Skocz do zawartości
IGNORED

Okablowanie do VA Mozart + GainClone

maciek1

Rekomendowane odpowiedzi

Wybaczcie proszę... Wyszukiwarke juz zameczyłem na amen:) Sporo pocztałem Waszych doświadczeń - dzieki! Jestem po odsłuchach Albedo Flat One - interconect. Po kilku dniach, po wstepnym rozczarowaniu zabrzmiał pięknie. Gdybym pewnie jeszcze wymienił glośnikowe (teraz AQ 4+) byłoby czego słuchać. Niebawem zamówię Sonus Oliva IC. Potem pewno Argentum i czy kiedykolwiek skonczę poszukiwania? Pozostanie jeszcze głośnikowy... Źróło to fantastycznie brzmiący Sony X33ES z przetwornikiem A. Stelmacha - on oraz kolumny na pewno zabawiaą u mnie na stałe:) GainClon tez nie uciekł sroce spod ogona - brzmi bardzo dobrze, z obfitym dołem, spokojną, wyraźna górą (oczywiście nie "zarzucam mu mistrzostwa świata ale za tę cenę to w ogóle szok!!!). Wielu wypowiadajacych się o VA Mozart narzekało na ograniczenia basu... Hmmm, to może ja mam jakąś wersję techno?:)))) BAsisko jest potężne i bardzo barwne. Jak trzeba mruknie a jak trzeba uderzyc to uderzy twardo - bez zarzutu! Meczy mnie jednak "stare" okablowanie. NA pewno da sie z tego zestawu sporo wyciągnąć - już samo wpięcie Albedo pokazało mozliwości. Bylibyscie łaskawi rzucić jakies propozycje? Powiedzmy za IC, moze byc z drugiej reki tak do 700złotych. NA głośnik powiedzmy z 300zł/metr. Ale jeśli da się taniej cos sensownego, to się nie obraże wcale:) Pozdrawiam serdecznie! MAciek

https://www.audiostereo.pl/topic/24082-okablowanie-do-va-mozart-gainclone/

Zydelek>> Dzieki, namierzę zorro, chociaż jak pamiętam go z filmu, to nie bedzie łatwe:))) A tak poważniej, nie miałeś okazji posłuchać GC w zestawienu z SO? Niebawem posłucham to podziele się wrażeniami:) Miłego dnia! M.

• 2 lata później...

Odświeżam watek w ramach remanentu. Skończyło sie u mnie na AQBedrock - głośnikowe. Nawet z takim słabym Clonem całkiem smaczne brzmienie. Jednak oczywiście jeszcze to nie to, dlatego zakładam watek o wzmaciaczu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.