Skocz do zawartości
IGNORED

KAiM: NOS DAC vs. A. Stelmach DAC

Walery

Rekomendowane odpowiedzi

Rzekomy Marantz pełni funkcję tylko transportu , został pozbawiony przetwornika , filtra

i stopnia analogowego , wzmacniacza słuchawkowego itp....

Oczywiscie wyślę go na własny koszt , potem ktoś go odbierze z klubu osobiscie.

> Walery

Cos czuje ze ta Twoja zabawa zamieni sie w krwawy pojedynek ;-) Wez pod uwage ze od tego porownania pozniej na forum bedzie jednoznaczna opinia ze cos jest super a cos jest bee.....

Wszyscy czekają na krwawą sensację, a tu chodzi o to żeby posłuchać. Nikt nie bierze pod uwagę że po prostu obydwa mogą być dobre, tylko szkoły dźwięku inne. Ach ta tania sensacja;-))

hmm :-) alez sie dzieje,

to ze napisalem ze jestem ciekaw wynikow porownan (nie pisalem pojedynku) nie oznacza ze jednostronnie podejde do zagadnienia zakupu typowanego urzadzenia.

I pewnie nie tylko ja... wiele jest na forum np o kolumnach typu ProAc 2.5 a jednak nie wszyscy je maja

( a moze to zly przyklad i wszyscy chca je miec :-)) )

mimo wszystko jestem ciekawy tej konfrontacji :) i pewnie nie tylko ja.

>jar1

Własnie liczyłem na Twój odzew jako posiadacza NOSa.

Pozostaje tylko kwestia terminu i adresu na który mam wysłać Marantza.

Chętnie w przyszłosci odwiedziłbym osobiscie KAiM , w chwili obecnej dysponuję

wolnym czasem ale zupełnie nie chcę mi się ruszać z domu.

>Walery

Cieszę się z Twojego pozytywnego zainteresowania w tej sprawie.

Zorro- w przyszłym tygodniu wybieram sie służbowo do Wawki. Może byśmy podpasowali termin?

Oby tylko nie 11-tego. Jest wtedy koncert jazz w filharmonii- Włodek Pawlik Trio. Czy zamawiać Tobie bilety?

Jutro z Frankiem jesteśmy w 3-mieście i gościć będziemy u szanownego Zildjiana.

Zorro

Rozumiem, że to ten Marantz, który miał być do mnie wysłany, nie ma sprawy, nie gniewam się ;-) Miłego osłuchu, mam nadzieję, że NOS DAC pokaże na co go stać.

Pozdrawiam

Zorro

Słuchaj nie ma problemu, sorry, że przeoczyłem, jestem dopiero co po zakrapianym osłuchu audiofilskym ;-) i nie kojarzę jak zwykle :-) Odpowiada jak najbardziej, wielkie dzięki.

Pozdr.

Zorro

Ja np. przy dobrej muzyce nie potrafię się upić :-) coś w tym jest. Niestety graty, czyli Nosa i Philipsa, kable, zostawiłem u forumowicza Jedo i nieznośna cisza mnie ogrania, a wtedy promile wypite zaczynają działać :-).

Powiem krótko, Na Zdrowie !!! :-)

>grip

Tuning w zasadzie niewiele różni się od tuningu normalnego CDeka ,

Usuwasz wszystko za dekoderem włącznie z zasilaniem +15-15 chyba że chcesz użyć

je do zasilania Kwaka . Należy też poprawic wyjscie cyfrowe stosując lepsze kondensatory

odsprzęgające lepsze trafo . W przypadku plastikowych Philipsów/Marantzów dochodzi jeszcze

tuning "mechaniczny" czyli montaż masywnej podstawy z MDFu w celu dociążenia.

O klasycznych modach już nawet nie wspominam. Dużo zależy oczywiscie od

modelu CDeka i tego jakie elementy preferujesz lub jakimi dysponujesz.

>zorro

Pewnie wymieniałeś też transformatorek przy wyjściu cyfrowym. Czy montowałeś go bliżej scalaka czy czy raczej bliżej gniazda wyjścia cyfrowego. I jeszcze pytanko o kondensatorki w torze cyfrowym. Nie mam pojęcia jakie kondy tam zastosować. Co byś polecił?

zorro, 2 Lut 2006, 16:43

>>Walery

>Cieszę się z Twojego pozytywnego zainteresowania w tej sprawie.

Cóż, kolegów ani nie planuje przekupić ani szantażować żeby już teraz wydali opinię;-))

Mam ochotę posłuchać tego DACa naprawdę, a ponieważ jest możliwość posłuchania w tym samym zestawie i warunkach i porównania dźwięku tych przetworników przez szersze grono osób to przyznasz jest to dość uczciwa sytuacja. Jak do tej pory każdy coś tam słyszał ale to nie takie itp...

Co do jara to jestem pewien że złożył NOSa porządnie;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.