Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie w Krakowie - lista obecności

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę że Disco z rozpędu napisał "Panowie", panie są tez miło widziane ;-)

17.00

1. henrykpiątek

2.

3.

19:00

1. henrykpiątek

2. josef (rezerwacja niepotwierdzona ;))

3. majonez

4. Misfit

Nie traktuje powaznie ludzi "slyszacych" brzmienie kabli USB...

Cóż...ja tylko chciałem zauważyć, że od środy do niedzieli odbywa się Międzynarodowy Festiwal Perkusyjny. Gdyby nie to, to chętnie bym wpadł :(

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

No i jak? Jest dzisiaj ten odsłuch? Bo coś cisza na forum...

Rozumiem że spotykamy się na Fałęckiej?

Witam,

W związku z nieobecnością na dzisiejszym odsłuchu Discomaniaca pozwolę sobie poinformować, że odsłuch u Nas dzisiaj jest jak najbardziej aktualny. Dla niezorientowanych jak trafić:

Jadąc Zakopianka z Krakowa skręcamy na Górze Borkowskiej w prawo, po 2 kilometrach mijamy stację gazu LPG, 100m dalej skręcamy w lewo w Borkowską, a następnie 3ecia w lewo to ul. Fałęcka. Jeśli ktoś będzie miał problem z trafieniem to proszę śmiało dzwonić, telefon na stronie lub w moim opisie.

Pozdrawiam wszystkich, Grzegorz Talar

Kiepsko mi wychodzi opisywanie

subiektywnych odczuć w formie pisemnej

werbalnie to co innego

Zresztą jestem -jeszcze póki co- nieosłuchany sprzętowo

więc moja opinia może być mocno niemiarodajna

Warto wybrać się i posłuchać

Gość rochu

(Konto usunięte)

Ze dwa tygodnie temu byłem w krakowskim Talkomp-ie i słuchałem wzmacniacza lampowego na EL84 oraz wzmacniacza hybrydowego wraz z firmowymi monitorami.

Wg mnie ten dźwięk jest jednym z najlepiej przyswajalnych, jakie słyszałem. Na prawdę duża frajda ze słuchania.

Też byłem, ja z kolei chyba więcej lubię pisać niż opowiadać ;-)

No to my słuchaliśmy chyba tego samego zestawu co Rochu (nie wiem czy hybryda to była ta droższa wersja?).

Myślę że najbardziej charakterystyczną cechą obu zestawów było to, że wyciągały z płyty bardzo dużo szczegółów, przy tym cały czas dźwięk pozostawał przyjemny w odbiorze, nigdy nei był męczący. Zresztą takie było założenie konstruktora i myślę, że to się w 100% udało.

Zaskoczeniem było jak różnie brzmią oba wzmacniacze. Wręcz byliśmy zdziwieni że to ta sama płyta leci... hybryda była wg mnie bardziej szczegółowa, dźwięk był bardziej trójwymiarowy i dynamiczny, natomiast lampa dawała chyba nieco naturalniejszy dźwięk, ale za to jak dla mnie brakowało dynamiki, niskich rejestrów.

Na obu zestawach świetnie wypadały spokojne płyty w stylu Krallowej, Jopkowej, Vangelis, ale i Radiohead bardzo fajnie zabrzmiał. Natomiast Tool to już nie jest domena tych zestawów. Gitara brzmiała jak dla mnie trochę zbyt grzecznie i brakowało linii basu (która jest tam wrednie nisko nagrana), ale musze powiedzieć, że i tak było lepiej, niż się spodziewałem po dwudrożniakach i lampie - na pewno się zestaw nie wyłożył na tej muzyce tak jak np. Ancient Audio i wiele innych "highendowych" sprzętów. Prawdopodobnie gdybyśmy słuchali głośników na Revelatorach - dedykowanych do tej hybrydy to było by jeszcze ciekawiej.

Ogólnie polecam się przejechać i posłuchać samemu :) Myślę że wielu osobom to brzmienie przypadłoby do gustu, a i ceny wydają się być ciekawe.

Troszeczke nie w temaci:), chciałbym zrobić przegląd techniczny starszemu ampli Accuphase. Wzmak generalnie gra bardzo dobrze, jedyne co mnie niepokoi to fakt że podczas słuchania muzyki podświetlenie wskaźników mocy świeci raz mocniej, raz słabiej - pulsuje. Czasami mam wrażenie że ma to coś wspólnego z dynamiką odtwarzanego dźwięku ale to chyba tylko wrażenie. Czy któryś z kolegów mogłby polecić jakiegoś fachowca od sprzętu vintage w Krakowie? Będe wdzięczny za jakieś podpowiedzi.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

rochu a co z idea zakupu PD-D6J dla zabawy?:) W Saturnie sa po 999zl:) Bylaby niezla zabawa zrobimy ladne zdjecia zaprosimy kolegow ze Slaska w tym Maca z lampucera. Co Wy na to Panie i Panowie?:)

Przynieś na odsłuch to zrobię z nim porządek;) Ale jeszcze nie wiem czy uda mi się być na najbliższym.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.