Skocz do zawartości
IGNORED

Denon + B&W - co sądzicie??

ulan

Rekomendowane odpowiedzi

co uważacie o zestawieniu kolumn B&W serii 600 (602s3 przód, 601s3 tył, lrc60 - asw600) z takim zestawem Denono: amp avr 3806 + dvd 2910???

cięzko to odsłuchać w sklepie, bo albo mają B&W albo Denona (różni dystrybutorzy i pewnie stąd ten kłopot).

Słyszał ktos takie zestawienie???

https://www.audiostereo.pl/topic/23976-denon-bw-co-s%C4%85dzicie/
Gość Przemski

(Konto usunięte)

Myślę, że jak najbardziej. Osobiście słuchałem kolumn B&W model 602S3 i byłem pod na prawdę dużym wrażeniem po przesłuchaniu ulubionych płyt, szczególnie jeśli chodzi o rock, nie będe opisywał wrażeń bo to nie miejsce na to, a i czasu od odsłuchu trochę minęło, ale połączenie wyższych modeli ampli tej marki z kolumnami serii 600 jak najbardziej uznaję.

Mam Denona 3802 i B&W 604S3 + LCR 600 i w planach 602S3 na boki i tyły (to już pewnie z dodatkową końcówką). Jak dla mnie rewelacja a przed zakupem odsłuchałem pewnie dwadzieścia parę modeli kolumn w różnych zestawieniach. Ale zależy co kto lubi. Przede wszystkim dźwięk nie jest zamulony, zza grobu (tak jak np. 600 z Marantzem lub Kef "Q" z Denonem - a niektórym to pasuje) - jest tu i teraz - przed tobą z dynamiką, kopem bardzo szczegółową, genialną górą. Mówię oczywiście o stereo bo to jest chyba najważniejsze, ale w kinie jest również bardzo dobrze. 602S3 co prawda nie słuchałem w stereo tylko jako tyłów ale myślę że poza mniejszym basem i ciut gorszą średnicą (obciążenie kevlarowca także niskimi tonami) będzie również bardzo dobrze.

Też mam Denona 3802 i powiem że do niego B&W pasują jak ulał, po prostu rewelacja i to co pisał kret jest bardzo prawdziwe...natomiast H/K najlepiej zagra z JBL...sprawdzone na 100%. Mam w domu JBL E90 i one z Denonem grają tylko dobrze, natomiast z H/K cudownie...zestawienie H/K z B&W będzie pewnie odbiciem sytuacji, ale nie słuchałem natomiast do B&W Denon jest najlepszym rozwiązaniem...Nie polecam Yamahy która kompletnie nie zgrywa się z B&W a wręcz męczy uszy i doprowadza do zdenerwowania:(

Podobno H/K z kolumnami innych koncernów gra mułowato ale najlepiej posłuchać samemu:)

• 3 tygodnie później...

W najbliższym czasie planuję wymianę kolumn na B&W 604s3. Obecnie pogrywam na Altus 300 i zastanawiam się czy Denon 3806 pociągnie B&W, bo zauważyłem że amplituner ma dużo mniejszą moc (podają 160W na kanał) od np. wzmacniacza SONY TA-FB940R, którego niedawno sprzedałem. Wzmak 1/3 mocy i kolumny grały na granicy przesterowania, amplituner ma skalę od -80 do + 14 db i zdecydowanie mogę zejść do 0 db żeby też grały na granicy przesterowania. Zauważyłem też że kolumny grają głośniej niż na wzmacniaczu. Dziwne.

Odbiegająć od tematu wiem, że B&W nie można porównywać z Altusami, ale planuję przesiąść się właśnie z nich i dlatego mam pytanie o bas w bowersach. Czy będzie bardziej obszerny, rozciągnięty i miękki , czy twardy i analityczny.

Jakie macie wrażenia odsłuchowe z bowersów.

Witam !!!!!!!!!

Jeżeli jeszcze nie kupiłeś to posłuchaj Unisound . Ja mam Denona DVD 2800 MK2 i AVR 2802 . Miałem sesję odsłuchową także z B&W ( 60? ) i nie tylko i powiem szczerze że Unisound-y zagrały super . Oprócz tego wyglądają tak samo jak grają . B&W zagrały jakoś tak sucho ( sterylnie ) bez głębi i przejrzystość powietrza . Naprawdę byłem zauroczony no i kupiłem cały zestaw KD ( 5 szt ) . Mam salon 27m2 i basu jest tyle i takiej jakości że nie potrzebuję sub-a .

Pozdrawiam

Kajo

• 2 tygodnie później...

R99

>kret - Napisałeś że ma masz 604s3 i Denona, czy mógłbyś odpowiedzieć na moje poprzednie pytania?<

odpowiadam więc :) - bas w Bowersach podobnie jak wszystko jest ANALITYCZNY, raczej twardy, dobrze kontrolowany - nie rozłazi sie i nie "buczy" - napewno nie "miękki"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.