Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie w Krakowie - lista obecności

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę czytać uważnie nicki. Ja jestem McG Y-V er, a ten koleś od emotikonów ma nicka McG V-Y er. Rzućcie też okiem na statystyki pod nickami. Nie mylić.

lancaster, 21 Kwi 2007, 19:22

dzis sie ucze>

>Pozdrawiam

A czegóż się uczysz, młody człowieku, w tak uroczy dzień wiosenny? Rzuć to w diabły, i tak po latach niewiele się pamięta, wiem, co mówię. Dawaj na miasto, dziewczyny i balangi zawsze pozostają jak żywe w pamięci.

Szczere pozdrowienia chętnie odwzajemniam.

zwolennik łagodności

lenam, a wiesz co...pierdzielić, jutro też jest dzień, a sobotniego wieczora jutro nie bedzie !:)

McGyver, teraz beda sie mylic, poglądy macie podobne :)

Pozdrawiam

McGyver, 21 Kwi 2007, 19:30

>Proszę czytać uważnie nicki. Ja jestem McG Y-V er, a ten koleś od emotikonów ma nicka McG V-Y er.

>Rzućcie też okiem na statystyki pod nickami. Nie mylić.

Ale jaja, ktoś sklonował marszałka tunerów. Drogi imienniku, daruj pomyłkę, ale radość z tego, że się tak pięknie podkładasz, przyćmiła mi wzrok. Choć przyznaję, poziom tamtego wpisu powinien mi dać do myślenia. Podejrzewałem jednak, że chlejesz w weekend jak ja i reszta.

zwolennik łagodności

Człowiek zacznie szczerze pisać i zaraz wszyscy sie czepiaja.

A to, ze ja to nie on, a to, ze poziom sie nie podoba, co za ludzie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-14527-100003646 1177177513_thumb.gif

post-14527-100003647 1177177513_thumb.gif

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Niedawno wróciłem z odsłuchu u Rocha. Oczywiście zasuwałem na rowerze - myślałem że to będzie bliżej ale jakoś dojechałem. Atmosfera była bardzo miła za co bardzo dżiękuje. Co do dżwięku (kolumn) to od czasu gdy mam excele narzekam, że wszystko czego słucham "nie gra". Ale kolumny Rocha muszę szczerzy przyznac podobały mi się. Może nie były idealne ale miały w sobie coś fajnego co wciągało. Podobała mi się ich energia pochodząca z z przełomu średnicy / góry. Lądna przestrzeń. Barwa była też dośc ciekawa. Brakowało wypełnienia, bassu i dolnej średnicy, góra natomiast była lekko zapiaszczona. Ale generalnie na prawdę jest czego słuchac, a moje uwagi są bardzo bezwzględne. Moją uwagę zawsze zwracają bardziej braki.

klasyfikacja cd razem 4 rodzaje(ocena brzmienia bardzo pobiezna - cd to nie moja specjalizacją)

-Najsłabiej wypadł niestety Stelmach. Jego brzmienie określiłbym mianem "drętwe" choc podobała mi się tworzona przez niego przestrzeń (w szerz)

-Marantz - na pewno lepiej od Stelmacha. Zdecydowanie przyjemniejsze i bardziej barwne brzmienie.

-Transport Maranza + przetwornik (nie pamiętam nazwy) oraz PS Audio na czele stawki. Ciężko mi się do czegokolwiek doczepic

Pewnie Disco to wszystko uszczegółowi

Rochu - wielkie dżięki za odsłuch

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Wielkie dzieki dla rocha za dzisiejszy odsluch w bardzo milej atmosferze. Przy okazji dowiedzialem sie co to znaczy miec porzadny sprzet fotograficzny (ten cyfrowy bo analogow w domu zatrzesienie - ojciec zawodowiec w stanie spoczynku).

