Skocz do zawartości
IGNORED

NAD C352+NAD C542+Paradigm Studio 20v3

Wodzas

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem jak graja Paradigm Studio. Ale mam tez NAD 352 i podlaczalem do niego Paradigm Monitor 5 (ten stary podlogowy). Gralo koszmarnie. Przytlumione brzmienie. To juz lepiej graly moje stare Tonsile. Nie wiem czy po prostu Nad sie gryzie z Paradigmem. Byc moze Studio zagraja lepiej, posluchaj.

Myślę że głośniki jak najbardziej, natomiast miałbym wątpliwości co do wzmaka... NAD to żadna rewelacja i może być problem z basem w Twoim małym pokoju (tzn może być bardzo jak to mówią angole boomy :) ). Jak możesz to posłuchaj zestawu u siebie w domu przed kupnem! Co do kabli to może Gotham? Jak się z całością osłuchasz i coś będzie nie tak w brzmieniu to będziesz to mógł modyfikować audiofilskimi kablami ;-)

Nie traktuje powaznie ludzi "slyszacych" brzmienie kabli USB...

>> Wodzas

Jakiś czas temu słuchałem troszkę innego zestawienia - NAD 372 + CD 542 + Studio 20v3

Wymienione paradigmy kupiłem, mam i jestem zadowolony - NAD-a nie kupiłem - nie dlatego że jest zły tylko połączenie ze studio 20v3 w moich 17 m2 było kiepskie.

Jeszcze jakiś czas temu myślałem o ich sprzedaży ale ostatecznie się rozmyśliłem. Nie znalazłem w interesującym mnie przedziale cenowym nic co by wyraźnie je przewyższało (oczywiście w moim własnym subiektywnym odczuciu).

Studio 20v3 to kolumny bardzo energetyczne, dynamiczne, posiadające potężny (jak na monitory) bas. Nad 372 tylko go jeszcze dodawał powodując nieznośne dudnienie i utratę kontroli i spójności tego pasma. Dodatkowo zauważyłem pewną "suchość" brzmienia w całym zakresie. Ja wolę dźwięk bardziej nasycony, dragający.

Studio 20v3 do takiej muzyki jak mówisz nadają się świetnie. taką oto mam opinie o zestawieniu NAD + Paradigm Studio 20v3 - pamiętaj jednak, że zestaw z twojego pytania różni się co do wzmacniacza.

Co do kabli - jestem sceptykiem (ale nie skrajnym - to znaczy myślę, że na sznurku od bielizny grać nie będzie) - powinny być przyzwoite - to wszystko. Ja mam KLOTZ TWINAX HF 2 x 4mm^2.

Przez jakiś czas Studio grały u mnie z TEAC 500 (CD i AMP) - nie było żle ale basu w tych głośnikach ten wzmacniacz też nie potrafił opanować. Teraz już gra u mnie zupełnie inny wzmacniacz który w duecie ze Studio 20v3 sprawdza się doskonale.

I na koniec - pamiętaj, że sam musisz posłuchać tego co zamierzasz kupić!!! Odbiór muzyki jest NAPRAWDĘ bardzo subiektywny.

pozdrawiam,

peperoni.

A czy porownywal ktos moze NAD C352 z NAD C372? To zupelnie inna klasa cenowa (a co za tym idzie, prawdopodobnie rowniez cenowa).

Planowalem do niedawna zakup zamiast NAD C352 i NAD C542, Harman Kardona HD 970 i HK 970, lecz po duzej ilosci negatywnych opinii na ich temat, postanowilem wybrac te NAD'y (maja bardzo dobre opinie w testach "Hi-Fi i muzyka" oraz "Audio", wiec bede musial rzeczywiscie ich posluchac).

No wlasnie: odsluch.

Czy zna ktos z Was moze sklep w Krakowie, w ktorym zciagnietoby do sklepu taki zestaw do odsluchu i dano znizke przy zestawie?

Witam

Mam C370 i powiem wam, że nie ma on nic wspólnego ze swoimi mniejszymi i tańszymi braćmi ze stajni NAD. Miałem poprzednio C320 i wszystkiego tam było mało + w bonusie czasami dostawałem żyletkami po uszach. Oj krew się lała... Polecam wszystkim sprawdzić mocne NADy (370 i 372) bo są to wzmaki grające bardzo subtelnie ...kiedy trzeba!

Potrafią także przypie.....ć

...też kiedy trzeba.

pozdro

• 1 rok później...

Wtrące od siebie kilka słów. NAD C372+NAD C542+Paradigm Studio 20v3 to zestaw który posiadam od kilku miesięcy.Pomieszczenie odsłuchowe to 16 m.kw. Dodam, że sprzęt ten zakupiłem jako nowy po długich poszukiwaniach i odsłuchach różnych zestawów,więc na pewno nie był to zakup pochopny.Z każdego elementu oddzielnie i wszystkich razem jestem bardzo zadowolony.Słucham głównie lekkiego jazzu i rocka.

Uwagi co do tego,że przed zakupem trzeba posłuchac już padły,więc nie będę się powtarzał. Ogólnie- zestawienie jak w tytule wątku- serdecznie polecam.

Pozdrawiam

To może i ja coś wtrące od siebie. Mam Studio 20 od ponad roku i jak do tej pory nigdy jeszcze nie żałowałem tego zakupu. Co do elektroniki to warto troche poszukać. Jak narazie znalazłem idealny wzmacniacz, a mianowicje Exposure 2010s. Jako źródło mam teraz CA 640cV2, ale chodzi mi po głowie wymiana go na coś lepszego. Niestety kambodża pomimo tego że ma świetną góre dobrą średnice, wspaniałą stereofonie to niestety do muzyki, której słucham w większość gra troche za lekko na dole.

Jeśli chodzi o NADa to bym się zastanowił (ja nie wybrałem). Niestety nie wykorzystasz na nim możliwości tych kolumn. Mi się nie podobał we wzmacniaczu rozłażący się bas(352 i 372) i nie było jednocześnie w brzmieniu niczego co by mi tę skaze rekompensowało. CD NADa odebrałem jako bardzo zachowawcze tzn. nie było nic co by w nim zachwycało, ale też nie było niczego co by raziło.

Radze dobrze poszukać towarzystwa do Paradigmów, a napewno sie odwdzięczą Nie ma się co spieszyć. Lepiej kupić najpierw dobry wzmacniacz i za jakiś czas dobre źródło. Poza tym takie rozwiązanie ma też dodatkową zalete. Przez ten czas poznasz swój sprzęt i będziesz wiedział czego oczekujesz od kompaktu.

No cóż więcej mogę powiedzieć słuchać, słuchać, słuchać, słuchać, a uszy się poprowadzą właściwą drogą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.