Skocz do zawartości
IGNORED

Jaka wkladka i PRE na poczatek???

rafko

Rekomendowane odpowiedzi

Los Pavikos

Niestety dziś kolejny sprzedawca wyprowadził mnie z błędnego sądu na temat dostępności żelówek 9v. Natomiast nie ma problemu z takimi akumulatorkami (o wymiarach baterii). Pozostaje jeszcze połączenie 6 paluszków np. poprzez 2 zasobniki E13 ale w sumie to najdroższe rozwiązanie (trzeba układ zdublować).

Ale dlaczego chcecie koniecznie na 9V??? Bugle, jak twierdzi pan Bogdan, pracuje w granicach 9-15V. I na 12V nawet lepiej niz na 9V...Potwierdzilo sie to, jak kupilem i podlaczylem akumulatory zelowe Panasonica 12V....

Szersza opinie skrobne po porownaniach Bugle z jakims innym rasowym preampem, bo poki co porownywac moge jedynie z Pro-Jectem, ale poki co moge powiedziec z calym przekonaniem ze Bugle gra swietnie!

Witam!

Problem brumienia rozwiązany-podłączyłem uziemienie do masy w Clonie.

Teraz przymierzam sie do kupienia akumulatorów.

>>> Rafko

Skrobnij jakies porównaie zasilania na 9V i 12V. Te akumulatorki kupiłeś z ładowarką?

Pozdrawiam

> Los Pavikos

Akumulatory te kupilem nowe, naladowane i powinny mi wystarczyc na pare miesiecy. Potem jak przyjdzie potrzeba to zakupie ladowarke. Cena jej to ok 60 zl.

PRE gra zdecydowanie lepiej na akumulatorach 12V. Roznica dotyczy przede wszystkim przejzystosci i powietrza. Gra bardziej kulturalnie. Poza tym jako ze do wzmaka dochodzi mocniejszy sygnal, gra glosniej i trzeba mniej przekrecac galke.. To podobno tez wplywa na jakis tam parametr, ktory niewiele mi mowi ;-)

Generalnie jesli Ci odpowiada ten PRE, to radze zaopatrzyc sie jeszcze w akumularoty, a jakosc bedzie jeszcze lepsza.

> Los Pavikos

To zalezy gdzie. W sklepie jak pytalem to byly za 69 zl sztuka, ale ja za dwa dalem 60 zl ;-)))) Na allegro wystawia sie gosc z tymi akumulatorami po 30/ szt. Nowe, w sklepie... W Wawie mozesz odebrac osobiscie,ale trzeba az na Natolin jechac :-(

• 2 tygodnie później...

Poki co zdradzic jedynie moge jak bedzie wygladal moj PRE.... Jest to obudowa wykonana specjalnie pod Preamp, a wewnatrz jest wylozona blacha miedziana, w celu redukcji szumow. Nie ma jeszcze na fotkach kabla zasilajacego ktory wlasnie jedzie do Pana Bogdana. Front i tyl aluminiowy, a reszta fornir naturalny.

Co do wartosci sonicznych to napisze jak go porzadnie wygrzeje i wyslucham ;-)))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-1474-100007447 1170283868_thumb.jpg

post-1474-100007448 1170283866_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i jeszcze jedno...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Rafko

Nie ja nie bede mial tej obudowy, generalnie moj bugle byl montowany przeze mnie, Pan bogdan dostarczyl mi plytki i elementy a montaz juz wlasny, w/g wiarygodnego zrodla moj Bugle byl pierwszy :)), na razie jest wsadzony po prostu w obudowe po.... :-)) CD-romie komputerowym, poczatkowo mialem malowac proszkowo dodawac drewniane boczki, front z czarnego szkla itp ale koncepcja poszla ze plytka z bugle powedruje do .... pre ampa, bedzie w jednej budowie z pre lampowym, ale na razie do tego pre mam tylko plytki... reszta elementow powoli nadchodzi wiec pewnie z koncem lutego jzu bedzie gralo :))

Generalnie obudowa po CD -romie nadaje sie idealnie, jest dosc ladna, a wykonczenie jak pisalem powyzej pownno przyniesc iscie audiofilski wyglad :)) i jest proste do wykonynania w domowych warunkach

PS jak na razie gram na bateriach 9V ale w planach zasilacz stabilizowany 2 x 12V w/g projektu Hagermana (konstruktor Bugle)

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

schemat zasilania do bugle

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Temat się tak ciekawie rozwijał :(. Może jednak uda się zamieścić testy porównawcze ? Bardzo jestem ciekaw porównania do PH1, miałem go przez 2 tygodnie w domu, więc jest dobrym punktem odniesienia (jak dla mnie).

Wczesniej phono rafko bylo u mnie i potwierdzam, ze jest to bardzo dobre phono i dla kogos kto slucha po RCA nie warto wykladac calkiem sporej roznice cenowej miedzy tymi urzadzeniami (i pewnie wogole w rozsadnej cenie trudno byloby znalesc cos rownie dobrze grajacego). Co innego gdy mozna podlaczyc PH1 po XLRach ... :) - to juz jest zupelnie inna bajka.

• 2 tygodnie później...

Witam ! Także chciałbym nabyć jakiś niedrogi PRE, do sumy 500zł, raczej gotowy niż DIY. Rozwarzałem pre Nad, ProJect i wpadły mi w oko dwa CAMBRIDGE AUDIO: 640P MM i MC-475zł, 540P MM-279zł. Czy ktoś odsłuchał któregoś z nich i może podzielić się spostrzeżeniami na jego temat? Interesuje mnie droższy model, bo obsługuje wkładki MC, lecz tańszy najprawdopodobniej ma podone brzmienie tylko brak MC. To chyba nowość na rynku, ale znając opinie o CAMBRIDGE AUDIO nie powinno być zawodu Sprawa nie jest przesądzona, dlatego zaproponujcie mi może coć innego.

Ukryta Zawartość

post-295-100005820 1170286386_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.