Skocz do zawartości
IGNORED

Divix na TV - co i jak ?

SitCom

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Posiadam komputer z karta graficzna gf fx5900xt i zintegrowana karta muzyczna (do wymiana - na jaka ?). Ogladam duzo filmow z komputera. Chcialbym ogladac je na Tv. Jaki najlepiej dobrac do tego telewizor (32" wydaja mi sie rozsadne) zeby filmy z kompa wygladaly jak najlepiej i jaka karta muzyczna zeby bylo slychac tak jak slychac byc powinno. Zestaw kolumn na razie pomijam bo to temat na inny post. Z gory dziekuje za odpowiedzi.

https://www.audiostereo.pl/topic/23738-divix-na-tv-co-i-jak/

Polecam plazmy i projektory LCD potrafiące wyświetlić 1024x768 linii i więcej. Telewizory odpadają raczej bo obraz bedzie gorszej jakości niż z monitora komputera (słaba rozdzielczość telewizora i masz downgrade sygnału a co za tym idzie jakości). Ceny w zależności od rocznika rozpoczynają się w granicach 1500 złotych jesli chodzi o projektory no i ok 3000 jesli chodzi o Plazmy uzywane. Choc tych na rynku jest jeszcze niewiele.

Witaj!

Jeśli chodzi o kartę muzyczną, śmiało możesz skorzystać z oferty Sound Blaster. Może ona być z serii Audigy lub starszej Live5.1. Tutaj masz przykładowy link

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Tutaj jest cena 115zł. Ja płaciłem za swoją (też Audigy Player, tyle, że pierwszą wersję) ponad 300zł. ale to było kilka lat temu, wtedy wchodziły na rynek. Karta jest super, świetnie sprawdza się w muzyce i w grach, ma dekoder Dolby Digital, czyli wystarczą głośniki 5.1 i kino domowe gotowe. Tutaj jest przykładowa aukcja z Allegro karty Sound Blaster Live 5.1

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) lub Audigy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Powodzenia

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W takim układzie to tylko telewizor LCD i dobra karta dźwiękowa.

Jeżeli chodzi o telewizor to wybór jest dość duży. Poszukaj na tym forum opinii.

Karta dźwiękowa to jak najbardziej polecane tutaj karty CREATIVA, ja mam Sound Blastera Audigy II razem z zestawem Inspire 5200 i powiem Ci że w pokoiku 2,6 na 3,5 wrażenia są naprawdę nie złe.

Witaj!

Ja akurat używam łącza analogowego (jack-2xRCA), bo mam wzmacniacz a nie amplituner. Tą drogą możesz też podłączyć do amplitunera ale osiągniesz stereo lub co najwyżej Dolby Pro Logic lub jego mutacje. Możesz też, posiadając wejście 5.1 w amplitunerze podłączyć każdy kanał do odpowiednich wejść w amplitunerze i wówczas funkcję dekodowania przejmuje karta a amplituner otrzymuje na 6 wejść analogowych gotowy, zdekodowany sygnał i wtedy już jest Dolby Digital. Kolejnym rozwiązaniem jest połączenie z wyjścia cyfrowego karty do wejścia w amplitunerze i to rozwiązanie jest najprostsze a za dekodowanie odpowiada amplituner. Karta posiada wyjście SPDIF, czyli, cytuję:"Wyjście SPDIF o jakości do 24-bit. Programowalna częstotliwość próbkowania 44.1, 48 lub 96 kHz" SPDIF- Sony Philips Digital Interface, czyli opracowane przez Sony i Philipsa cyfrowe łącze (dźwięku). Tak więc nie będziesz miał żadnych problemów...powodzenia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.