Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie w Krakowie - lista obecności

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

narazie wkleję fotki - wrażenia później....

odsłuchiwane kolumny

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-29-100003052 1170304937_thumb.jpg

post-29-100003053 1170304935_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

od zadka oraz voo-doo rozpraszacze :)

Ukryta Zawartość

post-29-100003050 1170304939_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

elektronika cd...

Ukryta Zawartość

post-29-100003043 1170304949_thumb.jpg

post-29-100003044 1170304947_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Jak zwykle mila i sympatyczna atmosfera a i sprzecik nie tylko gral ale i wygladal niczego sobie. Czesc wieczoru byla (co jest juz zwyczajem) poswiecona fotografii.

post-1457-100003023 1170304981_thumb.jpg

post-1457-100003024 1170304980_thumb.jpg

post-1457-100003025 1170304978_thumb.jpg

Gutek - tylko tyle mogę Ci pokazać (było trochę ciemno w pokoju) - niestety nie mam pełnej fotki z tyłu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czas na refleksje po odsłuchu.

Zacznę od końca (albo od początku jeśli patrzymy na tor sygnału) czyli od elektroniki tj. CD Audio Aero Capitole i wzmacniacz Martens. Wysoka półka – cenowa ale i też jakościowa. Generalnie nie mam się do czego przyczepić – gra bardzo dobrze z wysoką kulturą bez podkreślania jakiejś jednej cechy. Dźwięk jest szybki, pełny i bardzo płynny. Tak więc uważam, że tu nie należy szukać słabych punktów.

Co do kolumn.

Konstrukcja trójdrożna bas refleks, na górze Morel Supreme (110??), średnica Eton (5-880/25HEX???), dół Eton (8-472/32LH???). Klasyczny prostopadłościan łagodnie zwężający się do tyłu wykończony ślicznym fornirem z drzewa różanego. Zwrotnice pierwszego rzędu – reszta to tajemnica konstruktora :)

Ocena jest oczywiście subiektywna.

Zacznę od plusów:

- ani razu nic nie zakłuło w uszy ani nie powodowało grymasu niesmaku na twarzy mimo, iż czasem grało głośno z dużą ilością góry

- dźwięczna góra z należytą ilością niuansów

- dość wyrazista średnica

- świetna jednolitość góry ze średnicą

- bas twardy i szybki

- scena głęboka, za linią głośników, szerokość OK.

- system (jako całość) grał muzykę – chciało się słuchać muzyki a nie szukać wad sprzętu (czytaj – nic nie drażniło a za to wciągało)

Minusy:

- bas – chyba każdy to zauważył – coś było z nim nie tak – trochę za mało masy i wypełnienia – zmiana kabli (kto mi przypomni z czego na co?) wprowadziła trochę więcej mięsa i głębszego basu – ale w dalszym ciągu osobiście wolałbym więcej

- na średnicy mogło by się troszkę więcej dziać – wszystko było na miejscu ale ciut, ciut więcej by nie zaszkodziło

- wolałbym więcej powietrza – no ale z kopułki ciężko wycisnąć więcej

- przy gęstym graniu (fakt, że nagranie nie było najlepsze) powstała ściana dźwięku – może to wina niewielkiego pomieszczenia odsłuchowego

Podsumowanie:

- do jazzu i muzyki klasycznej bardzo dobre – dźwięk organiczny, wciągający i relaksujący.

- rockersi powinni poszukać czegoś innego – czegoś „brutalniejszego”

Chętnie posłuchałbym jeszcze wersji z 11 calowym basowcem - może to by mnie zaspokoiło ;)

Było ciemno więc i jakość fotek dość kiepskawa.

No ale ...

Ukryta Zawartość

post-12308-100002962 1170305071_thumb.jpg

post-12308-100002963 1170305069_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Słucham tylko muzyki.

I jeszcze parę

Ukryta Zawartość

post-12308-100002960 1170305074_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Słucham tylko muzyki.

Bo napisałeś już wszystko :)

Ja od siebie dodam tylko, że w całym tym zestawie największe wrażenie wywołało oddanie instrumentów smyczkowych - tutaj mój pokłon. Co do basu - mam identyczne zdanie. Generalnie wszystko było po jasnej stronie "mocy" co mi akurat nie do końca pasuje :)

Sumując - na pewno dźwięk wysokiej jakości z pewnymi ale.

Słucham tylko muzyki.

discomaniac71 - w zasadze cała obróbka polegała na rozjaśnieniu średnich tonów (aby było więcej widać) no i zoptymalizowaniu ich pod net (ech te 50kB)

Słucham tylko muzyki.

Spodziewałem się ,że będzie jakas wymiana opini po odsłuchach , a tu jeden szerszy opis i tyle.

Wszyscy słyszycie tak samo?

Chyba istotniejsze jest jak system grał , a nie jak kto lepiej wygląda na zdjęciach.

marko3T, 20 Lis 2006, 11:29

>Chyba istotniejsze jest jak system grał , a nie jak kto lepiej wygląda na zdjęciach.

Zwłaszcza że zawsze najlepiej wypada disco, przy okazji zapytam - przyniósł 5-tke Bad Boys Blue;-)

marko3T, 20 Lis 2006, 11:29

>Spodziewałem się ,że będzie jakas wymiana opini po odsłuchach , a tu jeden szerszy opis i tyle.

>Wszyscy słyszycie tak samo?

>Chyba istotniejsze jest jak system grał , a nie jak kto lepiej wygląda na zdjęciach.

Od pewnego czasu chlopaki z grodu Kraka to jedynie napawają się swoimi wizerunkami w sieci w czym celuje ten brodaty kurpulentny jegomość i ten drugi troszkę wysuszony ;)

No ale cóż takie czasy ... lanserka w modzie ;)

zdezintegrowany_3PO

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Generalnie odsluch sluzyl ocenie kolumn bo tym zajmuje sie firma Sound&Line. Elektronika byla dobrana na zasadzie preferencji wlasciciela. Ostatnio zmianie uleglo okablowanie i rzeczywiscie srebrny Nordost nie byl najlepszym pomyslem. Tara zagrala w mojej ocenie znacznie lepiej. Brzmienie klasyki i jazzu mozna uznac za wybitne. Zwlaszcza dzwiek smyczkow na Czterech Porach Roku Vivaldiego bardzo mnie urzekl. Jazz tez wyszedl naprawde dobrze. Jednak milosnicy rocka i mocniejszego uderzenia powinni poszukac czegos innego. Najwieksze zastrzezenie budzil bas i najgorzej brzmial na mocniejszych plytach przywiezionych przez josefa. Owszem byl krotki punktowy ale bardziej bylo go czuc jak slychac. Milosnicy muzyki elektronicznej mogli byc nieco bardziej zadowoleni. The Eye Yello zabrzmialo poprawnie choc bez fajerwerkow. Faktem jest ze nawet w tej cenie trudno znalezc zestaw uniwersalny do kazdego typu muzyki. Umowilismy sie z Marcinem (wlascicielem Sound&Line) ze nastepnym razem zmienimy elektronike. Te kolumny (w mojej ocenie) maja spory potencjal.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

zdezi masz poczucie humoru:):):):) nie moja wina ze jakos dziwnym trafem wklejaja moje foty - sam wole robic (wciaz sie tego ucze) niz byc fotografowanym (nie jestem panienka:P). Pozdrawiam serdecznie. Rafal

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.