Skocz do zawartości
IGNORED

Totem Mite, Staff, odsluchy, schematy

systex

Rekomendowane odpowiedzi

kurcze powiem szczerze że nie wiem co sobie myśli Tonsil czy tam Protonsil w tej sytuacji... w ogóle 0 szacunku do klienta. Żeby tak bardzo nie zależałoby mi na tych głośnikach pocałowałbym ich głęboko w d... Ciekawe czy główny prezes wie coś o tym zamówieniu i robi taką olewkę czy to do niego nie dotarło?

saczek, jeżeli prezes nie wie, to możesz być pewnien, że w czwartek się dowie, a może nawet pogadam ze syndykiem.

Wszystko zależy od rozwoju sytuacji. Do Marcinkiewicza nie będę dzwonił, spokojnie;))))

Zakładam, ze wszystko będzie OK, a jak to będzie zobaczymy.

Może zrobię wątkowy konkurs na treść i ton czwartkowej rozmowy?

Jeżeli macie jakieś sugestie, napewno wezmę je pod uwagę., bo przyznam, ze jeżeli w czwartek usłyszę coś w stylu:"niestety nie mam dla pana dobrej wiadomości", to może się zdarzyć, że rozmowę rozpocznę od : piiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.

W związku z moimi obawami prosze o pomoc:)

lancaster, 2 Maj 2006, 19:42

mysle , ze po czwartkowej rozmowie niewiele mozna sie spodziewac ,

bo co moglo sie zmienic po pieciu dniach wolnego?

mysle , ze nasze zamowienie nie postawi na nogi tej firmy

ale cuda trafiaja sie w przyrodzie

dalbym jeszcze na wstrzymanie i zadzwonil w piatek ,

wtedy trzeba isc na calego , czyli pi.....pi......pi.....piiiiiiiiiiiii.....

szkoda , ze Broy nie bierze udzialu w naszej zabawie , jest marketingowcem z zawodu i nie sa mu obce socjotechniczne zagrywki

tak , czy inaczej trzymam kciuki!

fotoarkady, dzięki. Wiesz, zagrywki socjotechniczne na niewiele się zdadza, jeżeli ktoś Ci bez oporu na "dzień dobry"obiecuje, że na 100(sto)% głośniki będą 3tygodnie temu:). Potem następuje seria dyplomatycznych spławień, z serdecznym zapewnieniem jak to wszystkim przykro, po czym za którymś razem dowiadujesz się, że zamówienie przeniesiono do innej firmy. Jak zwykle wszystkim przykro i przepraszają. Dodam, że za każdym razem mówię wprost, że interesuje mnie konkretny termin, jaki by on nie był. Nie wiem jak mam rozmawiać z takimi ludźmi? Kiedyś miałem podobny przypadek i poradzilem sobie sam. Co mam zrobić? Wydzierżawić od nich linię produkcyjną?:)

Z tymi bluzgami, oczywiście żartuję.

A skoro już tak sobie piszemy, to opowiem wam jaki byłem naiwny na początku...

Liczyłem po cichu, że głośniki będą terminowo. Sami przyznacie, że mogłem tak sobie myśleć po tym jak termin wykonania został ustalony na "maksymalnie 6 tygodni". Podczas "socjotechnicznej":) rozmowy udało mi się dowiedzieć, ze w sumie głośniki powinny być już 3-4 tygodnie po zamówieniu, ale bezpieczniej i "na spokojnie" lepiej podać termin 6 tygodni. Tak też zrobiłem. Myślałem sobie, że może nawet porozmawiam na temat wykonania jakichś modeli wg. specyfikacji forumowej, albo plan minimum: dowiedzieć się o ceny i dostepność głośników nowej serii "Omega"(zdaje sie). Kolumny te były prezentowane w niedzielę na AS. Grały ponoć świetnie, dźwiękiem wartym kilka Kzł. Został tam użyty jakiś nowy tytan Tonsilu na tekstylnym zawieszeniu. Jezeli ktoś ma bliższe dane proszę o sprostowanie. Oraz bardzo ładne midbasy. Ładne, to one mogły sobie być, nikogo by to nie ruszało...one graly. Do tego stopnia, ze jeden z moich znajomych, który słuchał tych kolumn chciałby je kupić..

Zabawne.

eh tak to jest z Tonsilem jakos dziwnie

Ja zostalem przez jednego z forumowiczow potraktowany jak szmata, obrazil mnie i moje glosniki, na Tonsilach chociaz ich nie slyszal w sumie bez powodu. Mentalnosc polakow jest jaka jest i ciezko w naszym za***nym kraju cos sprzedac i wcale sie nie dziwie ze zaklady upadaja jesli wybieramy nieraz gorsze konstrukcje na zachodnich przetwornikach. Fakt faktem ze Tonsilowi niewiele dobrych konstrukcji wyszlo.

Co to Tonsilu i zakladu jako takiego mysle ze nie wiele da sie zdzialac. Na rozmowe z prezesem tez bym nie liczyl, ew powie to samo co jego sekretarka, ze nie da rady i zeby czekac.

mlody, mi tam wsjo ryba. Moze jednak uda mi sie dotrzeć w tej firmie do osoby zainteresowanej realizacją zamówień i zarabianiem pieniędzy.

