Skocz do zawartości
IGNORED

Tuning Toshiba Sd 9500

emesze2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Ponieważ zastanawiam się nad zakupem Cd do mojego systemiku jak w "o mnie" a od ok. roku słucham nie na cd tylko na dvd, rzeczonej Toshibie Sd 9500 to przyszła mi myśl aby stuningować juz tak dobre co posiadam...

https://www.audiostereo.pl/topic/23470-tuning-toshiba-sd-9500/

Wita posiadacz blizniaczej SD-900E, z tego co pamietam SD9500 roznila sie upsamplerem i wyjsciami XLR.

Jezeli potrzebujesz mam w PDF-ach schemat swojej Toshiby, wnetrze jest doprawdy godne klockow z najwyzszej połki, tak więc sądze, ze tuning tego klocka moze dac doskonałe rezultaty.

U mnie moja Toshiba zjadla na starcie Denona 2560, a ten pozarl Onkyo Integre 7711. Toshibe pokonał ja na razie tylko eksploatowany obecnie jako podstawowe zrodlo w stereo CD Pioneer PD-75. W zasadzie Toshiba ma lepszy bas i czystsza gore, jest jednak za dobitna i nie potrafi wykrzesać tej magicznej przestrzeni oraz włozenia planów do pokoju odsłuchowego, nie ma również tej namacalności wokali, ktora po prostu mnie codziennie rozbraja w Pionku. Toshiba w stereo przy Pioneerze zachowuje sie jak rzemieślnik rozprawiający się dzielnie ze wszystkimi rodzajami muzyki, jednak nie wkładający w nie serca i nie skupiejacy sie na formie.

W KD obraz i dźwięk Toshiby to dla mnie totalna referencja, Samsung HD750 czy "słynne" ze świetnej jakości obrazu Panasłoiki po prostu przy Toshibie nie mają szans. Zreszta Integra Research RDV-1 to zmodyfikowana Toshiba SD-900E ;-)))))))

Co do tuningu moim zdaniem na poczatku trzebaby przeprojektować zasilacz tego klocka, z tego co pamietam siedzi tam jakas rozbudowana przetwornica impulsowa.

Swego czasu "głeboko" studiowałem temat uzyskania najnowszego firmware do tej Toshiby, niestety głąby w polskich serwisach Toshiby nawet nie maja pojecia co to takiego, pomoc zaoferowali jedynie w Toshibie UK. Zmiana firmware'u nie jest jednak prosta gdyz wymaga specjalnego kabla i serwis UK moze taka zrobic tylko na miejscu.

Witaj,

Chyba jesteśmy jedynymi posiadaczami tego cuda na forum.

Jeśli możesz to prześlij mi schemat swojej Toshibki. Mi to wiele nie da, ale może któryś z forumowych złotych rączek wyciagnie z tego jakieś ciekawe tuningowe wnioski.

Pozdrawiam,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.