Skocz do zawartości
IGNORED

Z-Zultra analog-kto chętny potestować?

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

Już dochodzę do siebie :))

Kabelki, jeszcze chciałbym posłuchać. Jak do tej chwili kabelki oceniam pozytywnie (tylko tyle mogę powiedzieć). Na szczegóły zbiorę się za dzień lub dwa, jeszcze mi w uszach szumi i w głowie co nieco siedzi :((

pozdrawiam jodel

P.S. Sorki Zydelek, że przetrzymałem kabelki, w tym tygodniu postaram się żeby poszły dalej.

Broy- aktualnie jedna para jest u Pall55- kontaktuj się więc z nim.

Jodel- nie ma problemu:)

Pall55-> te kabelki grały dopiero kilka godzin. Wygrzej je:) Życzę miłego słuchania, no i daj znać jak wrażenia:) Ciekaw jestem jak się sprawdzą w Twoim systemie. U mnie (w obecności Andrea29) świetnie konkurowały z Nordostem Reference, który kosztuje ponad 4000zł. Ciekaw jestem czy to zasługa mego sprzętu czy kabelka:)

Zydelku, przecie już pisałem, że w Twoim systemie choćby gwóźdź miast IC to i tak wiele by nie namieszał :)

Pozdr.

PS. A z powyższym stwierdzeniem mogę się tylko zgodzić. (Choć wszystkie kable prezentowały dość wyrównany, wysoki poziom. Mnie najbardziej się podobał IC zydelka. (Nordost - też był znakomity.)

Amen.

Zydelek, 28 Mar 2006, 19:23

Ciekaw jestem jak się sprawdzą w Twoim systemie. U mnie (w obecności Andrea29)

>świetnie konkurowały z Nordostem Reference, który kosztuje ponad 4000zł. Ciekaw jestem czy to

>zasługa mego sprzętu czy kabelka:)

Czy to byla wersja Z-Zultra jaka ja otrzymalem ? (Pomijajac konfekcje, bo pewnie byly lepsze rca niz neutrik)

pozdr

HYBRYD, 28 Mar 2006, 20:17

Były i są na takich samych wtykach Neutrik eco. Właśnie tę konkretną parę otrzymał do odsłuchu Pal55.

W stosunku do Twojej wersji jest jasnieszy, bardziej przejrzysty, co nie każdym przypadku jest zaletą. Obnaży niestety niedoskonałości toru w jakim mu przyjdzie współpracować. Twoje I.C. są neutralniejsze mniej obnażające. Powinne się sprawdzić w większości sprzętów ze sredniej półki.

Pozdr.

Natomiast co do wpisu Andrea29- być może tak jest :):) niestety ja słyszę różnice. Owszem u mnie każdy kabel gra poprawnie, ale czym lepszy :) to jest szlachetniej:)

Aha- Hybryd.

Jak audiofilia podbiła ludzkie uchy i umysły, to nikt nie wykonał lepszych wtyków od Neutrika. Ani WBT, ani australiskie Bulet Plugi. Wszyscy dążą do precyzji Neutrika. Próbowałem róznych różnistych wtyków. Owszem są ładniejsze, ale, chyba nie o to chodzi?

Pozdr.

Neutriki - nawet te budżetowe są bardzoż ok. WBT - obleci ale mało praktyczny przy częstym odłączaniu.

Bulet Plug - ale g... Dla mnie to szajs jakich mało. Śmietnik wydaje się być dla nich idealnym miejscem.

Jak ten model Z-Zta wypadł u Pall55 w jego systemie już wiem. Być może się podzieli wrażeniami :)

Jeśli są chętni z okolic Warszawy i samej stolicy, to proszę sie kontaktować z Pall55 w celu mozliwości odsłuchania. Wasze uwagi, spostrzeżenia są mi niezbędne w celu osiągnięcia celu he he:):)

Witam kablarzy :-))

Podczas wizyty u Zydelka otrzymałem od niego kabelki do odsłuchu. Z-Zultra - dokładnie nie wiem co

to jest za wersja, Zydelek pewnie powie, oraz otrzymałem głośnikowy SonusOliva.

U mnie w tej chwili gra RedDawn z głośnikowym Bedrockiem - także odsłuchy Zydelkowych kabelków w

pewnym stopniu odnosiłem do moich w tej chwili posiadanych.

A więc najpierw Z-Zultra. Po pierwsze co się rzuca w uszy to wypełnienie dźwiękiem. Po prostu

wszystkiego zrobiło się więcej (porównuje do RedDawna). Jakby ktoś się zapytał ile? Ogólnie trudno

to określić ale gdybym miał to określić procentowo to jakieś 15-20%. Z-Zultra gra głównie dolną

średnicą, i tu dzieje się najwięcej (fakturowanie dźwięku) - dźwięk bardziej namacalny - może

bardziej określiłbym realny, pozbawiony technicznego nalotu. Całość pasma wyrównana, ale jak

wspomniałem bardziej zaznaczona jest dolna średnica.

Dźwięk zaokrąglony, nie ma tu dość popularnego mulenia, choć czasami miałem wrażenie że następuje

maskowanie co niektórych dźwięków (w chwilach dużej ilości granych instrumentów).

