Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz CD do 250 zł. Proszę o rady

robsonek

Rekomendowane odpowiedzi

A ta yamaha jest najlepsza w tym przedziale cenowym?

O ta chodzi?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To jeszcze mi zostanie troche kasy :)

Ukryta Zawartość

To cos takiego. Najlepsza pewnie nie jest, ale to niezbyt stary model więc powinien trochę pograć bez dodatkowych inwestycji. Poczytaj opinie o innych cedekach i poczekaj aż napiszą coś inni ;]

Prosze o modele warte tej ceny.

Co sądzicie o tym lepszy czy gorszy od tej yamahy?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a może ten

Ukryta Zawartość

Czyta mp3!!

Ukryta Zawartość

jeżeli sprzedawca pójdzie po rozum do głowy i następnym razem wystawi kilkadziesiąt złotych taniej, to polecam ten:

Ukryta Zawartość

ewentualnie możesz zapolować na tego (ale też nie za więcej jak dwieście - dwieścieparę złotych):

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Chętnie polecam tobie całkiem przyzwoity odtwarzacz - Cambridge Audio Track.1 za cenę o wiele mniejszą niz te w ww.na Allegro. Recenzje o tym CD powinieneś znależć w sieci. Jeśli jesteś zainteresowany to polecam ogłoszenie na stronie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) lub pisz bezpośrednio do mnie na meila([email protected])

Ukryta Zawartość

Ale z tego co pamiętam marantz CD53(ciut niższy model od CD63) bardziej w brzmieniu mi się podobał niż yamaha CDX593 (ciut wyższy model niż ten CDX396, tyle że z poprzedniej serii).

Myślę że tu może być podobnie (podejrzewam tylko że większa dysproporcja będzie między CDX396 a CD63 niż w przypadku CDX593 i CD53)

Bierz, ale z głową.

Po pierwsze może ktos z Twoich znajomych ma takiego, wtedy byś sobie go sprawdził jak będzie się sprawować z resztą systemu (może się okazać ze u Ciebie lepiej yamaszka się skomponuje z resztą sprzętu).

Po drugie, nie za prawie trzysta złotych (no może że gościu z tej aukcji pokryłby koszta transportu...).

Ten Marantz jednak miał lepsze opinie niż wymenione modele Yamahy.

Chyba dużo łatwiej Marantza sprzedać, dlatego i ceny wyższe.

Tak czy inaczej, lekkie pogrzebanie w bebechach by się podobno przydało zarówno Marantzowi jak i Yamasze;)

miałem to CD,bez tuningu przynamniej w muzyce jakiej słucham i na moim sprzecie grał moze nie gorzej ale inaczej.Sony na PCM-ach 56 gra duzo dynamiczniej z wykopem,zyciem,przy tym wogóle bez zadnej metalicznoci czy tez ostrosci,za to z bardzo przyjemnymi dla ucha wybrzmieniami blach no i zadziwiajaca rozdzielczoscia(to mnie najbardziej zaskoczyło)marantz bez tuningu grał jak taka rozleniwiona lampa,przyjemnie,ale rozdzielczosc i analitycznosc pasowało by poprawic tuningiem.Wiec co kto lubi.Mi bardziej do gustu przypadł sony.

> robsonek

To ja moze z innej beczki... Osobiscie polecam Ci odtwarzacze Philipsa. Wiem, ze sa one czesto promowane na forum (i poniekad przez to maja wygorowane ceny na allegro;), ale jak do tej pory mialem juz trzy - roznej klasy, poczawszy od tej najnizszej i jeszcze zaden nigdy nie zawiodl. W cenie ktora rozpatrujesz, kupisz np. model CD104, CD204 lub CD304 (opini znajdziesz mnostwo na forum). Glowne atuty do TDA1540 i TDA1541 oraz SAAxxxx.

