Skocz do zawartości
IGNORED

Dobre stereo do 1500PLN

kglaba

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem posiadaczem Zestawu Pioneer AV915 + DVD380

DO tego Warfedale 9.4 + 9.1 + CS

NAjpierw miały być fronty 9.2 - solidne podstawkowce do mojego pokoju około 20-25 m, byłyby OK. ALe jek przeliczyłem to 9.2 + dobre podstawki wychodziły drożej niż 9.4 - zgrabne podłogówki w dobrej cenie.

Zapłaciłem za nie jak leci: 2x9.4 = 1000 zeta, 2x9.1 = 600, 1 x CS = 600.

Myśle że za te pieniądze to dobre kolumny.

A czemu Pioneer i to ten? Audiofile zaczną zębami zgrzytać Ale ja byłem praktyczny. Jeden pilot do obsługi AV, TV, Tunera SAT i DVD - Aż miło. Fronty mam zrobione na BiAmpingu i BiWireingu (Ponieaż to Ampi 7.1 a ja mam 5 głośników to wyjścia Surround Back mogą właśnie do tego słóżyć)

JESTEM ZADOWOLONY z tego co mam. Przytaszczyłem raz do domu wzmak Kenwooda, kupiony na allergor za 300 zeta. 15 kilowy klocek stereo. podłączyłem pod moje wafle i OK, ładnie gra. Ale nie powaliło mnie, porównywalnie do mojego ampli. Na pewno miał większą moc...

Kabelki - do kolumn zainwestowałem 5 zeta w zwykłe poczwórne 2,5mm2 OFC. Poczwórne bo wszystkie Wafle są do BiWiringu.

Jako Interconnect DVD - AV (Coaxial) wykorzystuje kupiony na giełdzie robiony kabelek. Nie wiem z czego on jest. Czerwony z złotymi końcówkami. Jak połącze po analogu parą takich 50cm kabelków DVD z AV to słyszę różnicę między marketywymi "chinchami"

to tyle mam nadzieje że pomogłem

Jak możesz to kup sobie Wafle 9.5 mają więcej basu. Albo 8.4 - rónież bardzo dobry wybór. Ja bybrałem 9.4 bo to "firmowe" podstawkowce a budżet i tak był nadwyrężony

Iceman-z Radomia nie masz daleko do Krakowa tam Łukasz za ok.2 tygodnie będzie prezentował swoje wyroby między innymi będą kolumny zrobione dla mnie na Vifie xt i Etonie.Jeśli masz ochotę przyjechaś to daj znać.

no to ja to zrobie :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-1618-100007086 1170284435_thumb.jpg

post-1618-100007087 1170284433_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kolejny watek z naganiaczami w roli glownej.

JARO 66 jak myslisz ile bys wzial za te kolumny teraz gdybys chcial je sprzedac?

kglaba =>

Proponuje zwrocic uwage na ampli tych, ktorzy "przoduja" w branzy av i poszukac cos z oferty denona, yamahy czy H/K. Postaraj sie dobrze wydac te pieniadze a jesli zlapiesz bakcyla to bedzie czas i pieniadze na zmiany i ulepszanie swojego zestawu o komercyjne DIY czy sprzet z wyzszej polki.

Jak masz sluchac glownie radia i ogladac filmy na dvd to na poczatek wystarczy. Szukaj glownie sprzetu z drugiej reki. Stosunek jakosci do ceny jest w tym przypadku najlepszy.

Pozdrawiam.

Slav -> jestes krótkowzroczny,ale to nieszkodzi nie mój problem :) . Nawet niewiesz jak łatwo sprzedać kolumny DIY,ale nie jakiś szmelc z 10 ma głośnikami na kolumne itp ,a wcale groszy się za nie nie dostaje ... gybyś poszperał sam byś się przekonał.