Ale do rzeczy. Zaczelismy od zestawienia Stelmacha ze wzmacniaczem lampowym Jadis Orchestra i kolumnami Zollera. Konkurencja byl Marantz CD 52 (nietuningowany) i PS Audio. Bylo jasno do bolu z narzucajaca sie srednica i bez basu. Najbardziej krzykliwy okazal sie Stelmach. Najlepiej zagralo PS Audio.

Zmienilismy wzmak na klon autorstwa stefanaB i wszystko zmienilo sie na lepsze. Doszlo ciepelko i wiecej szczegolow. Zdecydowanie lepiej niz Jadis. Jednak Stelmach znow zostawal z tylu. PS Audio pokazalo klase. Marantz CD 52 zostal uzyty jako naped do przetwornika Phoenix (na bazie California Audio Labs takze na CS 4390). Ta konfiguracja zagrala takze zdecydowanie lepiej od Stelmacha. Co wiecej lepiej znow wypadl niemodyfikowany poczciwy Marantz.

Generalnie przetwornik pana Andrzeja gra jasnym nieco krzykliwym dzwiekiem. Ma dosc solidna podstawe basowa. Zaaplikowany byl w tandetnym Akai CD 57. Brakowalo wybrzmien i szczegolow. Byl - jak to okreslil Bartek - nieco dretwy. Zacytuje tutaj malibu ktory mial tego DACa u siebie: swietny na poczatek przygody z audio. Tylko tyle i az tyle. Mnie przynajmniej nie zacheca do blizszego zainteresowania sie nim i niewiele rozni sie od swojego poprzednika. Pozostaje przy stwierdzeniu ze starsze modyfikowane odtwarzacze moga nie zostawic na nim suchej nitki. Wszak lepiej zagral FABRYCZNY Marantz CD 52. Nie wiem skad "ochy" i "achy" McGyvera ktorego szanuje za Jego wiedze i zaangazowanie ale moje zdanie jest zgola odmienne. Stelmach na pewno nie gra miekkim analogowym dzwiekiem jak kiedys pisal Adam - przeciwnie - jest zaprzeczeniem muzykalnosci.

Generalnie dzwiek mi sie podobal. Jesli Pawel (rochu) popracuje nieco nad pomieszczeniem bedzie bardzo dobrze. Zestawem wieczoru byl niewatpliwie PS Audio zestawiony z koncowka i preampem autorstwa stefanaB. Zaskoczyl Marantz CD 52.

Pawel zrob wszystko zebym mogl wreszcie posluchac Linna LP 12 z Dynavectorem!!! Pozdrawiam wszystkich. R.

post-1457-100003605 1177192396_thumb.jpg

post-1457-100003606 1177192396_thumb.jpg

post-1457-100003607 1177192396_thumb.jpg

Gość rochu

(Konto usunięte)

Dzieki piekne za miłe popołudnie.

Rzeczywiście było tak jak to disco opisał.

PS Audio/Muse 2 nie ma co porownywać.

Ładnie w porównaniu sprawdził się stareńki Marantz CD-52, zarowno jako transport jak i jako samodzielnie grajacy CD.

Akai z DAC Stelmacha się raczej nie sprawił. Było dośc krzykliwie, dźwięki nieco się zlewały, było zdecydowanie niemuzykalnie. Trzeba przyznać że za to jest spora dawka energii w brzmieniu tego CD, nie mniej w połaczeniu z innymi cechami wymienionymi wyżej powodowało to iż słuchanie było męczące.

Myślę że DAC Stelmacha ma potencjał który da się wykorzystać, ale na pewno nie z tak marnym napedem jak ten AKAI który odsłuchiwalismy.

Porównywany z nim DAC wykonany na tym samym układzie Crystala zagrał co najmniej o klasę wyżej.

Ja tylko na szybko wrzuce pare słów. Wielkie dzięki za zaproszenie, było bardzo ciekawie i sympatycznie - można by tam siedzieć i siedzieć słuchając coraz to nowych klocków (jakby brakło to zawsze można by coś znieść ze strychu ;P)

Jak zwykle wszyscy byliśmy zgodni w opiniach. Stelmach zagrał słabiutko. Brzęcząca cyfrowa góra nie pozwalała cieszyć się muzyką. Gitara akustycznia (wyższa średnica) brzmiała bardzo nienaturalnie. Trochę jakby to było mp3. To już mój stary Stelmach nie robi takich numerów. Może to była faktycznie jakaś bardzo wstępna wersja?

