Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie w Krakowie - lista obecności

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Niejaki Henryk Piątek odgrażał się, że coś pokaże... Ja to wziąłem na poważnie.

A adamhiend mogłby przywieźć tego przeoranego Denona, jeśli do tego czasu go nie sprzeda.

zwolennik łagodności

>leman

Jak będzie jakiś odsłuch, to mam dla Cebie przygotowany interc. Audionova Proteus i Van den hul First Ultimate.

Może uda ni się obaliś Twoją teorię że kable nie mają żadnego znaczenia.

>malibu

Mam interkonekty Audionova i Van den Hul... NIe twierdziłem, że nie mają wpływu, pewnie że jakiś mają. Chodziło mi o to, że w porównaniu z innymi czynnikami - jak np. akustyka pomieszczenia - ten wpływ jest znacznie, znacznie mniejszy.

Ale oczywiście jak zawsze jestem chętny na wszelkie eksperymenty:-)

zwolennik łagodności

Było duzo błedów w naszym odsłuchu:

1.Zbyt głośno

2, różne kable

3,dwa wzmacniacze

i do tego powinny być 3 różne kawałki do słuchania,

Tak jak było na odsłuchu Gamoutów.

Witam:-)

Jednak Slav przemówił i przekonał..zapytam, moze któryś z Krakowa forumpowiczów poradzi co zrobić z tym moim "problemem"...w razie pytań piszcie , odpowiem.

Ogólnie mówiąc jestem w półkropce bo nie wiem co zrobić.

No i czy firma, która przyjedzie mi mierzyć impedancję kolumn, może to zmierzyć faktycznie i dać mi wykres do ręki?? Mam nadzieje że nie będą mierzyć omomierzem, bo to porządna firma!! Tylko jak wygląda taki przyrząd do zmierzenia min. impedancji?? Czy jest możliwe aby u mnie w domu to zbadali??

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdrawiam...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Discomaniak..

Może wspólnymi siłami!!...Panowie zapraszam! ..Odsłuch u mnie, przy dziwnych i egzotycznych konfiguracjach ...tzn HK 635 plus Paradigm Monitor 9v.4...w dużym , nieaudiofilskim pomieszczeniu:-)))..Ale jak mówią zmiany czasem dobrze robią!!

pozdr

goska

>Disco

Jeśli dobrze interpretuję nick "goska", to wiesz Rafał, co masz robić. Damom nie odmawiamy.

Całkiem serio: Marcin coś wspomniał, że zaczyna się sezon i z odsłuchów do jesieni nici. Tak czy inaczej nowe lokum trzeba znaleźć.

zwolennik łagodności

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Juz jestem po wymianie maili z Malgosia. Zaproponowalem odsluch i zgodzila sie o czym swiadczy wpis powyzej. Teraz musimy sie zastanowic co kto przyniesie i czemu go poswiecimy. Moze wzmakom?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Adam mysle ze udalo nam sie w Krakowie i okolicach stworzyc zwarte grono ktore nawzajem szanuje sie i darzy sympatia - prawde mowiac nie mam nic przeciw zeby dolaczyla do nas nowa osoba. A to ze kobieta chyba nieco jeszcze zlagodzi nastroje - prawda? Wlasnie a gdzie jest Paulinka? Przeciez tez jest z Krakowa... Moze teraz bedzie bardziej smiala...

:-)

Tylko ja wtrące to jedno ale- obejrzyjcie moje lokum..:-( może być że efekty będą trudne do osiągnęcia...:-(

Choć ja znalazłam miesjce gdzie schodzi mi się dzwięk z kolumn i suba w jedno:-)..

A jeżeli jest gdzieś dziewczyna to Panowie szukajcie..:-) będzie weselej..co dwie to nie jedna!

Aż mi się uśmiechnęło jak przeczytałam wpis o propozycji włączenia mnie do grupy..:-)..Tyle że ja nic nie wiem na te tamty i sprzęt też taki nie..."odsłuchowy i inny "..

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Nie przejmuj sie Gosiu:):):) Nie wszyscy mamy high-end.

Panowie sroda godz 19. Okolice ul Szczepanskiej wiec scisle centrum. W poniedzialek jedziemy z micmarem do Gosi zeby obejrzec to lokum. Damy znac.

Moja propozycja: Minasy McGyvera wlasnosci malibu na wzmaku Yamaha A 1020 i porowanie cdeka z przetwornikiem Stelmacha do upgradowanego Denona DCD 2700 i Audio-Technica adamhienda. Tudziez moje firmowe jeszcze Akai CD 79. Co Wy na to?

Wysle tez maila do Paulinki z zaproszeniem na odsluch.

McGyver:

Oczywiscie..Choć przyznam wstydliwie ze nie wiem zupełnie co to za firma? A teraz też przyjedziesz do Krakowa? W środę????Zaproszenie masz cały czas od dawna a obecność obowiązkowa:-)!

"Cremo" to kolumny konstrukcji mojej i mojego przyjaciela Grzegorza, podobnie jak "Minas Anor XT" których obecnie używa forumowicz Malibu, a o których pisał Discomaniac 71 kilka postów powyżej.

Dziękuję za zaproszenie. Niestety w najbliższą środę mój przyjazd jest niemożliwy. Złoczyńca ukradł moje dokumenty, m.in. prawo jazdy, a wtórnik odbieram dopiero w następny piątek. Będę więc mógł przyjechać dopiero w maju.

Tak o "Minas Anor XT" czytałam,,To tym bardziej uważam że zainteresowanie będzie kolumnami

"CREMO".

Ale przyjedziesz i to jest najważniejsze!

Miłego wieczoru;-)

mw

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.