Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie w Krakowie - lista obecności

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

A jakie to Nowe lub starsze modele integr Accu grają na podobnym poziomie co 907 sansui ?No chyba że te najwyższe ale ceny ich to coś ok 20kzł.Czy któryś z kolegów miał sposobność bezpośrednich porównań jeżeli tak to chętnie przeczytam opis.Ja miałem taką możliwość. Model e-600 Accu cena nowego ok 43000zł w niczym nie przewyższał mojej 907 nra koszt 12000zł.Były już właściciel Accu może to potwierdzić.W tym kotekscie jak mogły by wypaść te pierwsze z oferty Accu ? I się koledzy tak nie spinajcie bo to ma być tylko zabawa

Rochu jak widać wyżej fanboye najlepszej z firm S...i nie odpuszczają i chyba tak łatwo z Twojego wątku się jednak nie "wyprowadzą" :)

„Pomnij, że sąd laika, gdy mówi o dziele

O dziele mówi mało; o laiku – wiele!”

— Henryk Elzenberg

Gość rochu

(Konto usunięte)

Ja miałem taką możliwość.

Wcale zabawna konfabulacja.

Rochu jak widać wyżej fanboye najlepszej z firm S...i nie odpuszczają i chyba tak łatwo z Twojego wątku się jednak nie "wyprowadzą" :)

Watek nie jest mój.

Gdyby był mój, ci panowie dawno mieliby zgaszoną fonię.

W temacie wątku, a przypomnę, że tyczy on odsłuchów w Krakowie, nie mają nic do powiedzenia.

Najważniejsze z przodu - Rochu - bardzo dziękuję za zaproszenie!!!

A dalej - te 3 strony o starym S., panu Tym i Tym - KOMPLETNIE nie oddaję fajności spotkania -

to że ktoś komuś coś - to było szybko minęło - i w czasie spotkania nie miało najmniejszego znaczenia -

za to dowiedziałem się coś o numeracji i literkach przy krellu, fajnie zamieniłem kilka zdań z producentem głośników,

na górce posłuchałem Dylana z winyla - o tym piszcie - że RESONUS ze swoim wzmacniaczem a i z lampą wypadła bardzo dobrze -

może się podobać - wizualnie i dźwiękowo - i szacun dla ekipy Resonusa, że pokornie słuchała naszych opinii - o tym piszcie...

że zupa była super... kurde o tym nie piszcie - bo się nie załapałem wrrrr.... (moja wina - bo się spóźniłem...)

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

A jakie to Nowe lub starsze modele integr Accu grają na podobnym poziomie co 907 sansui ?No chyba że te najwyższe ale ceny ich to coś ok 20kzł.Czy któryś z kolegów miał sposobność bezpośrednich porównań jeżeli tak to chętnie przeczytam opis.Ja miałem taką możliwość. Model e-600 Accu cena nowego ok 43000zł w niczym nie przewyższał mojej 907 nra koszt 12000zł.Były już właściciel Accu może to potwierdzić.W tym kotekscie jak mogły by wypaść te pierwsze z oferty Accu ? I się koledzy tak nie spinajcie bo to ma być tylko zabawa

Załóż sobie oddzielny wątek i tam do woli pisz o tym jak to Sansui 907 rozwala wszystko po drodze. Prawda jest taka że prosty wzmacniacz kolegi z Resonusa zagrał lepiej od Sansui 707 XR mimo całej mitologii jaka towarzyszy wzmacniaczom tej firmy. Jest na to kilku świadków.

Wątek póki co jest mój ;-)

RESONUS ze swoim wzmacniaczem a i z lampą wypadła bardzo dobrze -

może się podobać - wizualnie i dźwiękowo - i szacun dla ekipy Resonusa, że pokornie słuchała naszych opinii - o tym piszcie...

Nie wszyscy pamiętają że miarą kultury człowieka jest jego pokora i szacunek wobec innych. Tak zachował się Michał z Resonusa. Jego kolumny najlepiej grały w pokoju na górze ale zapewne będzie niejeden raz okazja posłuchania ich na spokojnie. Póki co w jego imieniu mogę zaprosić na specjalny odsłuch w adoptowanym pomieszczeniu.

