Skocz do zawartości
IGNORED

Totem Mite, Staff, odsluchy, schematy

systex

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, mam pytanko o rurę BR.

Troszkę się już zaczynam motać, Zybel też już czeka na info co do średnicy pod rurę, a ja ciągle mam jakieś nowe (chore) pomysły.

Słuchajcie, czy zastosowanie rury aluminiowej jako BR o identycznych wymiarach jak w oryginale, ma sens, czy ten materiał nadaje się do takich zastosowań.

Panowie mitowcy, moze by jakis sajcik z kompilacja wiadomosci na temat clonowania :) moze jakies male forum tez... ciekawie wyglada inicjatywa w tym watku :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

grip, 9 Sie 2006, 11:23

przepraszam

niestety nie mam pojecia

klon mietka jest ''moim'' pierwszym dzielem

w sumie mozna by teraz rozpoczac druga czesc tego tematu

>>>>>>>>>TOTEM MITE , STAFF , ODSLUCHY

witam wszystkich, przyglądam sie temu wątkowi od jakiegos czasu i pomimo tego ze jestem zainteresowany to niestety nigdzie nie znalazłem orientacyjnej ceny za całośc.wiem ze juz jest dawno po zakupach głośników i innych elementów ale moze ktos mnie uświadomi ze jest to ok. 1000zł?czy może jestem w błedzie.

vertigen, chyba nawet mniej, gdzies kolo 600zl :) No chyba ze sobie zamowisz w lakierze fortepianowym :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

>>foxbat

z tym sajtem dobry pomysł. Masz jakiś pomysł? Ja chętnie zaoferuję swoją pomoc np w zrobieniu rys technicznych obudowy etc.

Tylko przydałaby się stronka poza audiostereo tak myślę. Tam możnaby umieścić także różne "odchyły" klonów z innymi np kopułkami

saczek, podoba mi sie inicjatywa i kolektyw ludzi z tego watku :) Zglasza sie ktos jeszcze na ochotnika do pomocy? Udostepnie mechanizm, miejsce itp. ale jestem beztalencie graficzne :P

>>foxbat

obyś umiał poskładać stronę www materiały się znajdą na pewno :) Tylu nas tu więc nie będzie siły... każdy coś dorzuci i wsio będzie sporo materiału

nie ma chętnych do tworzenia strony www?

ja już troszkie zrobiłem ;))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>>>>cewki litz:

>>>>PiMi

>>>>lancaster

>>>>fotoarkadyx2kpl

>>>>zybel

>>>>grip

>>>>rodro

>>>>Bacek

>>>>SDS12

>>>>Clo2 - tylko na razie tak wstępnie, finalna decyzja dopiero po poznaniu ceny za te cewki

>>>>>cewki litz:

>>>>>PiMi

>>>>>lancaster

>>>>>fotoarkadyx2kpl

>>>>>zybel

>>>>>grip

>>>>>rodro

>>>>>Bacek

>>>>>SDS12

>>>>>Clo2 - tylko na razie tak wstępnie, finalna decyzja dopiero po poznaniu ceny za te cewki

>>>>>Piortek

Zybel, obudowy dotarły. A niech Cię, warto było poczekac.

Naprawde ładna robota. Odkręciłem cokół, ścianki łaczone na zakładke, nie na styk. Frezy idealne.

Musiałem Cię pochwalić;) Naprawdę super.

Pozdrawiam

Odpaliłem wczoraj klony;) Nie mogłem za długo/głośno słuchać, bo było już po 22. Za to dzis od 05:30 słucham namietnie. Jedna uwaga, szczególnie dla OSÓB, KTÓRE MAJĄ CEWKĘ 0,85mH.

Średnica z tą cewką jest lekko cofnięta a dxwięk jak dla mnie jest konturowy owszem, ale troche brakuje wypełnienia i plastycznosci. No to do rzeczy: odwinąłem z polinkowskiej cewki jakieś 2 zwoje i w porównaniu z wartością 0,85 średnicy zrobiło się więcej-za dużo. Wystarczy jak odwiniecie dosłownie 15-20cm i średnica jest ładna, a wokale na pierwszym planie. Widocznie Polink nawijając cewkę 0,85 ma tą swoja tolerancje i tym razem była ona u mnie in plus.

W kazdym razie ze Solena cewki będe zamawiał standardowe 0,82mH, nie 0,85.

Acha rezystor mam metalizowany 2,7ohm(mierzone 3,0) i z ruską baterią PIO+teflon góry jest tyle ile lubię. Ale dla spokoju posłucham jeszcze kombinacji z 3ohm i 3,3ohm. A potem Mils;)

Pozdrawiam

Z tym odwinieciem to możecie zaczac nawet od 10cm, bo każda cewka ma prawo być minimalnie inna.

Nie odcinbajcie drutu, tylko posłuchajcie, jeżeli bedzie OK, to tak zostawcie, jeżeli średnicy będzie jeszcze ciut mało to kolejne np. 5cm. Drut ładnie się odwija, jest przyklejony jakimś silikonem, albo czymś podobnym.

Pozdrawiam

lancaster, 10 Sie 2006, 08:05

tak odrazu bez wygrzania

a co z rura u Ciebie , czy ona nie wplywa na wypelninie dolnego zakresu?

dostales inne rury od Zybla?

nadaja sie do przyciecia?

generalnie po trzech dniach grania u mnie dzwiek sie homogenizuje

z klasyka juz jest ok

czy zwrotka w staffach jest inna?

lancaster,

Jednak nie powstrzymałem się i wczoraj rozpakowałem obudowy i chciaż poprzymierzałęm głośniki. Nie miałeś problemów z montarzem kopułki. Ten otwór przelotowy w obudowie jest dość mały i dotykają mi do boków wyprowadzenia głośnika. Nie wiem czy jak dolutuję przewody całość nie zewrze się na magnesie.

fotoarkady, w razie czego sobie dowinę;) Ale raczej zostanie tak jak jest.

Bacek, u mnie gra i nic sie nie dotknęło, czociaż fakt, ze przy kolejnych obudowach zybel mógłby pomyśleć o jakimś podcieciu pod terminal kopułki. Na wszelki wypadek można owinąć magnes taśmą izolacyjną.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.