Odn wzmacniaczy to wzmak Stefana.B zagrał lepiej niż lampa Jadisa. Trochę lepiej radził sobie z napędzeniem głośników i zniknęło lekkie wyostrzenie w wyższej średnicy które zauważyłem w lampie (nieco syczący wokal). Ogólnie dźwięk bardziej analogowy na tranzystorze niż na lampie.

W najlepszej konfiguracji dźwięk był wciągający i szczegółowy. Brakowało trochę basu, ale reszta była na tyle dobra że można było się na niej skupić :) Myślę że wiele więcej nie osiągnie się lepszą elektroniką - dalej trzeba by pójść w adaptację pomieszczenia.

Pozdrawiam!

Nie traktuje powaznie ludzi "slyszacych" brzmienie kabli USB...

lenam, trzeba było ze swoim Pionkiem podjechać...pomieliłby Stelmacha i skończyłyby sie docinki McGyvera(teraz już nie wiadomo którego:)) pod Twoim(w sensie CD) adresem ;)

Pozdrawiam

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

lancaster ja w ogole nie rozumiem zachwytow nad tym przetwornikiem - dla mnie jest to produkt komercyjny bedacy proba zrobienia czegos za bardzo male pieniadze i jak to brzmi? tak jak sprzet za bardzo male pieniadze... naprawde nie lepiej... oburzenie pana Andrzeja rozumiem bo po mojej poprzedniej opinii mogl stracic nieco klientow czytajacych to forum jednak ja musze podtrzymac swoje dotychczasowe zdanie.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Con wiecej uwazam ze nie trzeba tuningowanego wystarczy starszy dobrze wybrany cdek zeby zagral lepiej od Stelmacha. Jak widac po Marantzu CD 52 daleko szukac nie trzeba.

McGvyer, 21 Kwi 2007, 19:13

>foxbat, jestes gupi

Cie choroba :) dywanowyklon :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

disco, dla mnie Stelmach jest nie tyle słaby co specyficzny.

Np. nie dziwie sie ludziom majacym miekko brzmiace kolumny/wzmaki, że Stelmach im sie podoba.

Taki przyklad ktoś ma CA A500 + M2 i tu Stelamch powinien bardzo dobrze zagadac...albo z jakimiś Dynaudio52, 72...

Ogolnie z "mientką" elektroniką.

CA+Tannoy nie podałem ze względu na cene systemu w którym widze Stelmacha, tylko ze względu na charakter.

Gra dosc twardo(w ostatniej wersji z tego co pisaliście - za twardo)...do tego bas jest bardzo przyzwoity...lekka mechanicznosc brzmienia moze zostac łatwo zamskowana np czesto praktykowanym cofnieciem górnego środka w kolumnach.

Akurat z focalem nie zagadał...w tym sensie lenam miałby frajde ;)

A czy to wrazenie powtórzyłoby sie na bardziej miekko grajacych glośnikach - tego nie wiem.

W kazdym razie stelmacha słuchałem chyba 4 razy, z tego 2 - Walerego i zukzukzuka podobały mi sie jako całośc w systemach w których grały.

Pozdrawiam

lancaster, 22 Kwi 2007, 14:43

>lenam, trzeba było ze swoim Pionkiem podjechać...pomieliłby Stelmacha i skończyłyby sie docinki

>McGyvera(teraz już nie wiadomo którego:)) pod Twoim(w sensie CD) adresem ;)

>

>Pozdrawiam

Po tym, co usłyszałem od Marszałka Tunerów, to już w życiu się z tym moim złomem na mieście nie pokażę.