Disco nie chciałem urazić, moja wina gdyż niedoczytałem :)

Szkoda go po prostu, jako jednego z ciekawszych i bardziej "normalnych" wątków na tym forum, na takie szczeniackie zagrywki gości którzy chcą pochwalić się wszystkim na około swoim szczęściem.

Jak ktoś ma odmienne zdanie lub nie przejawia odpowiedniego entuzjazmu i niekoniecznie chce się wspólnie cieszyć z takim neofitą (a niestety tacy bywają najgorliwsi) to staje się automatycznie celem "krucjaty nawracającej" takiego towarzystwa wzajemnej adoracji.

Pozdrawiam

PS. Sam miałem kiedyś wzmacniacz S ... i byłem zadowolony :)

„Pomnij, że sąd laika, gdy mówi o dziele

O dziele mówi mało; o laiku – wiele!”

— Henryk Elzenberg

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Disco...To Twój temat i szanuję go ale na koniec mojej wizyty na tym forum, muszę dwa słowa powiedzieć Ci oficjalnie :

Żałuję, że stanałem w Twojej obronie i podjąłem oficjalną wojnę z parantullą, od tego zacząła się cała burza i wojna ale na to byłem przygotowany, natomiast nie zasługujesz na to ażeby Cie bronic i stawać za Tobą za to co zrobiłeś, zachowałeś się jak smarkacz, w sumie parantulla miał rację.Tyle kolego miałem Ci oficjalnie do powiedzenie i nie musisz mnie banować, to moje ostatnie słowa gdyż czekam tylko na usuniecie konta i znikam z tego cyrku.

Pozdrawiam.

Na zaczepki trolli i ludzi o wątpliwej reputacji oficjalnie używających chamskich epitetów nie odpowiadam. Dlatego nie otrzymałeś mojej odpowiedzi na swoją wiadomość PW. Nie interesuje mnie co robisz i w czyjej obronie stajesz. Pozostaje jedynie cieszyć się że byt nazwany Grevor kończy swoje istnienie jednak znając specyfikę forum już niedługo odrodzi się pod inną nazwą.

Disco nie chciałem urazić, moja wina gdyż niedoczytałem :)

Szkoda go po prostu, jako jednego z ciekawszych i bardziej "normalnych" wątków na tym forum, na takie szczeniackie zagrywki gości którzy chcą pochwalić się wszystkim na około swoim szczęściem.

Jak ktoś ma odmienne zdanie lub nie przejawia odpowiedniego entuzjazmu i niekoniecznie chce się wspólnie cieszyć z takim neofitą (a niestety tacy bywają najgorliwsi) to staje się automatycznie celem "krucjaty nawracającej" takiego towarzystwa wzajemnej adoracji.

Pozdrawiam

PS. Sam miałem kiedyś wzmacniacz S ... i byłem zadowolony :)

Ależ nie uraziłeś ;-) Też bardzo żałuję że marką Sansui zajęli się nieodpowiedni ludzie. To niezłe jakościowo urządzenia a przede wszystkim bardzo ładne. Wzmacniacz który miałem mimo że nie był odpowiednio wyregulowany (swoje lata miał) to nie był wcale gorszy od tej gloryfikowanej serii. A jeśli już to niewiele.

Disco

Na spotkaniu był miły, nie narzucający się nikomu chłopak z gainclonem. Co gorsza jego wzmacniacz był bez pięknych boczków, a właściciel bynajmniej nikomu nie chciał "przydzwonić", gdy rozmówca miał inne zdanie... Uwierz, po prostu uwierz, że gdyby to jego niepozorne pudełko postawiono na górze, to załamujące bractwo nie miałoby już żadnych argumentów w obronie przedmiotu swojego kultu.

Kolejny raz też piszę, że pomimo Twojego sentymentu do marki itd., temat o tym czymś absolutnie nie przystaje do działu w którym znajduje się ten wątek.

