Skocz do zawartości
IGNORED

Nagrywarka DVD Panasonic DMR-E20

Barthezz

Rekomendowane odpowiedzi

Czy mial moze ktos do czynienia z ta nagrywrka ? Jest to sprzecik ktory jest juz na rynku od dluzszego czasu chcialbym poznac jej wady i zalety mam okazje to kupic za 450zl.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/24590-nagrywarka-dvd-panasonic-dmr-e20/

Zgadza sie jest naped komputerowy przynajmniej sie mi tak wydaje podlaczony jest tasma komputerowo:) Zajrzalem do srodka faktycznie takiej elektroniki sie nie spotyka w nowych modelach slim.

• 2 tygodnie później...

Mam problem nie potrafie odblokowac tego a jest to niezbedne do nagrywania plyt DVD-RAM :( serwis Panasonica jak zwykle nie odpowiada dodam ze plyta jest nowa a wiec nie moze byc zabezpieczona jak to usunac. POMOCY

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z tego co widzę to menu jest identyczne z nagrywarką DMR-E50, której jestem posiadaczem. Mam kompletną, polską instrukcję więc lukne wieczorem i jak coś znajdę w temacie to napiszę. Pozdrawiam

Mam pytanie do posiadaczy nagrywarek.

Czy mozliwe jest nagrywanie na nich równiez audycji radiowych? Myslę, że nie ma w nich tunera radiowego ale może da sie jakoś np. z amplitunera puścić sygnał radiowy i nagrać to na nagrywarce?

Jak najbardziej tak, oczywiście na nośniku DVD. Sama nagrywarka nie posiada tunera radiowego ale posiada wejścia do podłączenia źródła z którego nagrywa. Jedno z wejść to np. S-Video + 2 x chinch audio (L+P), wystarczy podłączyć kabelki np. do dekodera SAT i masz nagrany dźwięk a obraz... w tym przypadku nieistotny ale będzie to screen który emituje nadawca programu (chyba że nie podłączysz w ogóle kabla od wizji to będziesz miał czarne tło).

parsifal mam do niej instrukcje polska tylko ze tak jak tam jest napisane nie dziala. Jest napisane ze po wejsciu do Disc Information w opcji Disc Protection wcisnac enter i wyskoczy okienka z mozliwosciami yes/not a mi wlasnie to nie wyskakuje :(Dodam ze DVD-R nagrywa normalnie a wiec nie jest uszkodzona.

Spróbuj zrobić format nośnika DVD-RAM, choć z drugiej strony jeżeli "disc" jest "protection" to może nie da rady... Jaki masz nośnik DVD-RAM - Panasonic? TDK? czy może jakiś inny, być może problem tkwi w płycie. Używam wyłącznie RAM-ów Panasonica i nigdy z nimi nie miałem kłopotu Jaką pojemność ma RAM którego używasz - 4,7 Giga? W instrukcji wyczytałem że moja nagrywarka nie obsługuje nośników RAM o pojemności 2.6/5.2 GB. Może masz model który obsługuje właśnie takie nośniki? Pozdrawiam

Monsieur Barthez :-) możliwe... Sugeruję zmianę softu - spróbuj poszukać tutaj:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.