziwię się już teraz tym wszystkim wypadkom ( za to zastanawia mnie jak to się stało ze wygrał WRC2 ? ) - może lepiej by Robert zrobił jakby jeżdził w WTCC bądź DTM ale to w sumie jego życie i jego wybory

Robert w każdym wywiadzie do znudzenia powtarza , że jeździ aby sie uczyć i zdobywać doświadczenie .Na walkę o czołowe lokaty przyjdzie czas w następnych sezonach. W tej chwili musi zbierać oesowe kilometry bo tego mu brakuje.Widać , że wyciągnął wnioski z poprzednich startów i lepiej zarządza tempem na odcinkach.Dziś musiał przycisnąć na ostatnim OS bo deptał mu po piętach Evans i pokazał, że może szybko jechać , tylko ważniejszy w tej chwili jest przejechany dystans i notatki.

Na mecie był najwyżej klasyfikowany z ekipy M Sportu i wyżej niż jakikolwiek Polak startujący kiedykolwiek w rajdzie Argentyny.

Jak na niepełnosprawnego , uczącego się i będącego w trakcie rehabilitacji kierowcę to jest bardzo dobry wynik.Dlatego zasługuje na gratulacje.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

jednym słowem geniusze - miś się kłania

wszystkie sporty motorowe na świecie przeżywają ogromny regres ponieważ samochody stały się tak dostępne i popularne że ludzie już nie używają ich jako sposobu wyrażenia siebie lecz jedynie jako woły robocze - formuła 1 robi co może, WRC jakoś tam się jeszcze zebrało ale powiedzmy sobie szczeże - to już powoli koniec epoki - w przyszłości ma według mnie za to bardzo duże szanse startująca w tym roku Formuła E - a ta to już wogóle nie potrzebuje toru bo z założenia wyścigi mają się odbywać w miastach !!! - i nie ma to nic wspólnego z meleksami - polecam youtube

• 2 tygodnie później...
Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Felipe Masa krytycznie o Kubicy:

"Zdaniem Brazylijczyka, byłego zawodnika ekipy Ferrari, Kubica jest świetnym kierowcą, ale w rajdach zbyt wiele ryzykuje, chcąc zwyciężyć i dlatego praktycznie podczas każdej rundy ma groźne wypadki.

- Znam Roberta od wielu lat, gdy jeszcze razem startowaliśmy w Formule Renault. To jest świetny kierowca, ale w rajdach się nie sprawdza. Straciłem z nim kontakt, gdyż od swojego wypadku nie pojawia się na torach. Uważam, że dla niego najlepszym rozwiązaniem mogą być wyścigi DTM na torach, gdzie mógłby "sprzedać" swoje doświadczenie - powiedział Massa przed niedzielnym Grand Prix Monako na ulicznym torze w Monte Carlo.

Massa dodał, że specyfika wyścigów jest zdecydowanie inna niż rajdów, stąd też ludziom z F1 bardzo trudno jest przestawić się na zupełnie inny styl rywalizacji. Brazylijczyk przyznał, że dobrze rozumie Polaka, który w powodu poważnej kontuzji prawej ręki nie może wrócić na tory Formuły 1." http://eurosport.onet.pl/formula-1/felipe-massa-robert-kubica-zle-wybral/0c1bc

Masa wie co mówi, wytykając Kubicy błędny wybór. W końcu to opinia profesjonalisty z F1, a nie weekendowego kierowcy.

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

Masa wie co mówi, wytykając Kubicy błędny wybór. W końcu to opinia profesjonalisty z F1, a nie weekendowego kierowcy.

Tyle tylko, że akurat w tej chwili, Kubica ma ograniczenie fizyczne, a Massa psychiczne.

I Kubica zdaje sobie z tego sprawę, a Massa (z całym szacunkiem) chyba nie bardzo.

Chyba już ze dwa lata temu pisałem dokładnie to samo. W DTM jest przynajmniej na co popatrzeć, a nie tam jakieś rajdy srajdy.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.