Skocz do zawartości
IGNORED

Z-Zultra analog-kto chętny potestować?

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

Planuje w najblizszym czesie wymienic sobie IC. Obecnie mam Zydelkowy IC wersja neutral (na wtykach Neutrik). Nie bedzie mi potrzebny, a kazdy gorsz sie liczy. Chce zakupic cos drozszego i lepszego. Jesli sa osoby zainteresowane to prosze na priv.

IC jest w takim stanie w jakim go zakupilem z tym, ze juz porzadnie wygrzany ;-)

Kabel jest Zydelkowy wiec uznalem, ze jesli umieszczac ogloszenie to najlepiej zaczac od tego watku.

pozdrawiam

Hybryd

Jodel- ciężko jest mi go opisać. Co zrobię, od razu zabierają:):)

Najlepiej jest posłuchac samemu:)

Kabelek ma ciepło. Jest przestrzenny, ma dobry bas, słychac niuanse, wybrzmienia na wystarczającym poziomie:), nic się nie rozłazi, nic nie razi:) i w dodatku koszt jego jest niewielki:)

Póki brak mi systemu alternatywnego, odsłuchy robię na swoim systemie. Jednak powodzenie i zamówienia na niego coś mi mówią.

:) wpierw muszą się sprzedać pierwsze wersje prototypowe:):)

Pawiowy- kolega wpiął do Linn sondek 12 i Maca pre i za cholerę nie chce wypiąć:):)

Drugi kabelek który ja używam jutro do odsłuchu bierze Swaróg (może coś skrobnie). Obiecuję jednak (najnowszą wersję) dostarczyć Ci osobiście jadąc na żagle przez Ełk w środę przed B.C. Będziesz miał okazję słuchać do niedzieli wieczór, kiedy go zabiorę przy powrocie :):)

Obecnie robię trzy modele. Z czego ten którego ja używam mi osobiście jest najlepszy:) ale i najwięcej kosztuje:)

Wszystkich czekających na kable pozdrawiam i proszę o cierpliwość. Mam tylko dwie ręce:):)

Jednocześnie informuję, że wyprzedaję wersje testowe praktycznie po kosztach. Warto więc nabyć coś ze szlachetnego materiału :):)

GNAKED - wysłane , niestety dopiero dzisiaj.

Mam w teście kolejną "Firaneczkę" Zydelka ( widać, że z wyższej półki ,ładniejsza hehehe).

Na pierwszy rzut ucha , krótko - lepsza , oczywiście dźwiękowo.

Przetestowałem kolejnego IC Zydelka ("Szlachetna Firanka") - nazwa pasuje jak ulał, oplot to właśnie ładniejsza firaneczka.

GNAKED - przeskoczył brzmieniowo obydwa IC, które posiadasz.Jak napisał Frank przeskok wyrażny w porównaniu do podstawowych wersji. Chociaż w tym modelu Zydelek zmienił tylko wtyki względem zwykłej "Firanki", takie mam wrażenie i pewnie się nie mylę.

"Szlachetna firanka" składa się z duzo większej ilości srebrnych drutów, które w przeciwieństwie do poprzednich modeli są osobno izolowane teflonem, a następnie umieszczane w "płaszczu powietrznym". Ta wersja posiada dodatkowo ekranowanie z oplotu miedzi beztlenowej cynowanej. Jako wtyków użyłem srebrnych bulett plugów Eichmana. W moim systemie i paru innych kabelek zaprezentował się bardzo dobrze :)

Zydelek nadal mam wersje ktora mi przeslales, nie jest niestety dla mnie satysfakconujaca. Uwazam, ze kabelek jest troszke przeceniony (cena), co do jakosci dzwieku w porownaniu do wersji neutral (starszej) ktora posiadam.

Szukam cos co zaprezentuje poziom Veluma. Jak narazie nic nie zblizylo sie do tego co kabelek prezentuje.

Moge przekazac kabel dalej. Byly jakies osoby chetne z Wrocławia - prosze sie zgłosic.

Jesli to mozliwe chetnie jeszcze poslucham najdrozsza - najlepszejsza wersje Z-Zultra.

pozdr

Tomek

Jestes z Wrocławia? Chcialbym przekazac osoba z Wroclawia, byl ktos juz chetny. No chyba, ze nikt sie nie znajdzie to wtedy przeslalbym do Ciebie.

A najwazniejsze zapaomnialem zapytac sie szefa :-) Zydelek czy moge przekazac kabel dalej czy mam zwrocic do Ciebie ?

pozdr

Hybryd- Velum jak mnie pamięć nie myli to kilka tyś. zł. Z-Zultra najdroższy na wtykach B.P. srebrnych to 700zł.

Szanuję Twoje zdanie i każdego innego słuchacza. Kable wpasowuja się lub nie do systemu.

Mowie o wersji za 1,4 kzl - to jest cena sklepowa.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Twoje kable sa DIY, wiec stosunek jakosc/cena powinna byc nie do pobicia. Pisales,ze Twoja nowa wersja konkuruje z kabelkami do 1,5 kzl. Jestem ciekaw. Jesli to mozliwe z checia przeslucham wersje za 700 zl.

pozdr

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wersja ktora otrzymalem do testu (3 od gory) wcale nie jest zla. W stosunku do wersji neutral ktora wczesniej zakupilem jest lepsza, jak najbardziej. Ale w moim systemie (imo) poprawa ta nie byla na tyle duza by zaplacic za niego ponad 2 razy wiecej niz za IC ktory posiadam obecnie.

Gdyby tak finanse pozwolily gralbym juz na Velumku :-)

pozdr

Obecnie po Papamku najnowszą wersję Z-Z słucha Frank.

Obu Panów proszę o opis jak sie sprawdził w ich systemach i jakie były różnice do standartu i Neutrala.

Mylisz się :):) Z-Zultra 1 wg. mojej oceny. Łączy w sobie zalety (góra, wybrzmienia, otwartosc i nasycenie Argentuma najwyższego) z wypełnieniem i ciepłem węglowca. Natomiast bas jest bardzo szybki, wypunktowany a poszczególne dzwięki perfekcyjnie wyogniskowane. Jedynym ninusem jest jego wyższa od węglowca cena :):)

U mnie jednak węglowiec wypadł najlepiej na tle sznurówki i chyba wczesnej wersji Z-Z. Prawdą jest też, że węglowiec na basie najszybszy nie był ale za to wypełnienie miał na pewno lepsze niż w pozostałych. Kable porównywałem na zestawie jaki ostatnio posiadałem (wpis w o mnie) a węglowca bezpośrednio z wysokim fadelem.

Na koniec powiem tylko, że zrobiłeś dobre kable.

Pozdrawiam

Profil- w nowej serii udało mi sie połączyć wypełnienie i ciepło węgla z przejrzystością i precyzją srebra. Wiem, ze w systemie Franka również sprawdza się swietnie, co potwierdza :):) ze nie chce mi oddać kabelka :):)

Szkoda tylko że jest tak mało wylewny skoro umie pisać i przelać na pismo swe myśli. A może jest czymś zajęty??? W sumie trwa mundial a Frank jest zapalonym kibicem :):)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.