Skocz do zawartości
IGNORED

KAIM : ABOX vs ALEPH

zdezintegrowany_3PO

Rekomendowane odpowiedzi

a tu jeszcze Gainclone, dość ciekawym i kontrowersyjnym design'em + pre Boda (to ta czarna skrzyneczka)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

jodel --- > cały film na tej swojej cyfrówce wypstrykałeś a tylko kilka fotek wrzuciłeś ;)

... wrzuć jeszcze przynajmniej tą fotkę z plątaniną kabli w gniazdach Twojego ABOXA ;) ... to był niezły widok hahah

zdezintegorwany_3PO

He he he ... no tak, co tam się z tyłu działo???

to jeszcze fotka jak był względny ład ;-))

bo później przy częstym przełączaniu, sapr z bodem nie wiedzieli co z czym jest podłączone.

>zdezintegrowany_3PO

robiłem po kilka fotek tego samego, żeby można było wybrać najlepsze, to i się wydawało, że robiłem dużo ujęć.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gainclone troszeczke pograł, ale skoro i inni się nie odzywali na ten temat, ja też to przemilcze.

Myślę, że po następnych odsłuchach bardziej miarodajnych, koledzy klubowicze powiedzą coś więcej.

Jodel- szkoda, że nie było nam dane sie dziś (wczoraj) spotkać. Jeden z lepiej grających G.C. pozostawiliśmy u Andrea29. Osobiście miałem przyjemność odsłuchu dwóch G.C- złozonych przez arcymistrza Zorro. W obu przypadkach jest to majstersztic. Zachęcam więc do odsłuchu.

>Zydelek

również żałuje, że się nie spotkaliśmy

z odsłuchu frankowego GC skorzystam, bo na razie dużo kontrowersji jest wokół tego wzmaka tu na forum

dołączam powiększoną fotkę GC

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jodel

Bardzo żałuję ,że nie ma zdjęć pokoju Bodzia.

Gdybym nie posłuchał nie uwierzyłbym,że to może zagrać.Komedia !

Nie wiem jak on to robi,przy tym ustawieniu i przy tych głośnikach.

:-))

jodel

Sam głośnik to tylko połowa Bodziowych grzechów,ale ich zamocowanie to już czysta herezja.

Nie mogliśmy dojść jakich kabli głośnikowych używa Bodzio,wszystko wbrew logice ,a jednak ten system gra i to dobrze.

Nie jest to może hi-end,ale dzwięk jest na tyle dobry,że można siedzieć godzinami i słuchać.

:-)

Tylko czy nie będzie głupioi niebespiecznie to pokazywać ,przeciecz( jakiś) kolega z forum, który poświęcił (kupę) czasu i pieniędzy na swój system może nie wytrzymać nerwowo i ze złości zrobić sobie krzywdę lub komuś innemu :o)

>bodo_z

masz racje, Ci co to widzeli - uwierzyli,

reszta pomyśli, że ich nabieramy, he he he ;-))

>Frank

Żałuje, że mnie nie było, była okazja posłuchania Argentuma, Cholercia :((

A jak naleśnik, choć jak posłuchałeś tylu Aboxów to pewnie oswoiłeś się z dźwiękiem.

Jak wygląda głośnik umieściłem w diy w wątku do tego przeznaczonym o konstrukcjach diy parenaście minut temu , zdięć całego pokoju nie pośadam bo jeszcze się nie dorobiłem aparatu cyfrowego(:o( może jak się drobię ).

kapelli

Tu masz ten głośnik:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jacuś,tak jak wcześniej napisałem,nie wiem czemu,ale to naprawdę gra.

Głośniki są zawieszone pod sufitem ( praktycznie żeby było śmieszniej w narożnikach),za zródło służy stary Technics pamiętający czasy Rakowskiego,kable głośnikowe brak słów.

Bodzio nie zdradza swoich tajemnic dotyczących budowy i ingerencji w te konstrukcje.

Tak jak wcześniej zauważyłem,nie jest to hi-end,ale jest to świetnie zrównoważony system z niezłą scenką.

To dowód na to,że największe znaczenie ma pieczołowite i dokładne skonfigurowanie systemu.

Zarówno z Aboxem,jak też z moim GC brzmienie było czyste i wyrównane w całym paśmie.

Parę razy wzbudził się bas,ale przy bardzo wysokim natężeniu dzwięku.

Dziwne to wszystko,no ale stwierdzone w obecności paru świadków.

pzdr

Już sama świadomość nadwerężenia portfela pozwala się dowartościować (i łaskawszym uchem testować zakupione klejnoty ;) Możliwe, że słuch się wtedy wyostrza, zmysły tępieją, a zabawki grają stosownie do swej ceny. (Lepiej, im więcej kosztowały ;)

* * *

Pozdrawiam ekipę WS - miło było wreszcie się spotkać :) Wiecie teraz jak gra mój system (m-c temu grał inaczej).

Zapowiadam się z rewizytą kontrolną, posłuchać coście zbroili w swoich systemach ;) /Nie liczcie na litość czy pobłażliwość ;) Punktem odniesienia będzie rzecz jasna mój system i witualny wzorzec w mojej głowie (trudniekszy do przejścia). Obym się przez to porównanie sam nie pogrążył, ale zaryzykuję, w końcu Bodo_z jest pod ręką... ;)

* * *

-> Frank: Zrobiłem o 1:50 w nocy. Niech kolega (...) lepiej się nie dotyka do tych rzeczy. Nie żebym odmawiał mu talentu ale dla Twego (i innych) użytkowników bezpieczeństwa. Poza tym wydaje mi się, że izolacja druta jest na (zaledwie !) 300V - to stanowczo za mało. W USA napięcie w gniazdku wynosi coś ok. 110V, a my w Polsce żyjemy (jak nic 230V nominalnie...).

Oczywiście wszystko mi się elegancko pomieściło we wtyczkach (łącznie z zewnętrzną izolacją) - jestem zadowolony. Jak dostarczysz mi lepszą wtykę - zmienię tę wstydliwą ;)

Prób jeszcze nie robiłem - ale spoko - zdążę i opowiem o wrażeniach porównawczych w WS jak się spotkamy.

Aha, topowy Argentum, choć nie posłuchałem go jak zasługuje na to jego cena - klasa :) B. mi się podobał - świetny IC - słychać bez wysiłku i problemu. Jakby J. znalazł lepszy - chętnie go osłucham jeszcze raz...

Za mało mieliśmy czasu, bym mógł wyłowić i opisać różnice w stosunku do mego IC. Chyba gładszy, spokojniejszy, doskonale zrółwnoważony (banał), niczego nie pomija to na pewno. Ogólnie - wysoki poziom, duża klasa (choć w stosunku do mego, miażdżącej różnicy nie słyszałem (też kwestia systemu, wiem). Nie wyczaiłem niczego do czego mógłbym się przyczepić (prócz ceny ;)

Poza tym najlepiej porównuje/testuje mi się w samotności.

Do zobaczenia.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.