Zwroc uwage na jeszcze jedna sprawe: glosnosc napedu. Szlag Cie trafi, w jak cicha noc zapodasz sobie dobra muzyke, a tu wsrod dzwiekow bedziesz slyszal cykanie lub swiergot napedu. We wspomnianych Philipsach mozesz zapomniec o tej niedogodnosci, tam transport to CDM1. Acha, i jeszcze jedno. W przyszlosci mozesz go zawsze tuningowac, sa wresz idealne do tej zabawy, ale i bez tego to wysoka klasa. Jesli lubisz jeszcze klasyke...:)

Sam mam 104 i jestem naprawde urzeczony. 8 kilo wagi robi swoje:)

Jednym slowem - jesli moglem wtracic swoje dwa grosze, polecalbym wlasnie powyzsze modele.

A allego? Przypilnuj moze tego:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sam gdzieś mam starego philipsa (zdaje się na CDM4), z nimi niestety jest pewien problem...

Transporty w nich stosowane są długowieczne, ale nie wieczne.

Na dodatek nie kupisz (w normalnej cenie) nowego jak Ci stary odmówi posłuszeństwa - po prostu nie są one ani ich odpowiedniki już produkowane.

Można w zasadzie wtedy kupić jakiegoś taniego dawcę napędu, ale nie każdy ma serce żeby wypatroszyć jednego cedeka w celu uratowania drugiego...

Co do nowszych philipsów/marantzów, to zazwyczaj nawet jak orginalny napęd nie jest produkowany, to i tak zwykle możesz kupić nowego (nieużywanego/magazynowego) za jakieś 40zł - 70zł (warto na zapas nawet kupic jak ma się w danej chwili zbędna gotówkę), inna sprawa że niektóre z CDM12.x i podobne są wymienne ze sobą (np. nieprodukowanego CDM12.1 można zastąpić innym, ponoć jeszcze produkowanym, a bądź co bądź dostępnym).

No to teraz to mi juz namieszaliśćie :)

ja juz byłem przygotowany na maranrtza juz aukcje obserwowałem a tu nagle philipsy :)

Ten z aukcji raczej odpada to troche stary i brzydki :P

Ale poszukam jeszcze inny philipsów

P.S Obecnie mam monitor 19 cali marki Philips i jest zajefajny to może... CD tez philips :)

a może ten philips

Ukryta Zawartość

Tamte sa troche tanie a ja mam wiecej kasy to jakis lepszy model :)

Ukryta Zawartość

Z Philipsami jest taka sprawa, że jeżeli już - to właśnie te najstarsze, około 20-letnie.

Z późniejszymi Philipsami (lata 90-te) miałem troche styczności...i to wg mnie nie jest warte uwagi. Chyba, że któryś z najwyższych modeli - i od razu do tuningu.

> robsonek

Philips, o ktorym mowisz to TDA1549 i naped CDM12. Sam odtwarzacz to raczej nic szczegolnego, w tej cenie bez polowania znajdziesz mnostwo podobnych klockow. A wracajac do proponowanego modelu 204... Mowisz, ze stary i brzydki - polecam Ci ponizsze strony:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - duuuzo ciekawych informacji i zdjec

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - zobacz jak zbudowane sa transporty Philipsa

Zobacz, jak zbudowany jest tego typu odtwarzacz. Przykladowo, o samym odlewianym z aluminium chasis zapomnij przy klockach ponizej 5 tys. Jesli jest zadbany, to posluzy Ci jeszcze kolejne pare lat. W miedzyczasie wymienisz (np. u Grega) tylko wszystkie elektrolity. Plastikowy CDM4 defacto po latach potrafi wypasc, jak wspomina kol. Lt_Bri, ale to glownie za sprawa silniczka, ktory bezposrednio kreci plyta (stad tez czeste szumy napedu). W (1,2,3)04 masz bezszczotkowy CDM1, to zupelnie inna bajka, naped stworzony przez fizyka i z pelna premedytacja jestem gotow stwierdzic, ze jednak jest wieczny!:):)

Nie namawiam Cie, ale szczerze polecam. Sam lubie tego typu klocki, na owczesne lata byl to prawdziwy hi-end i czesto dobrze stuningowane moga smialo konkurowac z kolegami za 4-5 tys. One maja dusze, zyja dzwiekiem i mimo swoich kilku lat (co zreszta w niczym im nie ujmuje) potrafia pokazac bardzo wiele.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.