Skocz do zawartości
IGNORED

Wieża do 1000zł

Georgio_17

Rekomendowane odpowiedzi

pracuje w branży

sony odradzam

philips bedzie najlepszym wyborem. model 35 - 799zł lub 37- 999zł wg. mnie ta tańsza gra lepiej

nic innego wg. mnie nie wchodzi w gre.

oczywiscie lepiej zrobic tak jak proponuja koledzy czyli zakup osobno starszych klocków ale jak kto chce

pozdrawiam i życze aby sie wiele razy nie zepsuła przez te 2 lata gwarancji a na pewno bedzie lepiej niz sony.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) to wyglada interesujaco

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

BRODA podał linki do miłych niedrogich klocków sony'ego. Do tego np. poleciłbym Tannoy M2 i będzie 'mniut malina'. Choć ten wzmak sony to jeszcze troszkę podskoczy - 4 dni do końca, wilelu licytujących - ale wyżej niż 350 to chyba nie zajedzie?!

Ok. Widzę że nie wyjdzie z tą wieżą :)

OK. To mam prośbe do was. Złużcie mi komplecik z amplitunerem (cd i Fm), oraz jakies kolumienki, ale ja was prosze nówki!!! Głównie słucham trance pop, ale zależy mi również na jakości i oczywiście fajnym basie.

Te kolumienki na allegro to by chyba trzeba było pokrowcem przykryć :)

Pozdro!

Pierwsza podstawa na pewno nie mam waszych rad w dupie jeżeli zdecydowałem się na osobny zestaw z wzmacniaczem, a po drugie ciężko zapracowałem na te pieniądze i nie chcę wydawać pieniędzy na używany sprzęt...

No ok może przesadziłem, ale skąd mam wiedzieć ile kosztuje sprzęt nowy jak ja się tym kompletnie nie zajmuje i te firmy nic mi nie mówią...

Jeżeli się nie da to spoko tylko kto kogo ma w d... - ja który oczekuję odpowiedzi w temcie w którym jestem lamerem, czy koleś (to do Ciebie BRODA), który życzy mi Booomboxa...

--> Georgio_17, 21 Sty 2006, 20:10

Jesli kupisz mini wieże to zamkniesz sobie drogę do rozbudowy. Kupioną za tysiąc sprzedasz moze za 150zł. Natomiast klocki które maja po 10 lat nie stracą prawie nic na wartości jak bedą miały lat 13. Za rok znów zapracujesz tysiąc i kupisz sobie coś do kompletu.

Zapomnij tez ze za tyle kupisz cos co naglosni duzą sale. Musisz sie zdecydowac czy kupujesz dla siebie i dobrego dzwieku, czy ku uciesze kumpli ktorym bedziesz naglasnial impreze.

Klocków sie nie oglada, klockow sie slucha. Sam ostatnio wydalem pieniadze zarobione w wakacje. Kupilem nowe rzeczy i.... bede powoli wymienial na uzywane. Sa tansze i lepsze, a ze maja kilka rysek to juz mniej istotne.

A za tysiac mozna do sluchania zlozyc sensowny sprzet

Tanoy M1 - kilka dni temu wkleilem link do aukcji za 300zł kup teraz w idealnym stanie.

CD - Starszy model Philipsa - 150zł i juz jest wypasiony model

Tuner - radio i tak jest skompresowane. Za 150 mozesz kupic z RDS gorzej grajacy lub dobrz grajacy bez bajerów.

Na wzmacniacz zostaje 400zł. Mozna upolowac naprawde cos niezlego, tyle ze na wzmakach sie nie znam.

Tanoy M1 za rok czy dwa tez sprzedasz za 400zł wiec nie stracisz. To idealna inwestycja na kolumny przejsciowe.

Te kolumny to legenda jesli chodzi o te kategorie cenowe.

Georgio_17 - Jeśli dobre rady starszych masz głęboko w ........ , to posłuchaj młodego 4kowal , on dobrze Ci radzi !!

I na przyszłość , czytaj , czytaj i czytaj to forum , potem wklejaj nowe wątki !

Pofatygowalem sie na dzial ogloszen wieże w allegro.pl.

Masz nawet spory wybór. Jak chcesz nowy sprzet to ja Ci nie pomoge bo dla mnie to bezsensowny zakup bedzie.

A teraz kilka przykładów z działu wieże - tam naprawde za tysiaka cały komplet moza kupic o niebo lepszy niz mini wieża. jak cos jest dzielone to mozna wymieniac po kolei segmenty. A teraz do rzeczy.

900 zł całe kino domowe. Wzmak, cd, deck i 5 głosnikow + subwoofer. Tunera nie ma na liscie ale moze zapomnial dopisac.

Ukryta Zawartość

Technics + kolumny polaris za 1300

Ukryta Zawartość

Sony. Na obrazku jest wzmacniacz, tuner i CD - 400zł

Ukryta Zawartość

Zestawy grundig po 750 i 700 zł - wydaje sie dosc drogo na tle reszty

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Skladak z Kenwood i technics

Ukryta Zawartość

Pioneer + tonsil soundfinder za tysiaka

Ukryta Zawartość

i pewnie jeszcze kilka sie znajdzie.

Niektóre sa na zdjęciach w idealnym stanie. Jesli ktos chce do tego porównywac taki festyn:

Ukryta Zawartość

to współczuje gustu. Ja bym czegos takiego nie postawil w garazu. Poza tym wiekszosc pobieranej mocy w takiej wiezy to chyba swiatelka , diody i inne bajery pochłaniaja.

Nie wiem jak gra kazdy z tych zestawow, ale jestem na 100% pewny ze zagra 3x lepiej niz ten srebrny badziew (miniwieza). Jak masz male pomieszcenie to pomysl nad Yamacha Piano Craft. Moze znajdziesz uzywana do 1000zł.

Ja jednak nie widze zadnej innej mozliwosci zeby dobrze wydac 1000zł.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.