Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz i kable do Paradigm Monitor

Lucas_

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, w koncu udalo mi sie zakupic Paradigm Monitor 3v2. Podstawki tez sa,teraz pora na wzmacniacz i kable. I tutaj pojawia sie sporo pytan. Otoz,mam cd marantza cd-46,czytalem na forum ze jest dobry do tuningu,lecz nie wiem czy jest sens to robic,nie wiem jakie sa koszta i czy moglibyscie kogos polecic,jezeli cena tuningu ma sie rownac lub byc bliska zakupu innego w miare dobrego cd,to wolalbym z uplywem czasu kupic cos innego.

Teraz co ze wzmacniaczem i kablami,na ten cel chce przeznaczyc cos w granicach 700 zl. Niestety zostaje allegro lub moge pochodzic po komisach w 3miescie. Myslalem o czyms z marantza lub rotela. Co do kabli to nie mam zielonego pojecia jakie by do czego pasowaly. CO do chinczy,nie wiem czy w takiej klasie sprzetu jest sens kupowac drogie kable,mam cos takiego:http://allegro.pl/show_item.php?item=82958485 nie wiem czy wymieniac na inne czy zostawic. Aha jeszcze na koniec jedno pytanie,mam karte sb z wyjsciem optycznym,czy jest sens sluchac muzyke z kompa przez to wyjscie?

https://www.audiostereo.pl/topic/24011-wzmacniacz-i-kable-do-paradigm-monitor/
  • 2 tygodnie później...

Odnawiam temat, gdyz zakupilem wzmacniacz. Wybor padl na rotel 840bx3. Teraz zastanawiam sie nad kablami i cd, otoz mam tego marantza cd-46. Ale mysle nad wymiana,tak w granicach 300-500 zl. Myslalem o:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

czy moze pokusic sie lepiej o cos takiego:

Ukryta Zawartość

No i sprawa kabli,myslalem o interkonetkach tego typu:

Ukryta Zawartość

Natomiast dalej nie wiem co z kablami do glosnikow.Jezeli macie jakies inne propozycje co do cd chetnie wyslucham

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dziekuje bardzo za liczne odpowiedzi,widze ze na forum kroluje temat znaleziska ebay i allegro itp,jak tak dalej pojdzie bede dalej sobie odpisywac :( Czy ktos moze napisac mi jak wyglada sprawa podlaczenia gramofonu w tym rotelu i czy w ogole jest sens zakupywac do ww zestawu?Czy moze te pytanie jak i wczesniejsze powinny byc w innym dziale? A moze juz nikomu sie nie chce odpisywac na inne posty,niz te w ktorych bierze udzial elita (Mcgyver itd)?

Skoro zostałem wywołany, to się wpiszę, choć nie zrobiłem tego wcześniej. dlaczego? Proste. Bo nie mam nic do powiedzenia w tym temacie. Moja opinia na temat serii Monitor Paradigma jest na forum znana, z kolei wzmacniacza Rotel RA840BX nie znam. To tyle. Nie zaśmiecam więcej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.