Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie w Krakowie - lista obecności

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Znowu zaczyna się forumowy bełkot. Bardzo proszę: przemyśleć, posłuchać (jeśli są takie możliwości, tutaj były), i dpiero pisać, anie wysnuwać niczym nie podpartych wniosków albo szukać urojonych najlepszych słuchawek najwyższych lotów - to do Ciebie, Rafaell.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

intuos, spoko, teraz ćwiczę swoje nowe konstrukcje na tych wkładkach z allegro...nawet zadnej nie zatłuklem, bo od tamtego wypadku sprawdzam napiecie na wyjsciu zawsze.

gagacek, pare tysięcy pozycji ? A są inne gatunki muzyczne ?;)

zart, sorki.

A tak serio, to chyba faktycznie coś nie tak jest z wersją 524 od disco. Tak, ze nawet nie mogę mu marudzić...bo o 524 co jak co ale telefon nigdy bym nie powiedział...już prędzej HD500 brzmialy przy nich jak telefon(dosłownie jak przez jakąś tubę)

Pozdrawiam

gagacek, 17 Maj 2007, 10:11

Gdybym nie szukał świętego grala to bym sobie czasu na tym forum nie tracił.Dla mnie najważnuiejszy jest wierny przekaz i neutralność słuchawek i dla tego będę dalej słuchał i szukał .napisz mi czy ja miałem jakiegoś pecha że na AA Capitole zarówno na bardzo szczegółowych Grado GS-1 jak i stonowanych i mulących według Piotra Ryki AKGK701 nie słyszałem tych 20Khz na takim samym poziomie głośności jak 19kHz spadek był znaczny

Pozdrawiam

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Panowie pisze to po raz kolejny i mam nadzieje ostatni: moj nick nie jest zwiazany z preferencjami muzycznymi i bardzo prosze nie mylic tych dwoch rzeczy. Kto mnie nie zna osobiscie niech sie nie wypowiada na temat moich gustow bo moze sie bardzo pomylic i zwyczajnie z samego siebie zrobic idiote w oczach tych forumowiczow ktorzy znaja mnie osobiscie. Oto moj staly repertuar na odsluchach:

1. sampler Dali

2. I find you very attractive - Touch and Go

3. The Eye - Yello

4. Days of the future passed - The Moody Blues (remastered)

5. Watch - Manfred Mann's Earthband (remastered)

6. River of dreams - Barclay James Harvest

7. sampler Linna

8. wybor z plyt Ala di Meoli (skladak bez tytulow wybrany pod wzgledem brzmienia)

9. Bohdan Holownia (także wybór)

10. Leben - Schiller (swietna przestrzen mimo elektronicznego gatunku)

Re: gagacek, 17 Maj 2007, 09:38

>E2 - (...) oceniajacy unikali ich jakby parzyły, specjalnie nie dziwię się

:-))

a jak jest Twoja teoria?

opinie o E2 b. proszę w miarę możliwości do wątku im poświęconego :-)

>Na koniec Sennheiser 600. Mogłyby być i 650, niespecjalnie ma to znaczenie: ostra, nieprzyjemna i

>nienaturalna wyższa średnica

mam dokładnie takie same odczucia co do Senns 580/600 (bez różnice mimo, że różnic można się dosłyszeć, ale akurat nie w tym), ich słuchanie jest dla mnie wręcz bolesne

teraz jadą do mnie AKG K240 Monitor, na które miałem chrapkę od dłuższego czasu i SR-225 - kolejna szansa dla stajni Grado, po spektakularnej porażce (po prostu rozwałce) SR60 w starciu z E2 i moimi oczekiwaniami

pzdr.

graaf

Panowie, a ilu z was usłyszalo jape w spl HD600 ?

Może 600-ki też były "felerne" i tej japy nie miały ?:)

disco, plyty fajne.

Najbardziej jednak podoba mi sie, ze jesteś gosciem z poczuciem humoru.

I nie przejmuj sie, ze nie słyszysz tego co Rafaell...ja też niestety do 20KHz nie dociągam. Ma to plusy, nie dokuczają mi piski monitorów itp., przynajmniej nie tak mocno jak kiedys.

Chodź, poleczymy swoje kompleksy razem:

gupi jestes Rafaell, oj gupi, jak my nie słyszyymy to Ty tesz nie. sit, sit.

