Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie w Krakowie - lista obecności

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Josef ma zupełną rację, nie widać numeru..:-))) nie ma go..zniknął...

adamhiend...nie ma luksusów, zdjęcia po prostu wyszły suoer:-)..a co to znaczy że zabierzesz co masz pod ręką??

:-))

Panowie..oprócz echa, basów się rozchodzących po haliczyli ginących... i baaardzo wysokiego sufitu z krzywiznami to nie ma więcej przeszkód do tego aby odsłuch się udał..:-)....

Czy ktoś się pojawi u mnie o 19 czy przyjmujemy 19,30??? Będe miała więcej czasu...:-)na wyciągnięcie dywanu...

pozdr

goskagreg, skoro adamhiend wezmie fostexy to moze warto by też wykorzystać dodatkowy czas na ostrzezenie sasiadow? ;-)) Bas powinien się pojawić :) Bardziej bym bał się o pogłoś w tym pomieszczeniu - jest b. ładne, ale pod kątem audio trochę golutkie :)

Nie traktuje powaznie ludzi "slyszacych" brzmienie kabli USB...

goskagred>>

miałem na myśli koncówkę Technicsa, kable Transparent, ale Heniek ciągle nie dał głosu czy mi pomoże

lususami jest dla mnie winda,ze szczepanskiej mam koszmarne wspomnienia jak nagłasniałem slub kolegi w "pod gruszką"gdzie trzeba było wytargać profesjonalne kolumny waga jednej koło 100kg po schodach z kolei Plac szczepanski kojarzy mi sie z Teatrem, gdzie tez niemaja windy i gdzie też sporo sprzetu dzwigałem, rozumiem że spotkanie przesuwa sie na 19.30 (dywan)

Nie nie, godzina ustalona jest 19, tylko co czytam to wszedzie jakieś opóźnienia maja i tez Disco mowil ze o 19,30 najszybciej dotra:-), ja oczywiscie jestem, wszystko bedzie czekac, tzn mieszkanie i dywan malutki..

Ciesze sie ze winda sie przyda, :-)

a i byłoby super gdybys mógł zabrac wspomnianą koncówke i kable.

pozdr

ps

czyli 19 godzina,

Droga Gosiu, drodzy Panowie,

bardzo mi milo, ze dostala osoboste zaproszenie na dzisiejszy odsluch. Disco jednak z zapewne wrodzonym sobie optymizmem troszeczke przesadzil piszac ze pojawie sie na pewno. Niestety nie dam rady :( Hej, moze jednak kiedys mi sie wreszcie uda :D

Milej zabawy dzisiaj

Pozdrawiam

Paulinka

a więc po krótce - podziękowania dla gospodyni za wszystko bez rozdrabniania się w szczegóły

a co do dzisiejszych odsłuchów - poniższe zdjęcie oddaje wszystko - z ruchu ust można odczytać "o kuchnia" ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Malgosiu wielkie dzieki...

Dzis tez krotko: fatalne warunki odsluchowe w ktorych genaralnie nie zagralo nic. Obronil sie Struss ale z kolei ten sam wzmak nie popisal sie w Monarchii... Byla cudowna atmosfera stworzona przez Gospodynie i duzo duzo rozmow. Odsluch byl nieco chaotyczny wlasnie ze wzgledu na kiepskie warunki. Ale warto bylo.

Specjalne podziekowania dla malibu za transport.

Discomaniac71 ,Josef i Wszyscy , którzy przyszli na odsłuch...Dziękuje Wam za to że pojawiliście się w szerokim gronie, pomimo tak anty warunków odsłuchowych... i...ja bawiłam świetnie choć to zdjecie naprawdę oddaje wszystko:-))) Więcej nie trzeba zamieszczać:-))).....NIe będe może nic dodawać o moich spostrzezeniach na temat co i jak grało bo będzie to nieprofesjonalne..Ale już wiem co tak przyciąga zainteresowanych na odsłuchy.....

pozdrawiam serdecznie

goska

Wielkie podziękowania dla Małgosi za wspaniałą gościnę!!!!

Moja postać na zdjęciu wyraża wszystko co wczoraj grało.Wrażenie było takie że gdybyśmy włączyli mini wieżyczkę jakąś do 200,00 to nie byłoby dużej różnicy. Wybijał się jednaK wzmak Stuss, ale wszysko grało bez basu barwy itd.....

Wszyscy upewniliśmy się że akustyka pomieszczenia to podstawa, można władować wielką kasę w sprzęt i kable ale to wszystko i tak nic nie da.

Dziękuję wszystkim za wspanią atmosferę.

