Skocz do zawartości
IGNORED

Tunery SONY serii ES

jodel

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem 707ES na Allegro. Stan bdb za 530 zł. Wczesniej miałem 530ES. To zupełnie inna bajka i inne tunery (oczywiście 5-tka była gorsza). Polecam 707ES za jakość wykonania i przede "gładką, ciepłą, spójną" barwę dźwięku. To że tuner nie ma RDS? I tak wygaszam display!

• 1 miesiąc później...

Dałem w ogłoszeniach tu tylko nadmienię bo tu ludziska częściej zaglądają - poszukuje tunerka Sony ST 707 lub 770 ES w drewnie najlepiej szmański kolor. Chętnych do sprzedania proszę na priv.

>jaro4444

Niestety nie jest latwo kupic ten tuner w PL. Tez dalem tu ogloszenie, szukalem na allegro i po róznych komisach. Kiedys był w komisie na Wilczej w Wawie za 1400 zł. Jesli zalezy Ci na w miare szybkim zakupie to pozostaje ebay.de. Ale o tym pewnie wiesz. Ja kilka dni temu kupilem S707 na ebayu i teraz czekam na dostawę. Ale coś za długo to trwa.

Sony CDP-557ESD -> Inakustik Monitor Lemnos ->; Sony HAP-Z1ES -> Inakustik Excellence -> Sony TA-E80ES -> Inakustik Excellence -> Sony TA-N55ES/N80ES (bi-amp) -> Kimber Kable 8TC -> Jbl TL260.

Sławek-r - nie był a jest dalej. Ale Pan Lazur woli go chodować na półce zamiast sprzedać więc dziś kupiłem 28. tuner wszechczasów w klasyfikacji fmtunerinfo czyli Kenwooda KT 3300 D i jestem jak na razie super zadowolony.

Witam!! Mam mozliwosc kupna modelu 770 ES jaka jest roznica pomiedzy 707ES a 770ES bo wyglądaja identycznie przeczytalem gdzies na anglojezycznej stronie ze roznica polega na tym ze jeden ma gniazda "control s" do podlaczenia ze wzmacniacniaczem zeby byla mozliwosc sterowania pilotem a drugi tych gniazd nie ma...

CZY TO PRAWDA??

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

gosc chce 750zl za tuner 770ES pisalem do niego, jakby ktos chcial kupic ze wzmacniaczem to tuner za 500zl sprzeda

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A u mnie po Denonach, Yamahah, Pioneerach przyszła pora na Sony ST-S590 ES i to jest to :)

Wedlug mnie do 450zł nie da się kupic lepszego tunera :)

Oczywiście chyle czoła przed 700-tką i 707-ką serii ES :)

>Noru

również posiadam na składzie 590-tkę, bardzo dobry tuner, bardzo czuły, do tego wyglądem przypomina właśnie 707

nie wiem czego czepiają się RDS-a, może cosik tam może pogarsza dźwięk, a jest moim zdaniem przydatny

dla mnie radio to przedewszystkim źródło informacji ogólnych (prawie w ogóle nie oglądam tv)

no i muzyka, ale to też w formie źródła informacji do poszukiwania nowych zakupów (płyt).

no i lista niedźwiedzia ;-))

...ale kurcze jeszcze raz kupiłem Denona TU-660 zeby porównac je na nowych monitorkach :)

Bo na JMlab'ach lepiej grało Sony....we wtorek będę miał Denona w domku to zrobie godzinny odsłuch i zobaczymy bo nie daje mi spokoju brzmienie tego Denona - ma cos w sobie skubany :)

przyjechal juz do mnie ST-S707ES. co za maszyna... :). poszukuję do niego instrukcji. jak ktos ma ją w formie jakiegoś pliku albo wie skąd zassać to jestem zainteresowany. generalnie interesują mnie dwie informacje: 1. jak zaprogramowac go do timera - opis z instrukcji od ST-S5ES nie sprawdza się; 2. o co chodzi z led od "pure circuit" - gasnie i po chwili się zapala gdy z pilota steruję cd lub wzm

Sony CDP-557ESD -> Inakustik Monitor Lemnos ->; Sony HAP-Z1ES -> Inakustik Excellence -> Sony TA-E80ES -> Inakustik Excellence -> Sony TA-N55ES/N80ES (bi-amp) -> Kimber Kable 8TC -> Jbl TL260.

No i Tu-660 idzie do sprzedania bo upolowałem tunerek NAD'a i negocjuje cene, jak mi sie uda to bedzie pierwsza opinia i tunerku NAD :)

Kupuje go z ciekawosci bo nigdy nie słyszałem ani jednego tunera NAD'a.

Jest jeszcze jakiś tunerek Arcam'a ale strasznie tandetnie wyglada - słyszał ktos kiedyś jakies tunery Arcama ?

>Noru

"jak mi sie uda to bedzie pierwsza opinia o tunerku NAD :)"

No, pierwsza to nie będzie, bo jedna już jest - o takim jak mój 4080. Pod którą moge się tylko podpisać. Sam jestem ciekaw, co potrafią nowsze kontrukcje.

zwolennik łagodności

• 4 miesiące później...

przyglądałem się swojej 590-tce i jakoś nie mogę dojrzeć czy ma podczerwień

gdzieś czytałem że ma (mogę się mylić)

ja i tak słucham tylko trójki - to i pilot nie jest mi potrzebny ;))

Posiadałem przez parę lat 590ES, chyba mam jeszcze serwisówkę do niego. Ten model nie posiada odbiornika podczerwieni. Jest możliwość zmiany zaprogramowanych stacji pilotem wzmacniacza. Potrzebny jest specjalny kabelek podłączany do gniazd CONTROL S w tunerze i wzmacniaczu. Wzmacniacze Sony z lat 90 posiadały takie.

Mialem kiedys jakis niski model tynera siny i faktycznie mozna nim bylo sterowac jak bl polaczony ze wzmacniaczem odpowiednim kabelkiem. Natomiast model obecny ktory mam dziala juz samodzielnie na pilota.

pozdrawiam kaszanka7

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

>Zaczynam sie zastanawiac nad powrotem do tunerów Yamahy bo dźwiek 670-tki mi sie podobal a mam

>okazje kupi TX-930 który podobno jest lepszy od tamtego.

Miałem kiedyś sonkę st 505 es i grała ok. Ostatnio nabyłem denona st s-10 i kasuje soniaka.Dzwięk jest super,głęboki basik góra nie męczy ucha jest super:)(choć 2xdrożej:)

• 3 miesiące później...

Czy jest sens wymiany fabrycznego cienkiego kabelka zasilającego przy moim ST-S590ES na solidną sieciówkę?

Z montażem gniazda IEC nie mam problemu, tylko czy faktycznie coś zyskam, a może tylko pogorsze?

Jodel- podejrzewam że napewno będzie lepiej. Kiedyś w cdku wymieniłem i było lepiej, potem w preampie bardzo zacnej firmy, to więc i w tunerku też:) Tym bardziej, że jedna z Twych "niezłych" sieciówek jest u mnie w domu :) a którą zamierzam Ci "oddać" jak tylko będzie u mnie nasz współny kolega.

Pozdr.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.