Skocz do zawartości
IGNORED

Denon 1500AE a NAD 372

Faeton

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy ktoś z forumowiczał miał okazję porównać te dwa wzmacniacze? Nowy Denon ma bardzo dobre recenzje. Czy zasłużone? Jestem na etapie kupna zestawu stereo. Dotychczas moim faworytem był NAD 372. Ale teraz zaczynam się zastanawiać. Nad'a już słuchałem. Bardzo mi się spodobał. Jak Denon spisze się w muzyce rockowej? A jak w klasyce? Zależy mi na sprzęcie w miarę uniwersalnym.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/24477-denon-1500ae-a-nad-372/

nad i denon to zupełnie różne brzmienia, raczej posłuchaj bo to zupełna inna filozofia grania. danonek napewno super sprawdzi się w rocku. Słuchałem obu , chociaz nie w bezpośrednim porównaniu. Dla moich uszów lepiej brzmiał denon.

A co z wydajnością prądową. NAD jest "mocnym" wzmacniaczem, który poradzi sobie z napędzeniem wielu kolumn. Jak to jest w przypadku Denona. Zdaje się, że troszkę przesadzają z mocą (jako forma). Czy ten model również nie będzie miał problemów z wymagającymi kolumnami?

pozdrawiam

• 10 miesięcy później...

Jak już posłuchasz denona to nie będziesz miał problemu z wyborem to na tyle różne wzmaki, moim zdaniem wokal dużo lepszy w nadzie, grzeje go już rok i ciągle cenie mażąc o bi-ampie z 272

;)

Morven czyli cd w trakcie wymiany = usher, gratuluje wyboru.

Nie raz chcialem posluchac w moim systemie jakigos IC tary między axiomem a air1, a niestety zaden sklep w pyrlandii nimi nie handluje. Uwazam ze albedo tez sie sprawuje nieźle, może byśmy sobie tak dla ciekawości pożyczyli nasze IC. Gdybyś był interested to ja też :D.

Pozdrawiam

Dokladnie tak - Usher. W srode powinienem miec swoj egzemplarz w domu. Usher z NADem 372 i interconnectem Axiom zagral synegicznie. Przestalem sluchac poszczegolnych "parametrow" dzwieku, bowiem muzyka sama wrecz wciagala - mialo sie wrazenie wspoluczestnictwa w prawdziwym spektaklu. Gdybym mial sie do czegos przyczepic, to wlasnie do interconnectu. Dobra bylaby inna Tara, ktora zachowujac ten sam "drive", melodyjnosc i szczegolowosc, zagralaby cwierc tonu ciemniej. Axiom jest jednak po jasnej stronie mocy :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.