Ja również dziękuję Gosi za przemile ugoszczenie. Atmosfera była wyśmienita :) Myślę że będzie to widać na zdjęciach :) Mam nadzieję że uda się to jeszcze powtórzyć jak będą zasłony dywan itp :)

Co do odsłuchów to z jednej strony ciesze sie że Wam się Struś spodobał, ale z drugiej strony ja mam jednak niedosyt :) Widać będę musiał go jeszcze kiedyś zabrać do bardziej sprzyjających warunków akustycznych. Jak na razie to nie udało mi się ustalić żadnych jego cech brzmienia - co się do niego podłączy to tak gra... ale to chyba dobra cecha :)

Na niektórych piosenkach (np tej testowej malibu) zresztą myślę że nie zgadłbym czy gra Rotel czy Struś. Na niektórych dźwięk Rotela był jakby trochę przytłumiony..... akustyka niestety odciskała zbyt duże piętno na dźwięku... końcówka Technicsa za to grała dosyć specyficznie, miała największy "wykop", ale za to jednak słyszałem w jego brzmieniu pewien bałagan i jednostajność - myślę że na dłuższą metę męczył by mnie ten dźwięk. Yamahy dużo nie słuchaliśmy więc ciężko mi powiedzieć cokolwiek na jej temat - może Disco się wypowie bo zna ją lepiej.

Porównania źródeł w tych warunkach raczej sensu nie miały, chociaż różnice między DVD a pozostałymi niewątpliwie były ;-)

Dopiero pod koniec, jak juz część osób wyszła, Akai ze Strusiem zagrał jakby lepiej niż grało do tej pory, ale już był czas się zbierać.

Pozdrawiam!

Nie traktuje powaznie ludzi "slyszacych" brzmienie kabli USB...

Misfit,

Jest mi ogromnie miło i dziękuje za te miłe słowa:-)

Nawet nie wiedziałam kiedy upłyneło tych kilka godzin....Super!

Myślałam o faktycznie odsłuchu u mnie ale w sypialni...:-) jest to pomieszcenie małe zamkniete, z dywanem i bez echa:-) i to by było coś...moja mini wieża tam zagrała a w hali niestety zginęła , jak wczoraj prawie wszystko:-)

Więc jeżeli nie znajdzie się lokum na kolejny odsłuch to za zapraszam na mniejszą powierzchnię i tam na 98 % procent będzie grało:-)..mogłam pomysleć o tym wcześniej ale zmieścić wszystkich obecnych w sypialni to by było wyzwanie :-) ale mysle że w wypadku braku lokum da się zrobić...a i pewnie Struś pokaże co On jest!!!:-)a gra!!

pozdr

McGyver,

Witaj:-)

Pewnie do mie nie przyjda więcej z powodów wiadomych , ale chętnie bym zaprosiła raz jeszce grono szanowne na odsłuch tyle że w pomieszceniu 24 metry, z gruba wykladziną i bez echa...:-)

W każdym razie w razie braku innej ciekawszej prpopzycji zapraszam do dobrego pomieszczenia:-)..do odsłuchu..

No i może wtedy już Paradigmy pokaza to co ja słyszałam :-)

Pozdr

>goskagreg

Jeśli zapraszasz do sypialni, to oczywiście jako dżentelmen nie mogę nie przyjść. Bez dwuznaczności, bo żona siedzi obok i jeszcze oberwę po pysku :-))

zwolennik łagodności

Lenam

:-)))

ale nic powyzej o sypialni nie ma.....:-) No chyba że wcześniej..:-)

Ale poważnie to wczoraj pusciłam tam sprzęt i taka różnica ze się wierzyć nie chce:-)..a jak żona ma ochotę to proszę z przyjść z żoną:-)

No tak, akustyka pomieszczenia to wedle niektórych 60% brzmienia. Zazwyczaj się o tym jakoś zapomina, wciąż tylko niekończące sie dyskusje o sprzęcie. Tylko że akustykę najtrudniej zmienić zazwyczaj.

O Żonie pomyślę :-)

zwolennik łagodności

Tak , ma ogromne znaczenie , dlatego mysle że 24 metry będą w miarę dobrym rozwiązaniem, można w razie wątpliwości podejść i sprawdzić:-)

Gdybym chciała zmieniac coś w "hali" to nie wiem czy mieszkanie by wyglądało tak samo ..:-(..na tą chilkę muzyka jest dla mnie , ściany też..Może kiedyś zmienie zdanie i zacznę pod akustykę urządzać swój dom...

Paradigmy z Rotelem zagrały niesamowicie i gdyby tak miało zostać u mnie to nic wiecej do szcześcia mi nie trzeba:-))

pozdr.

goska

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.