Skocz do zawartości
IGNORED

JVC HV-32D25 - czy warto!

henry01

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam możliwość zakupu tego TV za ok. 4500zł. Nie znam kompletnie tego odbiornika, więc prosiłbym o opinie na jego temat. Prosiłbym tylko o opinie użytkowników, bo stwierdzenia typu "zbiera najlepsze noty", "jest najchętniej kupowanym odbiornikiem" czy podawanie jego danych technicznych kwiecistym językiem nie interesuje mnie. Przeczytałem sporo informacji na jego temat, lecz to tylko mniej lub bardziej niezdarny marketing; takie wiadomości są bezużyteczne. Jeśli ktoś użytkuje ten odbiornik, prosiłbym o informacje. W internecie ceny tych odbiorników rozpoczynają się powyżej 5tys. , więc oferta wydaje się atrakcyjna. Proszę o opinie i z góry dziękuję za pomoc. Pozdroofka

https://www.audiostereo.pl/topic/24545-jvc-hv-32d25-czy-warto/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

w tym wątku możesz trochę poczytać o tym TV

jest trochę opinii

koega Simonello jest jego użytkownikiem i bardzo sobie chwali

zapewne nie omieszka się tutaj wypowiedzieć :)

dla mnie TV jest napewno jednym z lepszych ale przy cenie 4500zl niekonkurencyjny

za 3000zl mozna kupić Thomsona który wg mnie jest lepszym TV. Ale to moje prywatne zdanie.

Fakt zintegrowania go ze stolikiem dla wielu może być problemem.

Tak czy inaczej D25 to dobry TV i napewno nie będziesz zawiedziony

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

witam

ten telewizor - to jeden z najlepszych telewizorów jakie kiedykolwiek ukazały się na rynku.

Ponieważ jeszcze jest dostępny - sprawdź czy długo nie grał na półce.

Czy warto- oczywiscie ,że tak

Znakomite parametry, znakomita jakość, znakomite oceny specjalistów i uzytkowników.

pozdrawiam

witam

jestem posiadaczem w/w modelu. użytkuje go już od półtora roku.

jak zawsze po takim okresie wychodzi wiele spraw które nie rzucały się w oczy w chwili zakupu

telewizor ten posiada kineskop toshiby charakteryzujący się najmniejszą plamką na rynku oraz podwójna liczbą linii 1250i efekty tego widać najlepiej na filmach dvd z których obraz może uchodzić za wzorcowy lub na dobrym sygnale takim jaki oferuje np. cyfra+. z drugiej jednak strony w przypadku słabego sygnału np. z kablówki lub zwykłej anteny zaczynają się kłopoty w postaci dość denerwującego smużenia

które wzrasta przy załączaniu wzmacniacza obrazu DigiPure na pozycje auto lub max dlatego najlepszym wyjściem jest wtedy odcięcie go na poziom min przy równoczesnym zał. na max cyfrowej redukcji, ale wtedy obraz staje się bardziej „tępy” a zabieg ten nie przynosi do konca spodziewanych efektów

zaletą D 25 jest niewątpliwie głębia czerni. z podobnym odwzorowaniem tej barwy spotkałem się jedynie w acondzie loewe którą miałem swego czasu możność porównywać właśnie z D25.

Także naturalność reszty kolorów z brakiem jakichkolwiek kłopotów z geometrią które występują np. we wspomnianym Thompsonie pozwala zaliczyć ten tv do najwyższej pułki

D25 oferuje 4 głośniki z systemem 3D Phonic czy Dolby Pro Logic jednak pomimo wyszukanych zabiegów producenta najlepszą jakość dźwięku można uzyskać w trybie stereo z dwóch stożkowych głośników które w połączeniu z subwooferem dają maksimum tego co można uzyskać przy tych warunkach

Rozczarowuje dźwięk zarówno w trybie 3D Phonic jak i DPL głównie za sprawą słabego głośnika centralnego który nie dorównuje bocznym. Barwa dzwieku który wydobywa się z niego jest bardzo sucha i nie ma głębi

D25 oferuje bogaty zestaw wyjść choć by komponent optyczne koaksialne wej. zewnętrznego subwoofera głośników przestrzennych które nie są w komplecie

Menu tv jest dość przejrzyste i nie można mu niczego zarzucić może poza brakiem czegoś w rodzaju przewodnika po programach który mają zarówno wspomniany Thomson jak i Aconda

Pilot jest prosty w obsłudze ale po roku użytkowania zaczął się wycierać jego oryginalny kolor

Z dodatków na uwagę zasługuje jeszcze 2 tunerowy pip z 5 rodzajami multiplikacji jednak także ta funkcja ma niedociągnięcia w postaci b. długiego czasu przełączania obrazu

Porównując D25 z Thomsonem na jego korzyść przemawia geometria oraz obraz z dvd a także głebia czerni ustępuje on Thomsonowi pod względem menu, siły systemu redukcji szumów Thomson zdaje się także radzić sobie lepiej ze słabym sygnałem. Telewizorem który przewyższa zarówno D25 jak i Thomsona 842 jest niewątpliwie Loewa Aconda

pzdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.