Miej litość, dla siebie też, i nie ciąg tego tematu tutaj.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

A tem wzmak lampowy to na jakich lampkach? Model może poajcie, będzie szybciej :)

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Cayin, o ile dobrze pamiętam KT88 i z tego powodu byłem bardzo zdziwiony sposobem prezentacji tego wzmacniacza. Na plus oczywiście.

Jak coś nie tak to poprawcie

Trochę sensu poproszę.

Dodam, że sprzęt dobierałem również pod kolor mebli i ścian :)

awansował kolega u mnie do kategorii: guru :)

"Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów."

Bardzo się cieszę. Proszę, przedstaw się jeszcze, gdyż nie lubię nauczać ludzi, o których nic nie wiem.

Słucham tylko muzyki.

Kiedyś musiało się to stać... Dobra, ja też padam na kolana. Ale przedstawiać się nie będę. Będę za to grzeczny

Trochę sensu poproszę.

• Moderatorzy

O kurde, ja tez jak fornirowałem kolumny dobrałem kolorystycznie do wystroju pokoju - czy też mogę szczycić się tytułem guru w Twoich oczach, czy guru może być tylko jeden?

-----------------

czy guru może być tylko jeden?

Zasadniczo tak, dla czystości nauczania.

Jednak ... wyczerpujące opracowanie na temat wpływu koloru/rodzaju okładziny na brzmienie kolumn ... mogłoby tu zamieszać

chociaż, mój guru dobierał c a ł y sprzęt pod kolor mebli i ścian: myślę, że teoria na temat wpływu koloru sieciówki (i jego zgodności z kolorem ścian) na jej brzmienie ma bardzie fundamentalne znaczenie dla mojej drogi ku .....

"Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów."

Ehem... jak to napisać, co do tej Twojej drogi ku

Znajomy miał klienta, który całe mieszkanie urządził w dwóch kolorach, naprawdę super. Do tego mieszkania zamówił za ciężkie pieniądze sprzęt audio z fabrycznym malowaniem pod wybrane przez siebie kolory, czego producent w żadnym wypadku nie przewidywał.

I okazało się, że facet doskonale wie co robi, bo całość prezentuje się przezarąbiście. Całość pasuje do siebie niczym Yin i yang, dwie połówki jabłka, czy też wtyczka i gniazdko.

Clou: facet jest psychiatrą.

A ja od początku zachodziłem w głowę, czy ten offtop zmierza we własciwą stronę...

Trochę sensu poproszę.

gagacek

ponoć wszyscy jesteśmy $%&&^r, tylko nie wszyscy zdiagnozowani :)

To już wiem, kto to wystawia :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Disco

Na spotkaniu był miły, nie narzucający się nikomu chłopak z gainclonem. Co gorsza jego wzmacniacz był bez pięknych boczków, a właściciel bynajmniej nikomu nie chciał "przydzwonić", gdy rozmówca miał inne zdanie... Uwierz, po prostu uwierz, że gdyby to jego niepozorne pudełko postawiono na górze, to załamujące bractwo nie miałoby już żadnych argumentów w obronie przedmiotu swojego kultu.

Kolejny raz też piszę, że pomimo Twojego sentymentu do marki itd., temat o tym czymś absolutnie nie przystaje do działu w którym znajduje się ten wątek.

Miej litość, dla siebie też, i nie ciąg tego tematu tutaj.

Wzmacniacz Michała zagrał lepiej w każdym calu. Nie muszę w nic wierzyć - ja to wiem. Słyszałem. Nawet jak zagra lepiej bractwo będzie uważało że gra gorzej. To jest jak religia.

Neo, właśnie wróciłem ze Świdnicy z pięknym Pioneerem PD-T07. Kumpel kupował. Łapiesz się na odsłuch? ;-) To wariacja na temat PD-75 z XLRami.