Chce się powiedzieć granie "analogowe" - i to określenie chyba najpewniej oddaje charakter

Z-Zultra. Co ciekawe dżwięk nie stracił na szczegółach i analityczności. Lokalizacja żródeł pozornych

pogorszyła się - choć nie jest to aż tak zauważalne w pierwszej chwili - trzeba specjalnie się

nastawić na szukanie ich w spectrum dźwięków.

Przełączenie na RedDawna powoduje odchudzenie dźwięku i przesunięcie ciężaru w kierunku górnej

średnicy, no i niestety w parze z głośnikowym SonusOlivą pojawiły się świsty, a talerze przestały

być talerzami tylko pokrywkami od garnków. Dźwięk przestał być już "real" pojawiło się sporo

mechanicznego brzdąkania jakby grały automaty a nie ludzie. No ale i taki jest RedDawn, albo się

wpisze w system i wtedy jest super, albo poprostu wychodzi kicha. W tej chwili właśnie była KICHA.

Po wymianie głośnikowego Sonusa na Bedrocka spowodowało uspokojenie dźwięku i ... - ale to już

inna historia, miałem pisać o Z-Zultra ;-))

Jeśli miałbym porównać duety RedDawn+Bedrock vs Z-Zultra+SonusOliva? Hmmmmmmm... no cóż ... chyba

nie powinienem tego pisać ... ale Z-Zultra+Sonus zagrał o .......(?) lepiej.

Dźwięk bardzo wyrównany, spokojny, całość pasma bardzo kontrolowana, bardzo spodobała mi się

średnica stała się jeszcze bardziej rzeczywista i no w końcu bas gra tak lubię czyli krótki,

mający swoją masę i grający tam gdzie jest na płycie a nie rozlewający się. Całość trzyma rytm i

nic nie drażni, kabelek jest szybki na poziomie Nordosta, pozostaje mi tylko niewielki niedosyt a

mianowicie, że coś mi brakuje ... gdyby był troszeczkę ... jakby to powiedzieć - konturowy,

właśnie o tym myślę. Z-Zultra przepięknie zaokragla dźwięk, i chwilkami (ale bardzo małymi

chwilkami) mam wrażenie że coś mi właśnie w tamtych miejscach znika i najbardziej pokazuje to się

w dolnej części pasma.

Z-Zultra pokazuje swoją klasę, jaką? Myślę, że daje to jakąś alternatywę do 1 kzł.

Oczywiście pozostaje jeszcze odsłuch u siebie - ale to każdy powinien wypróbować przed zakupem.

A Zydelek to w pełni udostępnia, co mnie cieszy i pewnie jeszcze parę osób na forum :-))

pozdrawiam jodel

P.S. Zydelek, wiem ... przetrzymałem trochę kabelki, na dniach powędrują do Olsztyna.

Wielki sorki, ale to z przyczyn ode mnie niezależnych ... mam nadzieje, że apitetów od moim

adresem nie słałeś.

Its GOOD, VERY VERY GOOD

Więcej nie napiszę bo Zydelek jeszcze nam wpadnie w samozachwyt ;-))

Tylko powiem, że takiego basika to ja chyba w życiu nie będę miał.

Jak spotkamy się, to pogadamy. :-))

No właśnie. I dlatego, że v.g. planuję kiedyś zawitać do zydelka z Bodo_z. A wszystko po to, by miał świetny punkt odniesienia... Myślę że po wizycie, nie zazna spokoju, a na tym kto jak kto, ale my dwaj możemy wyjść najlepiej, hihi :)

->andrea29

Myślę, że na odwiedzenie Zydelka też z chęcia pisałbym się, ja byłem trochę za krótko.

Aboxy chyba już wiesz, że zagrały nieciekawie. Było mało czasu na rozgrzewkę, z tego to jeszcze końcówka jakoś się pokazała. Ogólnie z grania moich aboxów u Zydelka odniosłem niewesołe wrażenie.

jodel, 6 Kwi 2006, 22:27

Tak bywa. Tam potrzeba pary. Świetny system, niestety drogi - ma swoje wymagania.

* * *

To może jak będzie cieplej razem się wybierzemy ? Mnie chodzi o to, by nie porównywać jak co z czym zagra, ale by Bodo_z usłyszał, jak gra świetny system. A ja sam posłuchałbym tylko dla czystej przyjemności. Skonfrontowalibyśmy opinie na bieżąco.

Repertuar raczej obojętny, z tym że wolałbym jako źródło analoga.

A tak swoja drogą: słuchania ilu innych systemów można sobie darować ?

Poza tym nie przejmuj się. Usłyszałeś inną półkę więc masz za swoją ciekawość ;)

Zobacz co napisałem o systemie zydelka w moim "o mnie" -> czytaj od końca to szybciej znajdziesz i nie stracisz czasu :)

Już odpisałem. Pall55 wyśle Ci. Czas na odsłuch nieograniczony, tym bardziej, że kabelek nie grał długo. W miarę godzin grania, będzie łagodniał:) jak kobieta albo zwierzę:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.