Pozdrawiam

Re: lancaster, 17 Maj 2007, 10:33

>Ma to

>plusy, nie dokuczają mi piski monitorów itp., przynajmniej nie tak mocno jak kiedys.

piski monitorów to ok. 15 kHz

mi w cichym pomieszczeniu dokuczają okrutnie, "wiercenie mózgu" :-(

Rafaell - zróbmy tak ... będzie obiektywnie. --------UWAGA-------> Ja finansuje dojazd i Twoje badanie słuchu, w najlepszym krakowskim ośrodku badania słuchu. Potem wklejam na forum wyniki tych badań. W tym na przykład wątku. Bedzie jasno czysto i klarownie, co do mozliwości fizjologicznych twojego słuchu, co progu absolutnego na róznicowane bodzce, i co mozliwosci adaptacyjnych Twojego słuchu.

-------------------- Tylko proszę nie wchodź ze mną w bezsensowne polemiki bo naprawdę wiem co w trawie piszczy ;-) ; oczywiscie baj de łej chciałbym tez poznać Twoje zdanie a propo's wpływu braku jednej składowej w postaci czystego tonu o danej czestotliwości, na całokształ odbioru muzyki jako nawet skrajnego audiofilizmu i przyjętą przez ciebie metodologię działań/badań, do tego wystepowanie tego sygnału przy słuchaniu muzyki (!) nie sygnału, zwłaszcza konkretne przykłady. Mam nadzieje że napiszesz, bo bez tego to co mowisz bedzie zwykłym ... gadaniem tylko.

ShurE2 nie słuchałem, nie zauwazyłem także zbytniej miękkości Dt880 lecz ich specyficzność w oddawaniu atmosfery co moze byc roznie odbierane, wg mnie ranikingowo sensownie brzmi ich pozycja , ale każdy ma innych słuch i preferencje.

Co do ogolnosci, nie bede sie wypowiadal bo mechanizm negowania urzadzeń zwlaszcza wprzypadku braku srodków na ich zakup to rzecz normalna, a jak widze jest tu kilka dobitnych przykładów tej ksiazkowej juz socjo/psychologicznej zwilosci.

"...Idiotów podobno nie ma aż tak wielu na świecie, ale ich niewątpliwym sukcesem jest, że tak się sprytnie rozstawili, że spotkasz ich na każdym kroku..."

lancaster, 17 Maj 2007, 10:33

No wkońcu ktoś mnie dzisiaj ubawił Dzięki ci Lancaster już myślałem że piszę do jakiejś ściany kolejne podanie w stylu Kafki a ty mi wszyściutko wyjaśniłeś że adres nie dobry

Dziękuję

Pozdrawiam

Rafaell

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

=>discomaniac71, 21 Gru 2006, 00:14

Ja na prawdę nie chcę Pioneerom nic zabierać chodzi mi o to że;

Mimo że słyszę aktualnie do 15-16Khz co sobie chwalę bo wkurzało mnie to że:słyszałem żle wyfiltrowanego pilota 19kHz w radi,u monitor komputera,w dalszym ciągu w sprzęcie wkurza mnie niska dynamika nagrań począwszy od mikrofonu,stół realizatora,pózniejsze wpadki w pozostałej części procesu nagraniowego aż do tego że słyszę pracę mechanizmu czy to CD czy magnetofonu,w dalszym ciągu prześladują mnie trafa,przydżwięki i inne gówno które nie tylko słyszę ale odczuwam w utworach odtwarzanych.Dla tego jeśli bym miał wracać do magnetofonu (nie tylko kasetowego) do którego mam estymę BO JEST TO NAJPIĘKNIEJSZY DZWIĘK ANALOGOWY ,KTÓRY TAKŻE JEST W GRAMOFONACH,musiałby to być sprzęt cichy,z dużą dynamiką bez włączonych układów redukcji szumów które niszczą dżwięk.Dla tego teraz mam taki odpał żeby słuchać z radia-szczególnie koncertów na żywo. Udało mi się do tego zebrać już to co bardzo ważne-kolejności ważności nie zmieniona bez tego ani rusz!

1.Antena kierunkowa 9 elementowa +maszt+rotor antenowy(już do mnie idzie)

2.Symetryzator antenowy 200 om na 75 om

3.Superniskostratny o dużym współczynniku ekranowania (ponad 85dB) kabel antenowy

4.Dobre wtyczki do tunera nieśniedziejące-czytaj złocone (góra 30 zł po co przepłacać)

5.Tuner faktycznie z dobrej górnej półki

zostały mi do wymiany:

6.słuchawki E500 Shure

7. dobry neutralny wzmak słuchawkowy

8.Dobre adaptowane akustycanie pomieszczenie

9.Głośniki+kable typowo radiowe n.p. firmy Klotz,Neutrik

10.Wzmak

11.Dobra nagrywarka CD740 Studera taka jak w radiofoni

12.Dobry napęd CD żeby nagrać na tym wyżej to co mi się podoba w kolejności jak mnie odpowiada a nie na innych płytach