Slav-to są kolumny które przez grzeczność właściciela mogłem zobaczyć i łatwiej zdecydowałem się na zamówienie dla siebie,jeśli masz ochotę sprawdzić to poszukaj moje ogłoszenia na temat kolumn Avance Dana 503 których widząc kolumny zrobione przez Lukasza sprzedałem za połowę ceny.Mając świadomość jaki kiepski sprzęt można kupić za ok 2000pln,łatwiej zdecydować się na kolumny robione przez takich ludzi jak McGyver czy Łukasz-Gipsy2.Jeśli chodzi o sprzedaż to myślę że świadomość rośnie co do kupowania DIY,powiedz na jakim pułapie cenowym w sklepie należało by szukać kolumn w których są przetworniki Vify xt18 wh i Scana 9700 nie wspominając o elemętach zwrotnicy oraz skrzynki w naturalnym fornirze.Pozdrawiam Jaro

Wystarczy, ze wiem jedno gipsy2, Tobie nie zalezy na uszczesliwianiu ludzi tylko na sprzedaniu swoich wyrobow.

Nie napisze, ze to co oferujesz jest zle, ale ze wzgledow praktycznych na poczatek nikomu nie bede polecal "komercyjnego" DIY. Zwlaszcza od osob, ktore nachalnie sie pchaja ze swoja oferta.

Mysle, ze autor watku nie bedzie w pelni wykorzystywal sprzetu tak jak niektorzy forumowicze. Nie bedzie sie wsluchiwal w jakies szczegoly, barwy, niuanse, kable itp. Bedzie sluchal muzyki i to co znajdzie z drugiej reki (nie nowki ze sklepu) wystarcza mu w zupelnosci. Kiedy stwierdzi, ze czegos mu brakuje w brzmieniu moze pojsc dalej i wtedy otwieraja sie nowe mozliwosci. Czy to jest krotkowzrocznosc?

JARO, dziekuje za zaproszenie, ale niestety mieszkam daleko.

Moj wpis jest w pewnym sensie atakiem, ale nie krytyka Twoich kolumn, ktore wierze, sa dobre. Byly tutaj watki traktujace o produktach garazowych vs firmowe oraz ich plusy i minusy. Twierdze, ze uzywany (ale nie ekstremalnie stary) sprzet z drugiej reki jest, hmm... bardziej bezpieczna inwestycja niz to co oferuja "diyowcy".

Pozdrawiam.

Jeśli bedzesz miał okazję to sprawdż to co robi Lukasz, spotka cię miła niespodzianka ,czego sam doświadczyłem. Jest to czysta sprawa bo przetworniki wybierasz sobie sam.Lukasz jest super sympatycznym młodym człowiekiem któremu warto zaufać.

Witam!

Dzieki wszystkim za porady dot. zakupu ampli i kolumn.

Powoli zaczyna mi sie to wszystko w glowie ukladac--> tak mysle:)

Zaczynam rozgladac sie za jakims amplitunerem z "drugiej ręki".

Amplituner moge zmienic w przyszlosci (gdy standardem będzie złącze HDMI),

natomiast na głosnikach nie chciałbym za bardzo oszczedzać i kupic je na ładnych parę

lat (i tu mam nadzieje na pomoc ze strony Łukasza).

Dlatego też mam prośbę:

Za jakim sprzętem używanym mam sie rozglądać (i w jakich granicach cenowych), który

poradzi sobie z moimi (przyszlymi) kolumnami.

Na allegro aż roi sie od Soniaków, Pioneerów, Keendoodów..za ~500pln...czy warto się

w to pakować, czy tez szukać czegoś zupełnie innego.

Pozdrawiam

Powodzenia i życzę wielkiej radości z opcowania z kolumnami które zrobi dla ciebie Łukasz.Po odebraniu swoich kolumn napisz opinię w tym wątku aby przekonać niedowiarków,że warto inwestować w DIY.Bardzo dobra decyzja o nie oszczędzaniu na kolumnach jest to bardzo ważny elemęt systemu .

KGLABA -> oczywiście wpadasz za ok. 2 tyg do mnie posłuchać czegoś - to Twój obowiązek obywatelski ;) . W cztery oczy rozmawia sie najlepiej i pomogę w wyborze kolumn czy to DIY czy czegoś innego ;).Zapraszam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.