Skocz do zawartości
IGNORED

Dobry projektor.

emesze2

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze jedna recenzja:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

il Dottore, popatrz tu (teraz jest nawet jeszcze taniej):

Ukryta Zawartość

Meloman, zawsze znajdzie się jakaś gorsza opinia, ale liczy się średnia. Dla mnie ważniejsze jest to co dzieje się w praktyce. Wejdź na stronę www.idealo.de i zobacz na którym miejscu pod względem sprzedaży (i popularności) w Niemczech jest TX200. Niedawno był na trzecim miejscu, a przecież to jest zupełna nowość (od listopada w sprzedaży). Poczekaj trochę i zobaczysz, że i AE 900 wyprzedzi.

Ukryta Zawartość

Na planetdtv optoma H27 na DarkChip2 zostala lepiej oceniona od panasonika PT-AE900 i sanyo Z4.

Oceny obrazu:

panas PT-AE900

standard definition 8.8

high definition 9.0

ogolna ocena srednia 8.9

sanyo Z4

SD 8.7

HD 9.2

OG 8.9

Optoma H27

SD 8.9

HD 9.0

OG 9.1

Zadziwia, ze przy matrycy nizszej rozdzielczosci H27 otrzymala tyle pkt. co PT-AE900, co moze swiadczyc o charakterze rozmydlajacych panasonikow. Jesli chodzi o dynamike i glebie obrazu oraz kolory DarkChip2 napewno nie ustepuje tym LCD, widzialem wczoraj na wlasne oczy i wg mnie je przewyzsza. Dopiero nowy Sony VPL-HS60 pod tym wzgledem nie ustepuje DarkChip2, ale pod tym wzgledem Sony zawsze gorowal (HS-51 przewyzsza PT-AE700 a HS-60 przewyzsza PT-AE900)

a o tym ze H27 na obrazie z DVD przewyzsza Z3 nie mam watpliwosci, zobaczcie zdjecia na avsforum, jest m.in. to samo ujecie z "Piatego elementu" co na zalaczonym linku powyzej ad. Z3. Nie ma porownania ;) Nawet screen door jak cholera widze na swoim monitorze 21 cali, o kolorach i czerni nie wspomne...

Mar,

Ja jestem w troszkę innej sytuacji, bo chcę kupić na firmę. Dlatego szukałem sklepu, który ma EU VAT, a niestety z tym było bardzo kiepsko. W końcu, kiedy już w zasadzie zwątpiłem, pojawił się z nową - najlepszą ceną 3-Co, a ponieważ miał dobre recenzje to się ich spytałem. Ku mojemu zdziwieniu odpowiedzieli pozytywnie i bardzo szybko (bardzo miła obsługa). Żaden inny sklep tego nie potrafił. Często czekałem kilka dni na odpowiedź. Co prawda jeszcze nie sfinalizowałem zakupu. Najpierw sprowadzali projektor (3 dni, bo ponoć projektory idą jak ciepłe bułeczki i fabryka nie nadąża), a dziś miałem przelać im pieniądze, ale nie dojechałem do banku, bo wpadłem autem w cholerną dziurę w jezdni... ale to jest już inna historia.

H27, mimo, że to najniższy model, nie ma się czego wstydzić w konfrontacji z modelami LCD z matrycą 720. Obraz naprawdę jest b. dobry.

H30A dokończył żywota (nie jest produkowany), trzeba czekać na jego następce. Obraz HD na H30A, wygląda rewelacyjnie i nie gorzej na H27.

TX200 jest napewno dobry i bardziej uniwersalny (PC, HDTV, przyszle formaty HD-DVD, Blue-Ray). Optoma H27 ma b. mocna pozycje w swojej cenie ($900-$1000). Napewno bezwzglenie lepsza od TX200 jest optoma H78DC3 i H79

Go to the movies film clips enjoy

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ciekawy link:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i wiele innych po niemiecku.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

krzy$

"A według testów nowa OPTOMA H72, zdecydowanie lepsza od Panasonica 900 i Tx200"

Bardzo mozliwe, ta optoma ma byc alternatywa do Mitsubishi HC3000, ktore tez jest lepsze od tych LCD-kow.

Powinna byc jeszcze tansza jak HC3000.

>>americano

no cóż - takie są u nas ceny

z drugiej strony trzeba by być głupcem, aby po urządzeniu które kosztuje prawie dwa razy tyle co budżetowe LCD nie oczekiwać lepszej jakości

więc wg mnie - porównanie nie na miejscu

tym sposobem - porozmawaijmy o Runco lub może Branco

Meloman

Jesli bierzesz ceny polskie, wowczas jakiekolwiek porownania sa nie ma miejscu (bo ceny te i relacje sa porabane)

ok. $1800 kosztuja nie budzetowe LCD tylko te najnowsze sredniaki, nie porownuje H72 do Z3. To raczej alternatywa do Z4, HC3000 i reszty LCD-kow jak PT-AE900, TX200 . To jest podobny przedzial cenowy w calym normalnym swiecie.