13.twarde ale w miarę wygodne fizjonomiczne krzesło żeby się nie rozpraszać przy słuchaniu-na leżance dużo przesypiamy w muzyce ;)

pokaż cały temat Magnetofon

Rafaell 21 Gru 2006, 00:55

To jak to jest z tym Twoim sluchem Rafaell?

graafie, a to by mi nawet pasowało, bo mam takie zafalowanie nie pamietam juz teraz jak to wyglada - kiedys o tym pisalem....przy okazji badania sluchu.

Słysze równo do jakiejś tam częstotkiwosci, potem czułość spada(bardzo możliwe, że właśnie okolice 15K) i dalej 17-18KHz slysze prawie tak samo jak 10...20już niestety nie slyszę, jedynie jako "cos w tle".

Pozdrawiam

Martin, 17 Maj 2007, 10:40

Dobrze zróbmy sobie w tym samym ośrodku badania słuchu każdy na własny koszt.Załatw tylko ten problem w którym ośrodku mierzą pasmo powyżej 10Khz i poniżej 40Hz .Korwin podawał informacje o Wrocławskiej i szpitalu wojskowym ale tobie powierzam obowiazek sprawdzenia i wytypowania ośrodka w którym zmierzysz pasmo od przynajmniej 16Hz do 20kHz minimum.

Co do Shure to przyznajesz się że daliście plamę i ich wszyscy nie słuchaliście widać że ten test ma daleko od obiektywności proszę dajcie sobie siana z takimi testami, ja bite 16 godzin straciłem na swój test a wy w większą ilość osób załatwiliście w 4 godziny wszystko gratuluję profesjonalizmu ! i rewelacyjnego słuchu ?

Pozdrawiam

Rafaell

"13.twarde ale w miarę wygodne fizjonomiczne krzesło żeby się nie rozpraszać przy słuchaniu-na leżance dużo przesypiamy w muzyce ;)"

Disco, jak muzyka gra mientko to potrzebne twarde krzesło, zeby nie zasnąc.

Podczas koncertu na żywo nie zaśniesz, bo dynamika/drive nie pozwoli.

Chyba, ze słuchając bardzo zmęczony jesteś :)

Pozdrawiam

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

lancaster moglbys czytac ze zrozumieniem?????? to cytat z Rafaella a nie moja wypowiedz - przytaczam poniewaz jasno i wyraznie napisal ze slyszy max 15-16khz a obecnie opowiada o tym ze jest w stanie bezblednie uslyszec czy cdek odtwarza 20khz LOL

discomaniac71, 17 Maj 2007, 11:04

Ciebie też zapraszam do badania słuchu w wytypowanym ośrodku w Krakowie może jednak słuchanie za głośne coś ci pokićkało.

Ja siem spauperyzujem

Rafaell, to była zabawa i fajne spotkanie, szkoda że Ty tego nie rozumiesz i nie możesz pojąć. to smutne. Nikt nikogo do niczego nie zmuszał, bynajmniej to nie był poród w bólu.

Idąc dalej w złośliwości, to ja już nawet nie chcę się pytać w jakim pokoju gdzie jest ta leżanka....

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

discomaniac71, 17 Maj 2007, 11:13

a ty jesteś mocny w gębie i nawet nie podniesiesz rzuconej rekawicy żegnam spadam z tego wątku co do kolegi Martina to podtrzymuję wyzwanie proponuję na PW umówienie się co do badania słuchu.

Rafaell daj Ty sobie siana srana, pogoda piękna idź ze zwierzostanem na spacer, nigdy nie przekonasz kogoś, kto uważa się za wyrocznię i eksperta. Niektórzy do pewnych naprawdę ciekawych tematów zlatują się jak muchy do guwna

Pozdrawiam

Zbyszek

Słonecznego dnia dla Wszystkich

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Korwin zanim zaczniesz moralizowac zerknij do slownika ortograficznego. Poza tym temat specjalnie Cie nie dotyczy wiec po co zabierasz glos? Czyzbys nagle polubil trollowanie?

Co tu się dzieje?!!! Na chwilę wyszedłem, a tu taka krwawa jatka beze mnie! Chętnie bym dziś komuś przyłożył, tylko nie mam komu i za co... A tak w ogóle, panowie, to przecież najlepsze są moje beyerki DT-150, ma się rozumieć.

zwolennik łagodności

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.