Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie w Krakowie - lista obecności

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Pawel zauwazylem to w trakcie odsluchu jak opowiadales o tym co lubisz w dzwieku. I fajnie wszak ludzie musza sie jakos roznic miedzy soba a to co slyszymy ma nam sprawiac przyjemnosc.

Wczoraj bylem u lekarza i mam tydzien z glowy. Diagnoza brzmi: zapalenie oskrzeli tak ze zazywam antybiotyk ale do lozka sie nie poloze. Napisze Wam kilka slow o planowanym odsluchu: wczoraj napisal do mnie Marcin z S&L i zaproponowal spotkanie u siebie. Do kolumn ktorych sluchalismy (Enigma) moze podpiac mocarna koncowke mocy Krella. Ma tez Avalony i bardzo ciekawe kable glosnikowe. Enigmy sa wreszcie skonczone i zamkniete. Wstepnie umowilismy sie na srode ok 17-18. Ja niestety nie bede mogl bo przynajmniej do piatku musze zazywac to cos. Tak ze otwieram liste obecnosci i zaproponujcie godzine (po 16-tej). Pozdrawiam wszystkich. R.

Kurcze widzę że troche z odsłuchów straciłem... byłem a Amsterdamie i Berlinie (oficjalna wersja dla narzeczonej - zwiedzanie, wersja prawdziwa - poszukiwanie fajnych płyt w dobrych cenach i sklepów audio :):)

Na odsłuch w środę też się piszę - zdecydowanie

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Tak sobie mysle ze na opinii lenama mogl zawazyc spor z adamhiend'em ktorego swiadkami bylismy na forum. Oczywiscie ma rowniez prawo do wlasnych upodoban.

Po zamianie PS Audio Muse II i Furutecha na Pioneera i Nameless'a Black rzeczywiscie przybylo basu natomiast gdzies podziala sie czesc smaczkow ktore bylo slychac w poprzedniej konfiguracji. Jednak po wpieciu Furutecha ten mankament zniknal. Reszta jest kwestia gustu. W mojej konfiguracji PD 9300 by adamhiend spisuje sie znakomicie i tego bede sie trzymal.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Podsumowujac mozesz miec oczywiscie wlasne zdanie natomiast ja mam odmienne.

Panowie mam prosbe: nie daloby sie przeniesc tego odsluchu w S&L na kolejny tydzien? Bardzo chcialbym byc ale na razie nie moge wychodzic prez tydzien z domu.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Odsluch w Sound & Line odbedzie sie w przyszla srode o 18. Do posluchania mamy najwyzszy model koncowki Marton Audio ze skonczonymi i zamknietymi kolumnami S&L Enigma. Jako zrodlo bedzie jak zwykle sluzyl swietny AudioAero Capitole mkII. Jako alternatywny piec jest takze Krell KAV 300iL. I tutaj prosba do josefa: moglbys wziac ze soba swoja koncowke Krella? Beda tez alternatywne kolumny - klony Avalona.

Otwieram liste obecnosci:

1.discomaniac71

2. moj ojciec

3.

Disco, nie przejmuj się, ja lubię dzieci. Są takie pocieszne i kochane.

Na przyszłość sugerowałbym, abyś pozostając przy swoim zdaniu, nie próbował amatorskiej psychoanalizy, bo wychodzi, no, dziecinnie właśnie. Masz fajne CD, ale do klocków Rocha nie ma startu, niezależnie jaki spec tam grzebał. I nie mieszaj do tego, proszę, zmarłych.

zwolennik łagodności

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Adam definitywnie zakonczylem dyskusje na ten temat. Do jakich klockow moje CD ma start a do jakich nie ma to wylacznie moja sprawa. Robilismy kilka porownan w Chillout Studio ktorych efekt byl zaskakujacy - jest o tym napisane wyzej. Podobne zdanie jak ja oprocz Roberta mieli Patryk i Tomek. Jesli zas chodzi o dziecinade to trafiles kula w plot.

Jesli masz ochote zapisac sie na odsluch w S&L zapraszam bo o tym teraz mowimy.

discomaniac71, 7 Maj 2007, 19:15

>Adam definitywnie zakonczylem dyskusje na ten temat. Do jakich klockow moje CD ma start a do jakich

>nie ma to wylacznie moja sprawa.

Możesz co najwyżej zakończyć UDZIAŁ w dyskusji, ale nie dyskusję, bo nie bierzesz w niej udziału sam przecież. Chyba nie jesteś na tyle nieelegancki, żeby starszemu koledze przerywać w pół zdania.

Podobnie z oceną klocków: jak chcesz, aby była to "wyłącznie Twoja sprawa", to ich po prostu nie przynoś na odsłuchy. Po jaką cholerę wozisz graty, jak Cię nie interesuje opinia innych? A jak przynosisz, to licz się z tym, że jednym się spodobają, a innym nie. Zresztą, parę postów wyżej to Ty podjąłeś temat na nowo, tylko po to chyba, żeby Twoje było na wierzchu.

Trochę mnie żenuje tłumaczenie tak elementarnych rzeczy staremu koniowi, ale cóż robić. Mam nadzieję, że skapujesz, o co chodzi - moja pięcioletnia córa chwyta w lot.

zwolennik łagodności

Witamy wszystkich.

Po pierwsze: jesli ktoś ma czas i ochote przyjechac również dzisiaj tj. w środę 08.05.2007, to oczywiscie zapraszam - kontakt telefoniczny w "o mnie" na końcu.

Po drugie: miło byłoby Cię Josef widzieć, wiec jeśli dasz rade np wczesniej czy ciut pozniej - wrota sa otwarte i mam nadzieje ze zagoscisz.

Z bieżących informacji to zdaje sie tyle na chwilę obecną.

Pozdrawiamy

Czy można się dowiedzieć coś więcej o kolumnach, które będą testowane? Swego czasu S&L dedykował im nowy wątek, ale poza zdjęciem nic więcej tam nie dodano?

Jaki metraż ma pokój odsłuchowy i gdzie ma odbyć się owe spotkanie?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.