Skocz do zawartości
IGNORED

wlodek pawlik trio anhelli

majo

Rekomendowane odpowiedzi

>Karbido, co w takim razie robisz jeszcze w tym uroczym mieście ?

Łatwiej powiedzieć czego nie robię - nie chodzę na dobre koncerty zbyt często, co nie znaczy że jak już na jakiś koncert pójdę to przyjmę go bezkrytycznie.

Płytę Anhelli jeszcze raz polecam ;-)

There are only two kinds of music - good and bad.

- Duke Ellington -

No właśnie powodów do narzekań brak:):)

W tym mieście jest zatrzęsienie pubów. W wielu jest grana muzyczka. Np. w "Fabryce" często goszczą niezłe kapele, w czwartki muzyczny wieczór szantowy w "Ryczących czterdziestkach"-pub żeglarski itd. Zawsze jest swojsko i fajnie. ...a jak ma sie uszy przyzwyczajone do tanich japońskich "audiofilskich" odtwarzaczy cd., to i trudno słuchać muzyki na żywo:):)

Pozdr. mieszkańców grodu nad Białą:) ..jedynego miasta na ziemi, gdzie spacerkiem z centrum można wyjść do lasu- słowa Prezydenta Kaczorowskiego (który jest Białostocczaninem)

Będziemy się przekonywać czy Białystok jest czy nie jest muzyczną dziurą? Pod względem muzyki jaką lubię słychać (na tanim japońskim odtwarzaczu) to jest zdecydowanym zadupiem - kiedyś działo się więcej.

Temat zbacza za bardzo więc EOT z mojej strony.

There are only two kinds of music - good and bad.

- Duke Ellington -

• 2 tygodnie później...

Ta płyta nie powinna ujrzeć światła dziennego w takiej postaci w jakiej ujrzała. Dobrym odniesieniem jest nagranie "Trio" Simple Acoustic Trio z ECM. Przy czym oni nie wydją gniotów na pozłacanej warstwie

jeszcze raz, nie umiem wklejać linków

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Luc, nie poniecaj się. Nawet jeżeli płyta słaba, to nie powinieneś tak...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Racja. Gównianej muzyki można słuchać gównianie nagranej, ale piękna muzyka źle nagrana, jest jak wykwintne danie podane z brudnego talerza -nigdy nie smakuje. Brawa dla promotorów i wydawców płyty Pawlika!!

Luc----"Dobrym odniesieniem jest nagranie "Trio" Simple Acoustic Trio z ECM. Przy czym oni nie wydją gniotów na pozłacanej warstwie"

Za to wydają dużo "gniotów" na niepozłacanej warstwie.

:-)

A piszą tak:

"Osiągamy doskonałość brzmienia, dbając o każdy detal. Oferujemy wyłącznie ekskluzywne albumy o wyjątkowej, audiofilskiej jakości dźwięku."

Ukryta Zawartość

Dziwne, to zdjecie widziałem gdzieś, w "rozszerzonej wersji". To 5line wydało Możdżera i ma złotą płytę?

Czy Arms jeszcze istnieje, ktoś wie?

Ukryta Zawartość

Słucham utworu Ellenai- MP3 z tej płyty jest na stronie 5line. Jestem zauroczony. Jeśli cała płyta jest w podobnych klimatach, to pędzę do sklepu, ale.. Na razie jest do nabycia tylko w Empik- nawet nie ma jej w Merlinie - skandal. Widział ją ktoś z szanownych forumowiczów w media szajsie, bo tam mam akurat najbliżej?

A ja płyty słuchałem już trzy razy i nie mam do niej wielkiego przekonania, również muzycznie. Mój znajomy na takie granie mówi "smęcenie" (w pozytywnym znaczeniu - miłe, wolne i nie dzieje się zbyt wiele). A jakość nagrania bardzo przeciętna.

Cholera, za dużo sobie obiecywałem po Ellenai.To chyba jedyny wart uwagi utwór na płycie. Reszta przeciętna, płyta jakby mało spójna- słychać że tytułowy utwór włodek skomponował wieki temu. Dobre rzemiosło i tyle. Na żywo z pewnością może się podobać. Od strony realizacyjnej -"polska Norma".

• 4 miesiące później...
  • 10 miesięcy później...

Właśnie się napawam (po raz który?...) płytką i wpadło mi do głowy, żeby poszperać na forum...

No i?

a) Muzycznie płytka - jak na moje gusta - całkiem dobra. Oczywiście reklamowane Ellenai to taka smoothjazzowa pościelówa, jedyna na płycie (pościelówa), ale rzeczywiście do posłuchania "na lajtowo". Drugi biegun to iście hardcorowy Transylvanian Dance - odjazdowy melodycznie i rytmicznie kawałek. Potrafi nakręcić i wygenerować adrenalinę. Do auta niebezpieczny. Dla mnie "the best" ;)

b) Akustycznie taaaaka sobie - raczej do słuchania na kolumnach niż na słuchawkach. Mam wrażenie jakoby powstawała metodą naima, czyli "na hurrra" z jednej pary mikrofonów strereo bez znęcania sie nad miksowaniem ścieżek w studio - czy to stąd ta etykietka "audiofilska"? Idea ortodoksyjnie-audiofilsko-poprawna. Ale ciut nie takie efekty... Czy ktoś ma jakieś wieści o tym jak faktycznie była rejestrowana i "masterowana"?

c) Co to jest "5line"? Czyżby klapa komercyjna?!!!!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 lata później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.