Skocz do zawartości
IGNORED

KEF Q4 - modyfikacje - kto robił?

kowpat

Rekomendowane odpowiedzi

co prawda nie modyfikowalem ich , ale dla swietego spokoju wymienilem elektrolity w torze wysokotonowym na foliowe. do poprawienia niskich tonow mam naprawde dobry subwoofer........ (na SLS-10 , ob. zamknieta ,"prawdziwy" panel wzmacniacza do sub-ow 200W) ...

a tak w ogole to co Ci nie pasuje w tych "niskich tonach" Q4 ?

co mi brakuje w "niskich"?

mam po prostu wrażenie że nie pasują do reszty - miałem ostatnio możliwość do bezpośredniego porównania ich z Q1 i Q5 i co do góry i średnicy nie mogę się doczepić - bo u mnie Q4-ki biją 1 i 5, ale dołu trochę brakuje - trochę cieplejszy mógłby być!

czemu od razu taka drastyczna ingerencja? gwarancje sie traci, no chyba ze masz juz po gwarancji.

Nie probowales zdzialac czegos interconnectami, kablami glosnikowymi?

ja np. gdy podłącze IC na bazie Lagrange to brakuje mi kick-bassu na Gac2V1 od razu lepiej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.