>Discomaniac71

Nie mogłem wczoraj się pojawić, ale jak czytam - mała strata. Na odsłuch mego weterana zawsze czuj się zaproszony, z Tatą ma się rozumieć. Modyfikacje objęły nie tylko CD, ale i końcówki mocy, w których pozmieniane zostały nie tylko podzespoły, ale nawet architektura (dual mono). Pre też pogrzebane. Jest fajnie.

PS Ciekawe, czy się na forum zajmie klon McGvyer. Strzelam: sieciówki?

zwolennik łagodności

Może powinienem wyjaśnić jedną kwestię.McGyver to moja ksywka ze szkoły. Kiedy logowałem sie na tym forum przez pomyłkę wpisałem McGvyer i tak też zostało.Mamy wyjaśnione ? Jeżeli obecnemu użytkownikowi konta McGyver nie robi to różnicy chętnie wymienie nasze loginy.Wezmę na siebie wszystkie złosliwości użytkownika foxbat, konto Grafton zostawię do dyspozycji starego McGyvera, czyli przyszłego potencjalnego McGvyera.Jeżeli nikt nie ma nic przeciwko pozostaje wymienic sie hasłami.

lenam, widze, że starasz się mi dokuczyć juz na początku. Tuningowałem ostatnio kilka sieciówek ze znakomitym efektem, może niedługo ich użytkownicy sie wpiszą. Tuningowałem też kolumny. Jedna z par zostala pozytywnie przyjęta przez użytkownika senicz. To już jest bezapelacyjna rekomendacja.

>McGvyer

Pomysł ze swapem nicków świetny, jednym ruchem uporządkowałoby się forumową scenę tunerską, a przy okazji Grafton może zacząłby zabierać częściej głos, bo ostatnio coś go nie widuję.

Ja - dokuczyć? Człowiek, którego w Krakowie mylą z gołębiem (tym z rynku)? Weź przestań. Naprawdę uważam, że dobry mod sieciówy może przynieść zaskakujące efekty (czego przecież dowiódł nieraz nasz Zydel). Zresztą, imprimatur Mistrza Senicza mówi samo za siebie.

Pozdrawiam ciepło i zmykam, bo nie chcę tu trollować. Pa.

zwolennik łagodności

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

lancaster generalnie sie z Toba zgadzam aczkolwiek niepokoi mnie ten Marantz CD 52 ktory zagral ewidentnie lepiej. Co ciekawe kolega Misfit takze twierdzi ze Stelmach jest u niego najslabszym ogniwem w systemie. Chetnie posluchalbym slawnej brazylijki Walerego ale on skupia sie ostatnio na zlosliwosciach wobec mojej osoby nie majac nic konkretnego do powiedzenia.

Adam bardzo dziekuje za zaproszenie w imieniu swoim i ojca. Chetnie pojawimy sie u Ciebie ale chyba niepredko. Za jakis miesiac ojca czeka operacja. Przez ten czas potrzebny bedzie transport a ja niepredko kupie auto bo mam za duzo wydatkow (operacja lekarze itp). Na odsluchu u rocha pojawilismy sie tylko i wylacznie dzieki uprzejmosci gospodarza. Moglbys z Pawlem sporo pogadac o fotografii. Ma nieslychana kolekcje aparatow. Zarazil mnie Sony Alfa ale na razie musi mi wystarczyc low-endowy Panasonic FZ 7. Pozdrawiam serdecznie. R.

discomaniac71, 22 Kwi 2007, 18:01

>Chetnie posluchalbym slawnej brazylijki Walerego ale on skupia sie ostatnio na

>zlosliwosciach wobec mojej osoby nie majac nic konkretnego do powiedzenia.

Disco jak będziesz w stolycy to zapraszam, poważnie;-)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Bardzo serdecznie dziekuje za zaproszenie i oczywiscie skorzystam. Tak sie sklada ze w stolicy mieszka moja siostra cioteczna ktora obiecalem odwiedzic wiec bede na pewno. Na razie ze wzgledu na operacje ojca nie moge podac terminu. Na szczescie jest forum i priv. Pozdrawiam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.