Informuję Was że otrzymałem na PW groźby pobicia od niejakiego Grevora. Były także wyzwiska pod moim adresem. Wiecie o tym że musiałby bardzo dużo chleba zjeść ;-) ale trzymajcie się od niego z daleka.

Czekaj, czekaj, to jest ten złoty, w nowej budzie i z mega dużą pupką z tyłu? :)

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Informuję Was że otrzymałem na PW groźby pobicia od niejakiego Grevora

Ja myślałem że Wy przeprowadzacie jakąś wstępną selekcję zaproszonych gości... Chyba zacny gospodarz odsłuchów powinien jakoś zareagować następnym razem, o ile w ogóle podejmie się jeszcze zapraszać kogokolwiek do siebie.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Ja myślałem że Wy przeprowadzacie jakąś wstępną selekcję zaproszonych gości... Chyba zacny gospodarz odsłuchów powinien jakoś zareagować następnym razem, o ile w ogóle podejmie się jeszcze zapraszać kogokolwiek do siebie.

Tego człowieka raczej nie było i nigdy nie będzie na odsłuchach. Jest zbyt wielkim tchórzem aby się ujawniać w takich okolicznościach.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Tego człowieka raczej nie było i nigdy nie będzie na odsłuchach. Jest zbyt wielkim tchórzem aby się ujawniać w takich okolicznościach.

To skąd te jego dywagacje w wątku? Myślałem, że to ktoś z obecnych. W ogóle po co Wy tam słuchacie jakiś wynalazków w typie tego Sansui? Nazwę słyszałem, ale przyznam szczerze że kojarzy mi się bardziej z Techniksem niż z jakimiś hi-endowymi produktami...

To skąd te jego dywagacje w wątku? Myślałem, że to ktoś z obecnych. W ogóle po co Wy tam słuchacie jakiś wynalazków w typie tego Sansui? Nazwę słyszałem, ale przyznam szczerze że kojarzy mi się bardziej z Techniksem niż z jakimiś hi-endowymi produktami...

Tomkly, z całym szacunkiem, ale poznaj może najpierw trochę historii, posłuchaj może, jak będziesz miał okazję paru modeli Japońskich firm i wtedy się wypowiadaj. To mnie właśnie denerwuje na tym forum. Wszyscy się wypowiadają, ale mało kto zna cokolwiek na temat Japońskiego przemysłu audio i jego patentów. Nie mówię, rzecz jasna, że to jedyne słuszne, ale trochę pokory...

Disco, opisz na PRIV jak ten Pionek gra i czy gra równie dobrze, a może lepiej niż Twój PD-75 :) A co do odsłuchu, nie jest to głupi pomysł :)

miał odwagę podać rękę i powiedzieć przepraszam.

Nie miał wyboru. Zobaczył, skontaktował i nogi same mu w chodnik wrosły :-)))) Ja to naprawdę mam szczęście, że jestem cały :-))))))

Trochę sensu poproszę.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Nie miał wyboru. Zobaczył, skontaktował i nogi same mu w chodnik wrosły :-)))) Ja to naprawdę mam szczęście, że jestem cały :-))))))

Ty jesteś moim kolegą choć czasem balansujesz na granicy ;-)

Gość cybant

(Konto usunięte)

Przy Twoich warunkach to ja trzymałbym się z daleka...;)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Przy Twoich warunkach to ja trzymałbym się z daleka...;)

Janusz ma specyficzny sposób bycia ;-) Po prostu jest zgrywusem i nie każdy ma na tyle dystansu do siebie żeby to zaakceptować. Mimo wszystko jednak bywa nieszkodliwy ;-) No chyba że znajdzie się jakiś nawiedziony fan Sansui :D

Gość cybant

(Konto usunięte)

Janusz ma specyficzny sposób bycia ;-) Po prostu jest zgrywusem i nie każdy ma na tyle dystansu do siebie żeby to zaakceptować. Mimo wszystko jednak bywa nieszkodliwy ;-) No chyba że znajdzie się jakiś nawiedziony fan Sansui :D

Ja jestem zadeklarowanym fanem Gagacka;)) naprawdę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.