Skocz do zawartości
IGNORED

Cd do 6-7kzł

emesze2

Rekomendowane odpowiedzi

bas zależy też baaaardzo od pomieszczenia odsłuchowego które może go podbijać więc trudno porównać

niestety problem polega na tym ze dobry odsłuch tylko TYLKO!!! u siebie w domu

już sie kilka razy tak naciąłem że sprzęt (kolumny a potem i wzmak) który w salonie zagrał świetnie u mnie nie zagrał zupełnie

serio myślę że jedyne co mozesz zrobić to wziąć swój odtwarzacz do sklepu i tam porównac z innymi zobaczysz że wpływ na bas będzie niezbyt duży ... chyba ze znajdziesz jakiegoś totalnego lampawego zamulacza..;-)

wtedy jednak moze Ci zamulić cały system i stracisz więcej niż zyskasz.. a jeśli lubisz brzmienie AP to nie lubisz zamulania!

W Wawie ~25-30m2 (Studio Pro na Waliców) a mój pokój ma 20m2. W sklepie było kilka ustrojów, ja też powiesiłem trochę gąbki na ścianie. bo było jeszcze gorzej. Padła propozycja lampki. A może coś w tym kierunku. Jakieś MF A5, Jolida, Copland lub Cary?

Włodek

Jeśłi dobrze rozumię , w domu masz CD 500-ka, a w studio grało to z Creekiem?

Masz wyrażnie mniejsze pomieszczenie, więc szybciej był by problem z kontrolą, nadmiarem basu, niż z jego wyszczupleniem. Moze faktycznie slyszysz różnicę między Cd-kami. Okablowanie jest te same?

Tak, w domu mam CA CD 500SE a w sklepie był Creek. Bas w domu mam aż zbyt kontrolowany. Kontrabas jest krótki, brak mu "mięska", zaznacza swoją obecność i już go nie ma. Nie ma pulsowania rytmu. Dlatego szukam odtwarzacza, który by mi trochę wypełnił dźwięk.

Czekam na wszelkie opinie. Nadzisiaj muszę kończyć.

Włodek.

dalej uważam że jak już zdecydujesz sie na CD to najpierw weź swojego CD do odsłuchu porównawczego w tych samych warunkach i wtedy zobaczysz jaki ma to wpływ na brzmienie.. w jakim procencie poprawi bas..

w ten sposób unikniesz wydawania kasy którą lepiej włożyc w wymianę Sparków na Tempo lub Scorpio ;-)

ja cały czas zakładam że mówisz o dużym braku basu a nie dopieszczaniu brzmienia.. bo to można i kablami i cd..;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.