Skocz do zawartości
IGNORED

Fusion 2 vs Mercury m2 vs.....??do 800zl

peper

Rekomendowane odpowiedzi

proplayer, 24 Lip 2006, 21:28

>Basik w m2 byl niepowtarzalny i kropka.

Moim zdaniem bas sie nie zmienił w F2 - to nadal cieplutki, typowy tannoyowski bas. Zmieniła sie natomiast góra - znacznie jeśniejsza.

eba, 24 Lip 2006, 23:25

>ktoś wspomniał o Missionach 701, owszem ładnie sobie cykają, ale Tannoy M2 biją je na głowę, skalą

>dźwięku, jego otwartością i pełnią. Nie ta klasa.

Tu sie nie do końca zgodzę - nie w każdym stylu muzycznym wygrywają Tannoye. Missiony nie gubią się tak bardzo przy dużej ilości instrumentów w głośnej muzyce a Tannoye owszem.

M2 to bardzo dobre monitory pod warunkiem że podłączysz je do jasnego zestawu.

F2 to nowszy model M2 ale niestety został zrobiony z większym udziałem ksiegowych i wykonanie jest troszke gorsze.

Ogólnie z tych 2 wybrał bym M2 ale tak jak mowie do nich podtrzeba jasnego wzmaka.

Pozdrawiam.

A co do monitorów Tannoy'a to ja mam PBM 8 II.

To wielkie, mocne i dynamiczne monitory które porównywałem z wieloma monitorami w klasie do 1500zł za używane i nie maja sobie równych.

Jasne ale ciepłe brzmienie z niskim basem i świetna sceną...przy tym mocne 125W nominalnej i 93dB.

Polecam je wszystkim bo naprawde warto....ale dostanie ich na rynku wtórnym graniczny z cudem bo nie bylo ich w wolnej sprzedaży i były przeznaczone tylko do studiów nagraniowych, radiowych itp.

A do 800zł poleciłbym jeszcze B&W "601-ki" oraz JMlab'y 706

...nierozumiem tylko tego porównania bo M2 mozna miec za 500zł wiec skąd tu nagle 800zł :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.