Natomiast wczesniej pisalem o taniutkiej H27 w kontekscie Z3.

PS. Barco a nie Branco

>>Americano

pamiętaj, jeszcze o zarobkach. wydatek 6500 PLN na projektor przez Polaka to tak jakby Amerykaniec wydawał 8000 $.

to co wg Ciebie jest budżetowe (i masz rację), w Polsce uchodzi za sprzęt ze średniej półki.

niestety takie są realie. po pierwsze - marne zarobki ogółu społeczeństwa, ale też brak kultury kupowania...

większość łapie się na załosne promocje, nie rozróżniając tandety i chłamu od dobrego sprzętu...

ostatnio kupowaliśmy z żoną drobny sprzęt do kuchni - toster, opiekacz, mikrofalówkę...

jedyny warunek poza aspektami technicznymi - kolor Inox...

i pojawił się problem, bo trudno było spelnic nasze wymagania. dopiero w n-tym (dokładnie RtvAgd) znaleźliśmy i to o dziwo wszystko co chcieliśmy.

decyzja była szybka - kupujemy...

i co się okazało? sprzęt jest ostatni i z wystawy (zakurzony). więc proszę kierownika (musiałem mu przerwać seans skoków z udziałem Adasia - to było sobotnie południe) i próbuję pertraktować...

ze kupuję, aż trzy urządzenia, że są z wystawy, więc czy mógłby opuścić cenę.

on twardo - NIE!, więc ja, że nie kupuję. on tylko wzrusza ramionami...

wychodzimy, ze sklepu. mała kłótnia z żoną, że jestem uparty i oc mi to daje, poza nerwami. więc ja jak pies wracam do sklepu, ze spuszczoną głową aby jednak dokonać transakcji. :-((

ostatni raz - teraz wszystko zamawiam, poprzez sklepy on-line, także z zagranicy. mimo, ze druga połowa troszkę kręci nosem.

Ostatnią cenę jaka znalazłem to 2999$ za H72

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ja przy wyborze projektora przejzalem www.projectorcentral.com i subiektywne opinie uzytkownikow w necie. polecam rowniez strone

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) wybralem panasonic AE-700 i jestem bardzo zadowolony. Sparowalem go z S-97 i ekranem. Ogladam obraz o przekatnej 100" w 1080i. Teraz zastanawiam sie jednak czy go nie sprzedac i kupic 50" DLP TV. Dlaczego? Chodzi po prostu o wygode. TV wlaczam i juz. Z rzutnikiem jest troche wiecej zachodu. Wracajac do meritum, AE-700 jest naprawde ok.

Ukryta Zawartość

>dartman piszac dlp tv masz na mysli tylnoprojekcyjny tv?

gdzies tu na forum padlo, ze to ma same wady - mniejszy obraz niz z projektora, ciemny wiec te same wymagania oswietleniowe co projektor, oczywiscie zarowa sie wypala itd itp.

choc przyznam, ze kuszacy jest lepszy stosunek ceny do przekatnej w stosunku do plazm

Skoro pojawił się wątek tv projkcyjnych mam pytanie z nimi związane. Jak to możliwe że "żarówa" w projektorze "żyje" średnio ok. 3 tys. godzin a czas żywotności tej samej lampy w tv projekcyjnych wynosi ok. 8 tys. godzin ?

Trówymiarowy projektor

Zespół naukowców z japońskiego National Institute of Advanced Industrial Science and Technology opracował technologię wyświetlania trójwymiarowych obrazów w powietrzu.

Jak wyjaśniają autorzy projektu, nowe rozwiązanie nie funkcjonuje na zasadzie złudzenia optycznego, lecz oferuje prawdziwy obraz 3D.

System składa się ze specjalnego projektora, który emituje w powietrzu trójwymiarowe kształty o długości 2-3 metrów. Efekt ten uzyskiwany jest za pomocą bombardowania w określonych punktach cząstek azotu i tlenu białym światłem lasera. Dzięki temu w powietrzu następują niewielkie wybuchy, które utrzymują się wystarczająco długo, aby mogły tworzyć regularne kształty.

Naukowcy przyznali, że pracują już nad urządzeniem, które będzie wyświetlało kolorowe obrazy z większej odległości.

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Beata

Ukryta Zawartość

Infocus 3D:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.