Skocz do zawartości
IGNORED

Kimber 4PR czy coś innego.

Tymen

Rekomendowane odpowiedzi

Planuje wymieniać okablowanie na lepsze niz zwykły tani kabelek. Mój faworyt to Kimber 4PR i raczej szukam czegos w tym przedziale cenowym. Bedzie to grało z Onkyo + Tannoy Fusion 2.

Dziękuje za wszelką pomoc. Co ewentulanie innego, lepszego mozna dostac za taką kase (ok.30 Pln za metr)

Pozdrawiam

Tymen

https://www.audiostereo.pl/topic/23569-kimber-4pr-czy-co%C5%9B-innego/
  • 3 miesiące później...

witam

odswierzam watek

trafil mi sie w rece ten podstawowy kabelek kimber4pr

jestem pozytywnie zdziwiony jak pasuje do mojego sytemu

powiedzcie mi koledzy jak dalsze kimbery maja sie do tego poczatkowego , co sie tam zmienia

teraz gra kimber z eposem 14 , pioneer400 , cd philips 850 , ic mit , dzwiek brytyjski neutralny

dzwiek troszeczke odarty z niskich pomrukow , ale za to blachy zabrzmialy zdecydowanie , srednica bardzo szczegolowa , dzwieki bardzo dobrze ulokowane w bazie stereo , niskich mniej ale bardzo dobrze zroznicowanie nie co do barw ale odceni ,

co dalej mozna zyskac z drozszego kimbera i jaki ic kombera polecacie , i czy sa dobre w komplecie?

XLO ER-14 - wyrównany kabel za uczciwe pieniądze.

U mnie łączył Onkyo z Tannoyami M3 i było ok. Różnica w stosunku do Jamo Flat 2,5mm2 słyszalna:) - dźwięk bardziej przejrzysty, lepsza kontrola basu - z Jamo był trochę rozlazły. Bez fajerwerków, ale co najmniej dobry we wszystkich aspektach.

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

Kimber w tej cenie to niezły kabel. Osobiście nigdy nie byłem jego posiadaczem , ale miałem z nim doczynieniu u znajomego. Smutne jest to ,że tak szybko czernieje co może mieć degradujący wpływ na brzmienie.

Szukał bym raczej czegoś z miedzi ofc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.