Skocz do zawartości
IGNORED

DVD SAMSUNG HD850 LUB KISS 1100

HSV

Rekomendowane odpowiedzi

Odtwarzacz KISS DP-1100 czy SAMSUNG HD850 co lepsze do LCD-ka z HDMI takiego jak SHARP p50.

Opiszcie swoje sugestie ponieważ cena jest podobna.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/23646-dvd-samsung-hd850-lub-kiss-1100/

Kiss 1500 mam i moge powiedziec kilka słów, jest to wersja 1100 wzbodacona o interfejs bezprzewodowy.

Po pierwsze ten odtwarzacz na pewno nie ma wyjscia HDMI ani VGA, dosteony jest tylko kompozyt jezeli chodzi o projektory i RGN na Eurozłączu. Upsampling video do wyzszych rozdzielczosci jest robiony na scarcie.

Jakosc obrazu dosyć dobra, choć do referencyjnej Toshiby mu troszke daleko. Ale na pewno bije na glowe tanie Panasłoiki, które ostatnio coś pracują na zepsucie swojej renomy.Sprawdzailem jednak tylko na RGB na duzym TV, nie dorobiłem sie jeszcze projektora.

Jakość dźwieku na wyjściach analogowych cienka, jako CD nadaje sie mizernie, natomiast zupełnie dobrze sprawuje sie jako napęd, czyli we współpracy z zewnętrznym procesorem wbudowanym w amplituner.

Strasznie wkurzaja swiecace sie non stop niebieskie diody na panelu, jest jednak alternatywny soft, ktory pozwala na ich wyłaczenie. Niestety jezeli chcesz odtwarzac DIVX-y to oprocz naprawde niezlych mozliwosci w tym zakresie (rozne formaty napisow, sporo obsluiwanych formatow video, odtwarzanie DivXow i MP3 z DVD) musisz sie tez liczyc z czestymi zwiechami softu poi ktorych musisz go wylaczyc z pradu, aby sie odwiesil.

Jakosć wykonania przecietna (prawie wszedzie plastik) chociaz nie razil. Wkurzaja kolebiace sie gniazda na plastikowej tylnej sciance. Hałasuje napęd bo to standardowy CDROM, ale dzieki temu czyta wlasnie wiekszosc formatow komputerowych.

Generalnie jezeli nie zalezy Ci na formatach komputerowych wybierz Samsunga, starszy model bije Kissa na glowe w dzwieku dwukanalowym, jakosc obrazu bedzie podobna i w Samsungu dostaniesz ja po HDMI co dla projektora nie bedzie bez znaczenia.

Jezeli zas zalezy Ci na DIVXach, XViD-ach i odtwarzaniu MP3 z roznych nosnikow wybierz Kiss-a, radzi sobie na nich sporo lepiej niz Samsung.

po co przeplacac?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy kupiłeś kiedyś coś w "PIXMANI" ?

Jeżeli tak i nie miałeś żadnych problemów to GRATULUJĘ !

Jeżeli nie, to ja ci radzę nie KUPUJ.

Ja kupowałem dwa razy i (pech) dwa razy reklamowałem ach co to za "sklep" = "cyrk"

NIE POLECAM mimo fajnych cen !!!

zaoszczędzisz 100 zł nja sprzęcie, to stracisz na telefonach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.