Bardzo żałuję, że na forum nie ma atoposa, facet był bardzo wielkim fanem obrażania się:)

Mnie by nie obraziło, gdybym uslyszał: "wypchaj się facet z tym swoim mikrym zamówieniem", byle to było na początku. Nie zawracałbym nikomu głowy, nie tracił czasu na telefony i tłumaczenie wam dlaczego tak a nie inaczej to wygląda. A Ciebie obraża, ze ktoś Ci napisał, że masz kiepskie głośniki nie słuchając ich? Sam siebie gość obraził.

na AS

uwage przykuly glosniki Tonsilu , skromna prezentacja malo ludzi zatrzymywalo sie w sali

ja tez bym nie zwrocil uwagi , lecz uzywali do prezentacji swoich glosnikow min wzm cyrusa

pamietam z dzwieku , chyba byl puszczany koncert Vivaldiego , koncert na mandoline ,

pzryznam , ze mnie ta prezentacja , fragment zapadla w pamieci , oczywiscie pozytywnie

lancaster

Moze nie tyle obrazil co zdenerwowal napewno, a z siebie zrobil totalnego ignoranta i debila, ale mniejsza o to.

Mam nadzieje ze uda ci sie dotrzec do kogos kto bedzie zainteresowany zobieniem tego waszego zamowienia. Nie sadze tez zeby one bylo micro bo jak forma upada to kazdy pieniadz jest dobry nawet ten micro. Tutaj wychodzi na wierzch raczej gowniane zarzadzanie w latach poprzednich. Nie ma

sie co oszukiwac ze czesto specjalistami od martekitngu zostawaly osoby ktore nawet jajek na miekko nie potrafia ugotowac. Po prostu po znajomosci. Bledy z przeszlosci przenosza sie na to co mamy teraz , a co mamy to widac. Wielka kupe i stare uklady ktore doprowadzily to upadku badz co badz duzej i mogacej zrobic niezle pieniadze firmy. Ja bym raczej nie szedl w strone wyzywisk i piiiiiii piiiii bo takim pojdesciem niewiele dzialasz a nawet na zlosc ci zrobia i nie wyprodukuja tych glosnikow i tak upadaja to im nie zalezy. Tutaj trzeba raczej na spokojnie sie z kims spotkac i pogadac co i jak i czy wogole zrobia to zamowienie.

Lancaster

Szkoda ze nie mieszkam blizej. Pomoglbym tobie zaltwic sprawe. Rozmowy na telefon z nimi juz odpadaja. Tam trzeba isc i cos zalatwic. Wiadomo ze nie maja pradu wiec nie bedzie latwo. Oni pewnie tez sie niezle gimastykuja zeby uruchomic produkcje na nowo. Trzeba teraz tak gadac zeby wasze zamowienie po odpaleniu maszyn bylo jednym z pierwszych.

tak naprawdę to Tonsil podjął się już zadania i dobrze wie że musi je zrealizować. Liczy po prostu na to że tak mało osób da się jakoś odciągnąć na bok. Nie chce mi się wierzyć że tam na taśmie nic nie robią a pracownikom za to płacą. Po prostu delikatnie się nas zbywają przekładając termin co chwila. Co to nas obchodzi że u nich prądu nie ma? Jest zamówienie, więc niech opłacą z zamówienia...a że nie starczy to mnie to szczerze g... obchodzi

Panowie, spokojnie, przynajmniej z prądem...

Powinna być już podpisana umowa z Eneą(Protonsil).

Teraz tylko trzeba się dowiedzieć kiedy wreszcie będzie wykonane nasze zamówienie.

Bo jak narazie mam z nimi zasadniczo jeden problem:

1.Mówię, że potrzebuję wiedziec kiedy na 110% będzie wysyłka.

2.Kobieta mi odpowiada, że nie jest w stanie odpowiedzieć na to pytanie.

3.Na to ja się pytam, kiedy mam zadzwonić, zeby było już wiadomo coś konkretnie.

4.Kobieta podaje termin.

5.Znów dzwonię, patrz pkt.1:)

W międzyczasie zwracam uwagę, że dzwoniłem już x razy i że już nie wiem czy się wkurzać, czy śmiać z tego.

Na co kobieta mówi, że tym razem "coś" będzie wiadomo.

Na to ja, że to juz też słyszałem...i tak sobie gaworzymy.

Jak poprosiłem, żeby mi powiedziała, czy wogóle zamówienie będzie kiedykolwiek zrealizowane, usłyszałem, że oczywiście TAK.

Nie mam pretensji do kobiet z działu sprzedaży, ale sytuacja jest wpieniająca.

>>lancaster

ta kobieta jest Bogu winna i tak naprawdę nic nie wie. Z nią gatka zawsze będzie przebiegać w ten sam sposób. Powiedz od razu jak coś takiego usłyszysz że chcesz rozmawiać z bardziej kompetentną osobą i tyle...

Lancaster, masz racje. Nie ma rady na sypiaca sie strukture firmy. Mozna sie uzbroic w cierpliwosc po zeby ....

a i jeszcze pania kerownik dzialu sprzedazy porosic o kontakt do osoby od ktorej otrzymuje status zamowienia.

Nie sadze, ze zapytanie o kontakt z jej przelozonym zrobi na niej wrazenie.

Bedzie mozna nekac 2 osoby teoretycznie odpowiedzialne za realizacje.

Mozna jeszcze "pojechac na ambicji" w rozmowie z prezesem/prezes i powiedziec ze cale zamowienie, jego historia realizacji sa obserwowane publicznie. Oczywiscie prezes nie musi wiedziec w jakim medium nastapi publikacja, wiecej niewiadomych z jego/jej strony - wiecej niepokoju.

Gdybys zajrzal do [email protected] - znajdziesz moje zamowienie.

Pozdrawiam

weltmeister

zeby troszke wrocic do tematu.... ;)

charakterystyki poszczegolnych glosnikow (ze zwrotnica) zmierzone z 1 m, punkt pomiarowy na osi tweetera

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-11274-100002463 1170291580_thumb.jpg

post-11274-100002464 1170291579_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.